tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Την τελευταία του συνεδρίαση πριν τον Δεκαπενταύγουστο πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Η επόμενη συνεδρίαση θα προγραμματιστεί μετά τις 20 Αυγούστου.

Πάντως ήδη έχουν ξεκινήσει οι άδειες για τις θερινές διακοπές και γι αυτό τον λόγο το σώμα με τα βίας εξασφάλισε απαρτία στην χθεσινή συνεδρίαση.

Αλλαγή στον τρόπο απευθείας μεταδόσεων μέσω διαδικτύου είχαμε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο δήμος προμηθεύτηκε εξοπλισμό και κάνει την κάλυψη μόνος του, χρησιμοποιώντας δικά του μέσα και δικό του προσωπικό. Την ευθύνη της μετάδοσης ανέλαβε το τμήμα Πληροφορικής, οι κ. Γρηγόρης Τριγώνης, Παύλος Παυλίδης.

Δεν πέρασε τελικά ο νόμος που έβαζε «φρένο» στην κατάθεσε θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο από τους συμβούλους της μειοψηφίας. Σύμφωνα με αυτό που ψηφίστηκε, οι επικεφαλής των παρατάξεων μπορούν να καταθέτουν θέματα προς συζήτηση στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και θα αποφασίζει αυτός αν θα τεθούν προς συζήτηση. Αν δεν τα εντάξει στην ημερήσια διάταξη, τότε θα ψηφίζει το συμβούλιο αν συζητηθούν. Αν και το συμβούλιο αρνηθεί την ψήφισή τους, τότε μέσα σε λίγες μέρες πρέπει να συγκληθεί ειδική συνεδρίαση με το συγκεκριμένο θέμα. Θα μπορούσε ο νομοθέτης να υποχρεώνει την διοίκηση να φέρνει τα θέματα για συζήτηση και θα είχε αποφευχθεί όλη αυτή η γραφειοκρατική διαδικασία.

Νέες βολές δέχθηκε ο αντιδήμαρχος Αλέκος Τσαχουρίδης για την προσβλητική του στάση απέναντι σε γυναίκα μέλος του ΔΣ του ΚΕΠΑ, σε προηγούμενη συνεδρίαση. Στις βολές Παυλίδη, ο κ. Τσαχουρίδης είπε ότι την επόμενη ημέρα βρέθηκε με την συνάδελφό του στο ΔΣ, έδωσε εξηγήσεις και έκλεισε εκεί το θέμα. Στον κ. Παυλίδη επιτέθηκε όμως ο κ. Διαμάντης. Ο πρόεδρος της  ΔΕΥΑ είπε ότι ο κ. Παυλίδης είναι ο τελευταίος που θα πρέπει να κάνει τέτοιες καταγγελίες διότι ως πρόεδρος του ΚΑΠΑ είχε σηκώσει καρέκλα να χτυπήσει την προϊσταμένη του οικονομικού τμήματος.

Ενημέρωση για το που βρίσκονται τα πράγματα στο θέμα της αξιοποίησης του ακινήτου της ΑΜΑΛΘΕΙΑ στην Κουλούρα (παραλίγο…λαχαναγορά) ζήτησε ο Χρήστος Τσούντας. Ο δήμαρχος απάντησε ότι η προσπάθεια για την εγκατάσταση του τελωνείου εκεί δεν καρποφόρησε αν και θα μπορούσε να αποτελέσει στέγη πολλών επαγγελματικών δράσεων, αν λειτουργούσε εκεί το τελωνείο. Το ακίνητο είναι στα χέρια της Νομαρχίας και τώρα της Περιφέρειας (έχουν την πλειοψηφία των μετοχών), θα μπορούσε να είχε αξιοποιηθεί προς όφελος του νομού από τις αρχές του 2006 αλλά από ότι φάνηκε οι έχοντες την ευθύνη της διαχείρισης του στα χέρια τους δεν έχουν κανένα σχέδιο γι αυτό.

Το παράπονο της πρώην δημοτικής συμβούλου Πετρούλας Παπαδήνα μετέφερε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Κυριάκος Θεοδωρίδης. Η κ. Παπαδήνα ήταν μέλος της επιτροπής που διοργάνωνε για λογαριασμό του δήμου το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και θα περίμενε να της προταθεί να συμμετάσχει και φέτος για να συμβάλει και αυτή με την εμπειρία που αποκόμισε τα προηγούμενα χρόνια. Την ευθύνη ανέλαβε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Λάζαρος Ασλανίδης ο οποίος δεσμεύτηκε να βρει τρόπο και να εντάξει και την κ. Παπαδήνα στην φετινή επιτροπή.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69