tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Υπογράφηκε η παραχώρηση του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου στον Δήμου Βέροιας

Σήμερα, παρουσία του υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου, υπεγράφη από τον δήμαρχο Βέροιας, Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη, και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο και Εκτελών Χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε., Παναγιώτη Μπαλωμένο, η απόφαση, για την παραχώρηση του κτιρίου του Παλαιού Δικαστικού Μεγάρου στον Δήμο της Βέροιας, ενός εμβληματικού κτιρίου για τη Βέροια, το οποίο κηρύχθηκε ως διατηρητέο ιστορικό μνημείο και χαρακτηρίστηκε ως έργο τέχνης μαζί με τον περιβάλλοντα σε αυτό χώρο.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος δήλωσε: «Με την υπογραφή της παραχώρησης του κτιρίου του Παλαιού Δικαστικού Μεγάρου στον Δήμο Βέροιας, ικανοποιείται ένα διαχρονικό αίτημα της αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας και διαμορφώνονται νέες προοπτικές ανάδειξης και ανάπτυξης της Ημαθίας. Το συγκεκριμένο κτίριο στο οποίο στεγαζόταν το Παλαιό Δικαστικό Μέγαρο, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της Βέροιας, βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, στην πλατεία Ωρολογίου και πλέον με την παραχώρηση αυτή ανοίγει ο δρόμος για να μετατραπεί σε ένα χώρο ζωής, πολιτισμού και ιστορίας για την πόλη της Βέροιας, προσβάσιμο σε όλους. Πρόκειται για μία ακόμη παρέμβαση με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο για την τοπική κοινωνία. Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια που κατέβαλα για την υλοποίηση της παραχώρησης αυτής, μίας εξέλιξης ιδιαίτερα σημαντικής για την Ημαθία»,  ανέφερε σχετικά ο υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος που μεθοδικά και σε συνεννόηση τόσο με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.) όσο και με τον Δήμο Βέροιας, προετοίμαζε την ωρίμανση και ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Βέροιας από το 2014 ζητούσε την παραχώρηση του Παλαιού Δικαστικού Μεγάρου στον Δήμο με αιτήματα του προς την ΕΤ.Α.Δ..

Το συγκεκριμένο κτίριο στο οποίο στεγαζόταν το Παλαιό Δικαστικό Μέγαρο, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την πόλη της Βέροιας, βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, στην πλατεία Ωρολογίου και πλέον με την παραχώρηση αυτή ανοίγει ο δρόμος για να μετατραπεί σε ένα χώρο ζωής, πολιτισμού και ιστορίας για τη πόλη της Βέροιας, προσβάσιμο σε όλους.

Πρόκειται για μία ακόμη παρέμβαση του υφυπουργού Οικονομικών και βουλευτή Ημαθίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου, με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο για τους πολίτες της Βέροιας, για όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69