tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων Δήμου Βέροιας

O Δήμος Βέροιας, η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Π.Ε.Ημαθίας και το 3ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Κεντρικής Μακεδονίας, επιθυμώντας να αναδείξουν και να στηρίξουν στην πράξη τη Διεθνή Σύμβαση (1989) για τα Δικαιώματα του Παιδιού, έχουν αποδεχτεί την πρόταση εφαρμογής εκπαιδευτικού προγράμματος που κατέθεσε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας Φύλων κ. Τζήμα Συρμούλα.

Η πρόταση απευθύνεται σε μαθητές/τριες ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Βέροιας και αφορά το 6Ο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων Δήμου Βέροιας ως ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί για έκτο συνεχόμενο σχολικό έτος. Βασική επιδίωξή του είναι η διενέργεια μίας συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων», στην οποία θα παρουσιαστούν οι απόψεις και οι θέσεις των παιδιών/κατοίκων του Δήμου Βέροιας.

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 10.00΄π.μ. θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου Βέροιας συνεδρίαση του «6ου Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων Δήμου Βέροιας» όπου οι μαθητές/τριες θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους. Η παρουσίαση θα γίνει είτε ατομικά, εφόσον πρόκειται για ατομική εργασία, είτε από έναν εκπρόσωπο της ομάδας της τάξης στην περίπτωση που η πρόταση είναι ομαδική.

Τη συνεδρίαση θα χαιρετίσουν διαδικτυακά η συνήγορος του παιδιού κ. Θεώνη Κουφονικολάκου , ο Περιφερειακός Διευθυντής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μπαχαράκης και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι. Συντονιστής της διαδικασίας θα είναι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Στα έδρανα του προεδρείου παρίστανται ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Βοργιαζίδης Κων/νος, η Αντιδήμαρχος παιδείας κ. Τζήμα Συρμούλα, η Δ/ντρια Α/θμιας Εκπ/σης Π.Ε.Ημαθίας κ. Έφη Γώτη, ο Οργανωτικός Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου κ. Νικόλαος Γραίκος, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κ. Αικατερίνη Παπαγεωργίου και ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου κ. Νικόλαος Αμανατίδης. και ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ανδρέας Πανετσίδης για την τήρηση των πρακτικών.

Στο τέλος, οι Παίδες - Δημοτικοί Σύμβουλοι μπορούν να συζητήσουν, να τοποθετηθούν αναφορικά με τις εισηγήσεις των μελών της συνεδρίασης και να δεχθούν απαντήσεις από τους αρμόδιους αντιδημάρχους. Η φάση αυτή δεν είναι τόσο διαδικασία προσομοίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου στο σύνολό της ως θεσμού, ως κεντρικού οργάνου και ως συστήματος λειτουργιών του Δήμου, αλλά ως άσκηση εκπαίδευσης της πολιτικής σκέψης και του πολιτικού λόγου του μαθητή «Δημοτικού Συμβούλου» στο πλαίσιο της οργανωμένης στην ολομέλεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου των Παίδων.

Με ευθύνη του Δήμου θα κρατηθούν τα Πρακτικά της Ολομέλειας της Συνεδρίασης 2021 του 6ου Δημοτικού Συμβουλίου των Παίδων Βέροιας σε ηλεκτρονική μορφή. Η συνεδρίαση είναι δημόσια και θα προβάλλεται ταυτόχρονα ζωντανά στο Youtube κανάλι του Δήμου Βέροιας.

www.youtube.com/@dimos-verias

Α/Α ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΜΑ

1η Ομάδα 2ο Προβλήματα της πόλης
 
8ο Η πόλη μου, η χώρα μου και ο κόσμος
 
12ο Τουριστική αναβάθμιση της πόλης μας και η προβολή των μνημείων της
 
2η Ομάδα 1ο Εγώ και εσύ μαζί - ΑΜΕΑ
 
6ο Προσβασιμότητα ΑΜΕΑ στον Δήμο Βέροιας
Αγίας Μαρίνας-Τριλόφου Αντιμετώπιση των ατόμων με ειδικές ανάγκες
 
3η Ομάδα 10ο Ο υπερπληθυσμός των αγριογούρουνων
 
4η Ομάδα Αγίου Γεωργίου Μιλώ για την πόλη μου και το περιβάλλον που ζω
 
3ο Μακροχωρίου Μιλώ για την πόλη μου-Μακροχώρι και τον τόπο που ζω
 
Διαβατού-Μέσης Δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου
 
5η Ομάδα Ν.Νικομήδειας-Λυκογιάννης Έλλειψη υποδομών δημιουργικής απασχόλησης εκτός σχολικού περιβάλλοντος 
Βεργίνας-Παλατιτσίων Λειτουργία παιδικής χαράς
 
6η Ομάδα Κουλούρας Ένας ήλιος να προβάλει στη στέγη του σχολείου μας
 
Ριζωμάτων- Δασκίου Σφηκιάς Προβλήματα και προτάσεις-Δημοτικό διαμέρισμα Μακεδονίδος
 
7η Ομάδα Πατρίδας Οι Πρόσφυγες
 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69