tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Σε κανονικούς ρυθμούς επέστρεψε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας - Θέματα καθημερινότητας στην συνεδρίαση

Σε προ κορονοϊού ρυθμούς λειτούργησε την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Μετά από δυο χρόνια, το σώμα επέστρεψε σε δια ζώσης συνεδρίαση με όλα του τα μέλη, χωρίς διακρίσεις μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Το μόνο στοιχείο που μαρτυρούσε το τι προηγήθηκε ήταν οι μάσκες στα πρόσωπα των δημοτικών συμβούλων.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας που πρόσφατα έφυγε από την ζωή. Οι περισσότεροι από τους συμβούλους στις τοποθετήσεις τους εξέφρασαν την λύπη τους αλλά και τα συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

Την ανάγκη αλλαγής της χωροταξικής κατανομής των μαθητών παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Βέροιας, ο κ. Σκούπρας, τονίζοντας ότι χρόνο με τον χρόνο μειώνονται οι μαθητές επειδή επιλέγουν το 2ο ΓΕΛ (Γιοτζαλίκια) που είναι πιο κοντά στην πόλη.  Η χωροταξική κατανομή είναι ένα ζήτημα που αφορά την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το 1ο ΓΕΛ ζήτησε την παρέμβαση του δήμου για να ικανοποιηθεί το αίτημά του.

Δυο θέματα έθιξε στην συνεδρίαση ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης. Το πρώτο αφορούσε την αύξηση στα τιμολόγια της ενέργειας. Ο δήμαρχος είπε ότι το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με την ΔΕΗ, το παθητικό του δήμου από τις αυξήσεις είναι 500.000 ευρώ. Ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι μέσω της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, θα κατατεθεί ένα αίτημα στον Υπουργό Εσωτερικών για επιπλέον χρηματοδότηση δήμων που υποστηρίζουν υπηρεσία άρδευσης και καταναλώνουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Το άλλο θέμα αφορούσε την έλευση του φυσικού αερίου στην Βέροια. Η κατασκευή του δικτύου ξεκινά σύντομα και η αρχή θα γίνει από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας που θα βρίσκονται σε οικόπεδο που παραχώρησε ο δήμος στην Αγία Βαρβάρα. Ο κ. Βοργιαζίδης παρουσίασε και τις δυο κατευθύνσεις που θα αναπτυχθούν οι κεντρικοί αγωγοί σε πρώτη φάση (βίντεο).

Αναφορικά με τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ενέργειας, η Γεωργία Μπατσαρά ως πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής τόνισε ότι αντίστοιχα ζητήματα θα προκύψουν το φθινόπωρο με το πετρέλαιο στα σχολεία, μετά τον διπλασιασμό της τιμής του.

Αρκετές ερωτήσεις έθεσε στην προ ημερησίας παρέμβασή του ο Παύλος Παυλίδης. Ρώτησε αρχικά πότε θα ασφαλτοστρωθεί η οδός Περγάμου. Στην απάντησή του ο αντιδήμαρχος τεχνικών Αλέκος Τσαχουρίδης είπε ότι έχουν ξεκινήσει έργα ασφαλτοστρώσεων και μέσα στο πρόγραμμα είναι και η οδός Περγάμου.

Ο κ. Παυλίδης μετέφερε ερώτημα δημότη για το πότε θα καθαρίσει ο δήμος δημοτικές εκτάσεις στα Γιοτζαλίκια. Απαντώντας ο Βασίλης Παπαδόπουλος είπε ότι δημοτικά οικόπεδα δεν υπάρχουν στην συγκεκριμένη περιοχή. Υπάρχουν όμως κάποιοι δρόμοι που δεν διανοίχτηκαν ακόμη κι εκεί, όπου είναι δυνατόν, ο δήμος παρεμβαίνει.

Μια άλλη ερώτηση του κ. Παυλίδη ήταν αν ο Λάζαρος Ασλανίδης παίρνει ως εργολάβος δουλειές από το ΚΑΠΑ. Η απάντηση τόσο του κ. Ασλανίδη όσο και του δημάρχου ήταν αρνητική. Ο κ. Ασλανίδης είπε ότι βοήθησε με τις γνώσεις του στην κατάρτιση όρων διαγωνισμού ενός έργου, το οποίο το πήρε άλλος επαγγελματίας. Επίσης, ο πρόεδρος ΚΑΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος είπε ότι ο κ. Ασλανίδης πολλές φορές βοήθησε αμισθί το νομικό πρόσωπο με παρεμβάσεις του σε τεχνικά ζητήματα.

Ο κ. Παυλίδης ρώτησε ακόμη για το που βρίσκεται το θέμα με τα ηλεκτρικά ποδήλατα και αν το έργο απεντάχθηκε. Απαντώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καλλίστρατος Γρηγοριάδης σημείωσε ότι σε πρώτη φάση το έργο ξεκινά με 42 μεγάλους δήμους. Στην δεύτερη φάση του έργου, είναι ενταγμένος και ο δήμος Βέροιας ενώ θα υπάρξει και τρίτη φάση για μικρότερους δήμους.

Αναφορικά με τις οφειλές στους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, ο κ. Παυλίδης είπε στο μέλλον πολλοί θα έχουν πρόβλημα διότι δεν θα μπορούν να πάρουν ενημερότητα λόγω χρεών σε δήμο. «Όλοι οι δήμοι έχουν το ίδιο πρόβλημα με τις εισπράξεις οφειλών. Γι αυτό η ΚΕΔΕ αναζητά δικλίδες για να μπορέσουν οι δήμοι να εισπράξουν» σχολίασε ο κ. Βοργιαζίδης.

Ο Αντώνης Μαρκούλης ζήτησε από την δημοτική αρχή να σταματήσει τις αντιδικίες με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. Απαντώντας ο δήμαρχος είπε ότι και πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικός φορέας που είναι μέλος ο κ. Μαρκούλης, έχουν ανάλογες αντιδικίες με ΜΜΕ. «Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνώ μαζί τους» σχολίασε ο κ. Μαρκούλης.

Με αφορμή την έναρξη εργασιών για το δίκτυο φυσικού αερίου, ο κ. Μαρκούλης ρώτησε γιατί δεν υπήρξε πρόβλεψη να συμπέσει με έργα του δήμου για να αποφευχθεί το ράβε – ξήλωνε στους δρόμους. Απαντώντας ο δήμαρχος σημείωσε ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει.

Ο κ. Μαρκούλης τόνισε ακόμη ότι ο δήμος πρέπει να διεκδικήσει χρηματοδότηση από την ΕΟΔΥ για την λειτουργία του Δημοτικού Ιατρείου.

Πως θα εκμεταλλευτεί ο δήμος την λειτουργία του νέου μουσείου στην Βεργίνα ρώτησε ο Δημήτρης Τσανακτσίδης τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Ο κ. Ασλανίδης είπε ότι ήδη ο δήμος άρχισε να το διαφημίζει στην τουριστική αγορά ενώ όταν ξεκινήσει η λειτουργία του θα έχει και υλικό (φωτογραφίες, βίντεο) για την διαφημιστική καμπάνια. Ο δήμαρχος πρόσθεσε ακόμη ότι ο δήμος προσπαθεί να εντάξει την ανάπλαση της Βεργίνας στο Ταμείο Ανάκαμψης (έργο 10 εκ. ευρώ) για να αλλάξει την εικόνα της.

Κριτική στην διοίκηση για τις απευθείας αναθέσεις σε τομείς όπως η καθαριότητα έκανε ο Γιώργος Μιχαηλίδης. Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος είπε ότι αφενός είναι μια νόμιμη διαδικασία, αφετέρου ο δήμος με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνει πολύ χαμηλές τιμές.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ακόμη ότι ο δήμος πρέπει να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο και μέσα από τις κοινωνικές του υπηρεσίες να στηρίξει υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή εργασίες και αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Για το πότε θα εφαρμοστεί η κυκλοφοριακή μελέτη, ρώτησε ο Γιώργος Γουλτίδης. Απαντώντας ο δήμαρχος είπε ότι αν δεν ξεπεραστούν ζητήματα με αρχαιολογία δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Την ονομασία οδών με πολίτες που έφυγαν από την ζωή αλλά άφησαν έντονο το στίγμα τους, όπως ο Φώτης Καραβασίλης και ο Θανάσης Γεωργιάδης, πρότεινε ο Κυριάκος Θεοδωρίδης.

Έκκληση σε όσους προχωρούν σε εργασίες κλαδέματος, να μην πετούν τα κλαδιά εδώ κι εκεί απηύθυνε ο Βασίλης Παπαδόπουλος. Τόνισε ότι μπορούν να τα μαζέψουν και να τα μεταφέρουν στην περιοχή του ΣΜΑ.

Περίπου 20 σκυλιά και 70 γάτες στειρώθηκαν στο πρόσφατο πρόγραμμα εθελοντικών στειρώσεων στον δήμο Βέροιας, ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Ηλίας Τσιφλίδης.

Έκκληση στους πολίτες να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς την ΔΕΥΑ, για να σταθεί όρθια οικονομική η επιχείρηση, απηύθυνε ο πρόεδρος Στέργιος Διαμάντης. Για όσους έχουν συσσωρευμένες οφειλές, πρότεινε να περάσουν από την επιχείρηση για να εξεταστεί το θέμα ρύθμισης.

Στην πολύ καλή συνεργασία που ανέπτυξε η ΚΕΠΑ με το ΔΗΠΕΘΕ αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Κώστας Ρίζος τονίζοντας ότι υπάρξει αγκάλιασμα και τα δυο νομικά πρόσωπα προχωρούν και παράλληλα και μαζί. Επίσης είπε ότι έχουν ξεκινήσει σημαντικές δράσεις και το επόμενο διάστημα η ΚΕΠΑ με τις εκδηλώσεις της θα καλύψει όλα τα γούστα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69