tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αλβανική αντιπροσωπεία στον δήμαρχο Βέροιας

Την επταμελή αντιπροσωπεία Αλβανών εκπροσώπων που βρέθηκε προσκεκλημένη του Αντιπροέδρου της ΕΘΕΑΣ στην Ημαθία, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.

Με αφορμή την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της γειτονικής χώρας στην Ε.Ε. η αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον κ. Damian Gjiknuri - Γενικό Γραμματέα του Κυβερνητικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας και Βουλευτή της Περιφέρειας Ελμπασάν, κ. Arif Tafani – Δήμαρχο Μπελς, Περιφέρειας Elbasan, κ. Nuri Belba – Δήμαρχο Δήμου Πρένιας , Περιφέρειας Elbasan, κ. Nertil Jole – Νομάρχη Περιφέρειας Korce, κ. Erald Xhani – Σύμβουλο Υπουργού Γεωργίας, Γενικό Διευθυντή Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας, κ. Ermal Elezi–Σύμβουλο στο Υπουργείο Αγροτικής Πολιτικής, Διαχειριστής της “Tirana- Agriculture” και κα Florian Zerja – Δημοσιογράφο επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Βέροιας με τον οποίο είχε έναν ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο σχετικά με τις προοπτικές της Αλβανίας στην ενταξιακή της πορεία.

Ο κ. Βοργιαζίδης υπογράμμισε τον ρόλο και τη σημασία της παρουσίας της Αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Ημαθία, καθώς εδώ και τρεις δεκαετίες αποτελεί μέρος του παραγωγικού ιστού και συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. «Είναι ένας λόγος που η Ελλάδα στέκεται αρωγός στο αίτημα της Αλβανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε ο Δήμαρχος Βέροιας σημειώνοντας παράλληλα ότι η αναμόρφωση της γείτονος περνά μέσα από την είσοδό της στην Ε.Ε.

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, κ. Χρήστος Γιαννακάκης τόνισε πως η εν λόγω αποστολή πραγματοποιήθηκε με στόχο τη μετάδοση τεχνογνωσίας και οργάνωσης από τους ελληνικούς συνεταιρισμούς. Επίσης, ανακοίνωσε ότι τον προσεχή Νοέμβρη αντιπροσωπεία αγροτών θα μεταβεί στην Αλβανία προκειμένου να εξετάσει το ζήτημα τη μετάκληση των εργατών γης, στο πλαίσιο της βελτίωσης των διαδικασιών έκδοσης βίζας, έλευσης και παραμονής τους στην χώρα μας.

Για τον σκοπό της επίσκεψης της αντιπροσωπείας στην Ημαθία ενημέρωσε ο κ. Damian Gjiknuri, Γενικός Γραμματέας του Κυβερνητικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας και Βουλευτής της Περιφέρειας Ελμπασάν. Ο κ. Gjiknuri σημείωσε πως η ενδυνάμωση της συνεργασίας με την Ελλάδα και η επιτυχημένη πορεία της στον αγροτικό τομέα, βοηθά στην εξέλιξη της χώρας του στο επίπεδο της παραγωγής προϊόντων σχετικά με την εκμετάλλευση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. «Αυτές οι σχέσεις που χτίζουμε με τοπικούς φορείς πρέπει να ενισχυθούν. Δεν πρέπει να σταθούμε μόνο στο στάδιο των κυβερνητικών παρεμβάσεων αλλά να κατανοήσουμε τα οικονομικά μοντέλα και παραδείγματα της Ελλάδας» ανέφερε ο κ. Gjiknuri.

Από την πλευρά του ο κ. Nertil Jole – Νομάρχη Περιφέρειας Korce, εξέφρασε την πεποίθηση ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα οι συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών στον αγροτικό τομέα θα ενταθούν. Τέλος ο κ. Arif Tafani, Δήμαρχοες Μπελς της Περιφέρειας Ελμπασάν, τόνισε ότι η περιοχή που εκπροσωπεί έχει ανάλογα χαρακτηριστικά με την Ημαθία (κλιματολογικές συνθήκες και καλλιέργεια γης) και υπογράμμισε ότι το 70% της οικονομίας της πόλης του στηρίζεται στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69