tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Βέροια: "Υψώνουμε ασπίδα προστασίας ενάντια στα αποτρόπαια εγκλήματα σε βάρος των παιδιών και των γυναικών"

Εκδήλωση- συζήτηση που διοργάνωσε η Τ.Ο Ημαθίας του ΚΚΕ με θέμα: "Δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στο σύστημα που γεννά την βαρβαρότητα - Υψώνουμε ασπίδα προστασίας ενάντια στα αποτρόπαια εγκλήματα σε βάρος των παιδιών και των γυναικών".

Ομιλήτρια ήταν η Αθανασία Χατζή μέλος του ΓΠ και επικεφαλής του τμήματος για την γυναικεία ισοτιμία και χειραφέτηση της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ αναφέρει:

"Στην εισηγητική ομιλία τονίστηκε από την ομιλήτρια η ανάγκη να δυναμώσει ο συλλογικός αγώνας για τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, ενάντια στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις, αγώνας που αποτελεί μοναδική ασπίδα προστασίας κατά της βίας γυναικών και παιδιών. Σε αυτόν τον αγώνα το κομμουνιστικό κόμμα δίνει όλες του τις δυνάμεις. Απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες της βιοπάλης, τις εργαζόμενες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες να ενισχύσουν με όλους τους τρόπους και στις επερχόμενες εκλογές το ΚΚΕ, δυναμώνοντας τον ίδιο τον λαό.

Κάλεσε τις γυναίκες της βιοπάλης να μην παγιδευτούν στα διλήμματα και τις ψευτοπροδευτικές κορώνες τον κομμάτων της αστικής διαχείρισης αφού όλοι μαζί έχουν καταδικάσει τις γυναίκες στην ανεργία, στην προσωρινή και «ευέλικτη» απασχόληση, στα ωράρια - λάστιχο, στη δουλειά χωρίς τριετίες και Συλλογικές Συμβάσεις.

Ενώ από την άλλη έχουν προωθήσει από κοινού την διαχρονική υποβάθμιση και υποχρηματοδότηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, των δημοσιών δομών στήριξης της οικογένειας, των δομών φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και παιδιών, τονίζοντας ότι στο ίδιο τον νόμο δεν υπάρχει καμία τέτοια δημόσια δομή. Παράλληλα ανέδειξε ότι υπάρχει ένα βαθύτερο σάπιο οικονομικό και κοινωνικό υπόβαθρο, πάνω στο οποίο φυτρώνουν η αποθέωση του ατομισμού, ο ανταγωνισμός, η ατομική αλαζονεία, η υποτίμηση της προσωπικότητας ενός ανθρώπου, ακόμα και της ζωής του. Αυτές οι σάπιες αξίες αναπαράγονται στην “αρένα” της καπιταλιστικής κοινωνίας. Αυτό είναι το έδαφος που διευκολύνει μαζί με άλλους παράγοντες τη διαμόρφωση τέτοιων ατομικών συνειδήσεων και προσωπικοτήτων, ικανών να πράξουν αποτρόπαιες εγκληματικές πράξεις.

athanasia xatzi 568

Επισημάνθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός καλά οργανωμένου Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας, με κορμό το Κέντρο Υγείας, ή ανάπτυξη ενός δικτύου κρατικών, δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών με επίκεντρο την πρόληψη, η δημιουργία, χρηματοδότηση και λειτουργία ενός εκτεταμένου δικτύου δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών, ξενώνων για τη φιλοξενία κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους, συμβουλευτικών κέντρων στελεχωμένων με ειδικευμένο, επαρκές και μόνιμο προσωπικό, δίπλα στην αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τους δράστες.

Το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα διακυβέρνησης που μπορεί να δώσει ουσιαστική λύση σε όλα αυτά τα ζητήματα. Μέσα από μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μια διαφορετική οργάνωση της οικονομίας, με κοινωνικοποιημένα τα εργοστάσια, τη γη, τις υποδομές, τον ορυκτό πλούτο της χώρας, κάτω από την ιδιοκτησία του λαού. Μια οικονομία που κανείς δεν θα περισσεύει, που θα εξασφαλίζει σταθερή και μόνιμη δουλειά σε όλους, άνδρες και γυναίκες, που θα σέβεται και θα υπολογίζει τις ανάγκες του γυναικείου οργανισμού μπροστά στη μητρότητα, στην εμμηνόπαυση και σε άλλες φάσεις της ζωής της.

Καταλήγοντας στο κρίσιμο ζήτημα της ενίσχυσης του ΚΚΕ παρά τον αρνητικό συσχετισμό για μια τέτοια διακυβέρνηση, στην οποία το ΚΚΕ θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Γιατί το πιο δυνατό ΚΚΕ στις εκλογές την επόμενη μέρα θα το βρει δίπλα της κάθε γυναίκα, στο χώρο δουλειάς που θα διεκδικεί τα δικαιώματά της, στην μάχη ενάντια στους πλειστηριασμούς, στις διεκδικήσεις, το σύνθημα «καμιά μόνη» να αποκτήσει πραγματικό περιεχόμενο.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση, ενώ στη εκδήλωση παρευρέθηκαν αντιπροσωπεία των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στο νομό Ημαθίας με επικεφαλείς την Ζωγράφου Όλγα και Σοφρόνωφ – Ταμπάκη Ιωάννα".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69