tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μικρά – μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, ο Παύλος Παυλίδης ζήτησε από την Δημοτική Αρχή, μετά από δυο φάσεις κρίσης (κορονοϊός, ενεργειακή κρίση) να παρουσιαστεί ένα σχέδιο των διοικούντων για το πώς θα ανταπεξέλθει ο δήμος στις δυσκολίες.

Να μην παίρνουν το μικρόφωνο και να αραδιάζουν έργα στα πανηγύρια ζήτησε από τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του ο Παύλος Παυλίδης. Επικοινωνία με τον κόσμο χαρακτήρισε την παρουσία στελεχών της διοίκησης του δήμου σε εκδηλώσεις πανηγυριών, ο Βασίλης Παπαδόπουλος. Ακόμη είπε ότι η δημοτική αρχή έχει παρουσία στις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων στις δημοτικές κοινότητες και πρόσθεσε ότι οι σύμβουλοι της μειοψηφίας δεν έχουν παρουσία και θα εμφανιστούν τον τελευταίο χρόνο πριν τις εκλογές.

Με αφορμή την παραχώρηση ακινήτου του Δημοσίου στον Δήμο Νάουσας, ο Παύλος Παυλίδης σημείωσε ότι πλησιάζει ο χρόνος που θα παραχωρηθεί το πρώην δικαστικό μέγαρο στον Δήμο Βέροιας. Εν όψει αυτής της εξέλιξης, ο κ. Παυλίδης ζήτησε από την Δημοτική Αρχή να παρουσιάσει το πλάνο αξιοποίησής του κτιρίου. Σχολιάζοντας ο δήμαρχος είπε τρεις φορές ο κ. Βεσυρόπουλος έχει υποσχεθεί την παραχώρηση του ακινήτου και αναμένεται να παραχωρηθεί.

Το επεισόδιο στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΠΑ, μεταξύ του κ. Τσαχουρίδη και της κ. Παπαδοπούλου επανέφερε ο Αντώνης Μαρκούλης. Χαρακτήρισε πρωτοφανή και αχαρακτήριστη εκτροπή την συμπεριφορά Τσαχουρίδη και σημείωσε ότι έπρεπε να ζητήσει συγνώμη και να παραιτηθεί. Για τον πρόεδρο της ΚΕΠΑ Κώστα Ρίζο και την δήλωση που εξέδωσε, ο κ. Μαρκούλης είπε ότι αν δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ενός πολιτιστικού φορέα, να παραιτηθεί.

Αποστάσεις από το συμβάν στο ΔΣ της ΚΕΠΑ κράτησε ο Θεόφιλος Κορωνάς. Δήλωσε ότι πρέπει να ζητηθεί μια ειλικρινής συγνώμη από την κ. Παπαδοπούλου ενώ την δήλωση Ρίζου την χαρακτήρισε ατυχής. Με αμοιβαίες εξηγήσεις μπορεί να μπει ένα τέλος, σχολίασε η κ. Τζήμα. Ήταν μια ατυχής στιγμή του κ. Τσαχουρίδη είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι δεν θα ζητήσει την παραίτηση Τσαχουρίδη, Ρίζου.

Στο πρόσφατο συμβάν στο πάρκο της Ελιάς αναφέρθηκε ο Γιώργος Μελιόπουλος. Θυμίζουμε ότι μετά από την κακοκαιρία, έσπασε ένας μεγάλος βραχίονας πλατάνου. Ο κ. Μελιόπουλος σημείωσε ότι ο δήμος πρέπει να προσλάβει προσωπικό στην υπηρεσία πρασίνου ενώ θα πρέπει να προχωρά σε τακτικούς ελέγχους των δένδρων που βρίσκονται στο αστικό ιστό για να μην δημιουργηθεί ατύχημα. «Δύσκολη εξίσωση» χαρακτήρισε την συνύπαρξη πλατάνων και αστικού τοπίου ο Βασίλης Παπαδόπουλος. Σημείωσε δεν μπορούν να «κουτσουρευτούν» τα πλατάνια, γι αυτό όταν φυσάει ή όταν βρέχει, οι πολίτες δεν πρέπει να βρίσκονται κάτω από δένδρα.

Με αφορμή τις πρόσφατες επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών του Στίβου, ο Δημήτρης Πυρινός πρότεινε να δημιουργηθεί από τον δήμο ένα σύγχρονο και καλά εξοπλισμένο γήπεδο στίβου για να στραφεί το ενδιαφέρον της νεολαίας στον αθλητισμό και δη στα αθλήματα του στίβου. Ο δήμαρχος απαντώντας είπε ότι εγκρίθηκε η αλλαγή στο ταρτάν του στίβου, στο ΕΑΚ ενώ ο δήμος μελετά την κατασκευή κερκίδων για να μπορέσει στο μέλλον να φιλοξενήσει αγώνες.

Τι πρόκειται να γίνει με το κλειστό τμήμα της οδού Βερμίου (έκλεισε για λόγους ασφαλείας στο σημείο που βρίσκεται το ακίνητο Καραναστάση) ρώτησε ο Νίκος Αγγέλου. Επίσης ρώτησε πότε θα αρχίσουν οι ασφαλτοστρώσεις. Απαντώντας για το ακίνητο Καραναστάση, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλέκος Τσαχουρίδης είπε ότι η υπόθεσή του βρίσκεται «κολλημένη» στο Υπουργείο Πολιτισμού. Μέχρι να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα, το τμήμα της Βερμίου, για λόγους ασφαλείας, θα παραμείνει κλειστό, είπε ο κ. Τσαχουρίδης. Για το θέμα των ασφαλτοστρώσεων, ο δήμαρχος είπε ότι θα δημοπρατηθούν τον Σεπτέμβρη και θα ξεκινήσουν τον Οκτώβρη.

Στις αδυναμίες που παρουσιάζει η οικονομική υπηρεσία στάθηκε στην τοποθέτησή του ο Κυριάκος Θεοδωρίδης. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Στέλιο Ασλάνογλου, η έλλειψη προσωπικού, περιορίζει την οικονομική υπηρεσία στην πραγματοποίηση μόνο των απαραίτητων.

Για την δυσκολία που αντιμετωπίζουν στις μετακινήσεις τους στην πόλη άτομα με κινητικά προβλήματα μίλησε η Δήμητρα Ράλλη.

Σε νέο κανονισμό για την λειτουργία της λαϊκής θα προχωρήσει ο δήμος Βέροιας. Ο αντιδήμαρχος Στέλιος Ασλάνογλου είπε ότι ο νέος κανονισμός θα κρατά ίσες αποστάσεις, τόσο από τα καταστήματα όσο και από τους πωλητές.

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Ηλίας Τσιφλίδης. Τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι ροδακινοπαραγωγοί, ως προς την διάθεση της παραγωγής τους, θα επιφέρει μείωση στα εισοδήματά τους και θα κάνει τον χειμώνα πολύ δύσκολο γι αυτούς.

Ο Στέργιος Διαμάντης είπε ότι η ΔΕΥΑ Βέροιας αντέχει σε συνθήκες κρίσεις. Επίσης, απαντώντας σε παλαιότερη κριτική του κ. Παυλίδη, είπε ότι όταν ασκούσε διοίκηση (ο κ. Παυλίδης) στο ΚΑΠΑ Βέροιας έκανε απευθείας ανάθεση υλικών σε εταιρεία της Λάρισας ενώ για παιδικό σταθμό στον Προμηθέα, πλήρωνε και κοινόχρηστα, αγόραζε και πετρέλαιο. Ο κ. Παυλίδης πήρε τον λόγο επί προσωπικού αλλά δεν μπήκε στην ουσία των λεγομένων του κ. Διαμάντη.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69