tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Έργο αναπλάσεων εντός και εκτός του οικισμού της Βεργίνας θα υλοποιήσει ο δήμος Βέροιας

Μια Αστική Παρέμβαση στην περιοχή της Βεργίνας θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα ο δήμος Βέροιας. Το θέμα αναπτύχθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θα περιλαμβάνει πολυεπίπεδες αναπλάσεις εντός και εκτός του οικισμού της Βεργίνας, υπό τη σκέπη του βιοκλιματικού σχεδιασμού, με στόχο την ανάδειξη του ιστορικού και αρχαιολογικού τόπου των Αιγών.

Σύμφωνα με την διοίκηση του δήμου Βέροιας η παρέμβαση θα προδώσει στην περιοχή την αναπτυξιακή δυναμική που απαιτείται για να υποστηρίξει αποτελεσματικά τις μεγάλες ροές επισκεπτών προς τον αρχαιολογικό χώρο, παρέχοντας ουσιαστικές δράσεις και μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον κάτοικο και τον επισκέπτη/τρια.

Η παρέμβαση στον οικισμό της Βεργίνας και στη γύρω περιοχή θα περιλαμβάνει:

α) την ανάπλαση του οικισμού της Βεργίνας (στο σύνολο των οδών του οικισμού) μέσα από τις κατάλληλες ενέργειες για την ανάδειξη της εισόδου και εξόδου από τον οικισμό (διάνοιξη δρόμου, ανάδειξη των κύριων οδικών αξόνων του οικισμού), τη δημιουργία πεζοδρομίων και πεζοδρόμων (ή κατάργηση όπου χρειάζεται) με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, τις υπογειοποιήσεις των καλωδίων του δικτύου της ΔΕΗ, τις φυτεύσεις στο δημόσιο χώρο (πλατάνια, μουριές, πεύκα, ακακίες και δέντρα ταχείας ανάπτυξης κ με σκιά), την ανανέωση του αστικού εξοπλισμού, τη βελτίωση του φωτισμού και τη δημιουργία βιοκλιματικών χώρων πάρκινγκ σε δύο κοινόχρηστα σημεία εκτός του οικισμού

β) τη διασύνδεση τις Βεργίνας και των αρχαιολογικών χώρων εντός και εκτός του οικισμού, καθώς και του πολυκεντρικού μουσείου Αιγών με τις εξής διαδρομές:

  • Πολυκεντρικό μουσείου Αιγών – Βεργίνα: Αφορά τη δημιουργία διαδρομής με φύτευση και τη δημιουργία αλέας που θα συνδέει το Μουσείο με τον οικισμό.
  • Βεργίνα - ανατολικά μνημεία: Σύνδεση του οικισμού με το ανατολικό κομμάτι του αρχαιολογικού πάρκου, το μονοπάτι Ακροπόλεως και την εκκλησία Αγ. Πάντων με τις διαδρομές 1. Ανάκτορο – περιοχή Αγίου Δημητρίου (με διάνοιξη νέου μονοπατιού), 2. Ανάκτορο – Άγιοι Πάντες και 3. Παλαιοχριστιανικά μνημεία – Επαρχιακή οδός Βέροιας-Κυψέλης
  • Δημιουργία διαδρομών και φυτεύσεων εντός του αρχαιολογικού πάρκου με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά

γ) την τοποθέτηση οπτικών ινών και έξυπνων εφαρμογών για την προώθηση του Μουσείου και της ευρύτερης περιοχής, καθώς τη δημιουργία ειδικών χωμάτινων διαδρομών για ιππασία (αξιοποίηση υλικών όπως κουρασανί).

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69