tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Χωρίς αυξήσεις οι δημοτικοί φόροι στον δήμο Βέροιας

Παρά τις εισηγήσεις των παρατάξεων της μειοψηφίας για αναβολή της συνεδρίασης και των της Πανελλαδικής απεργίας, το όργανο συνεδρίασε με κυριότερο θέμα την αναπροσαρμογή ή μη των δημοτικών φόρων. Το σώμα ψήφισε μηδενικές αυξήσεις και οι φόροι θα μείνουν στα ίδια επίπεδα και και τη νέα χρονιά.

Όσο για τις παρατάξεις που διαφώνησαν με την πραγματοποίηση της συνεδρίασης (Προτεραιότητα στον Δημότη και ΛΑΣ), αποχώρησαν από την συνεδρίαση.

Στις προ ημερήσιας παρεμβάσεις, ο Παύλος Παυλίδης επανέφερε την πρόταση για Διεθνές Συνέδριο προς τιμήν του Μανώλη Ανδρόνικου (τέτοια εποχή έγινε η ανακάλυψη). Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Λάζαρος Ασλανίδης συμφώνησε και πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο θα γίνει την επόμενη χρονιά επειδή φέτος προετοιμάζονται τα εγκαίνια του Μουσείου της Βεργίνας.

Ο κ Παυλίδης ζήτησε να ενημερωθεί που βρίσκεται το θέμα αξιοποίησης του Σχολείου Τσαλέρα. Ο δήμαρχος είπε ότι έγινε ένα προσχέδιο για αύξηση του κτιρίου καθ’ ύψος και αναμένεται η έγκριση της αρχαιολογικής υπηρεσίας για να προχωρήσουν τα σχέδια.

Σε άλλες ειδήσεις, συζητήθηκε το κλείσιμο του τραπεζικού καταστήματος στην οδό Βενιζέλου (Τράπεζα Πειραιώς) και εγκρίθηκε ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους.

Τέλος στην προ ημερήσιας ενημέρωση, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι στην ΠΕΔ συζητήθηκε και δημιουργήθηκε πρόταση που λύνει το θέμα εκλογής των τοπικών προέδρων σε κοινότητες άνω των 300 κατοίκων. Επίσης οι δήμαρχοι αντιδρούν στην μείωση των δημοτικών συμβούλων (στον δήμο Βέροιας από 41 γίνονται 35) και διαφωνούν με την αύξηση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στις ερχόμενες εκλογές (το ταβάνι με τον προηγούμενο νόμο ήταν για την Βέροια 40Χ1,5 και με το νέο νόμο γίνεται 35Χ2,5).

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69