tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ο βιολογικός καθαρισμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας (βίντεο)

Η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού ήταν το μοναδικό θέμα συζήτησης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Πέμπτη. Με αφορμή το συμβάν που κατήγγειλε η Οικολογική Ομάδα Βέροιας, ροή ανεπεξέργαστων λυμάτων στην τάφρο 66, ομάδα δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας με αίτημά τους ζήτησε ενημέρωση για την λειτουργία της μονάδας.

Απαντώντας εκ μέρους της ΔΕΥΑ, ο γενικός διευθυντής Θωμάς Αχτσής σημείωσε ότι το βράδυ που έγινε ο έλεγχος και διαπιστώθηκε η δυσλειτουργία, μετά από υπερθέρμανση των αντλιών το σύστημα βγήκε εκτός λειτουργίας. Ο κ. Αχτσής υποστήριξε ότι έγινε παρέμβαση και ότι στους μετέπειτα ελέγχους διαπιστώθηκε ότι η βλάβη αποκαταστάθηκε και η λειτουργία της μονάδας επέστρεψε στην κανονικούς της ρυθμούς. Ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑ έδειξε στους Δημοτικούς Συμβούλους μετρήσεις των λυμάτων και τόνισε ότι αυτές δείχνουν ότι η λειτουργία είναι κάτω από τα επιτρεπτά όρια. «Ήταν μια τυχαία βλάβη και δεν οφειλόταν σε κακή συντήρηση» τόνισε ο κ. Αχτσής.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑ Στέργιου Διαμάντη. «Έχουμε πει στο παρελθόν ότι όποιος θέλει μπορεί να έρθει όποτε θέλει για έλεγχο. Θα έπρεπε να ενημερωθούμε κι εμείς όταν έγινε ο έλεγχος για να είμαστε εκεί να ανοίξουμε την εγκατάσταση» σημείωσε ο κ. Διαμάντης και πρόσθεσε ότι την τελευταία τετραετία δεν έχουν έρθει λύματα από άλλη πόλη για επεξεργασία.

Ερωτηθείς ο κ. Γκανάτσιος, ανάδοχος του έργου λειτουργίας του βιολογικού, παραδέχθηκε ότι δεν διαθέτει πιστοποίηση αλλά η μέθοδός του φέρνει πολύ καλά και οικονομικά αποτελέσματα συγκριτικά με άλλες μεθόδους.

Από την πλευρά της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας, ο Νίκος Ασλάνογλου υποστήριξε ότι τα πράγματα φαίνονταν ότι ήταν καλά αλλά δεν ήταν. Πρόσθεσε ότι μετά το συμβάν της Αλεξάνδρειας και την ενημέρωση ότι τον λειτουργούσε ο ίδιος εργολάβος, άρχισαν να παρακολουθούν και τον βιοογικό της Βέροιας. "Βλέπαμε την ρύπανση αλλά δεν μπορούσαμε να πλησιάσουμε την έξοδο του αγωγού. Περιμέμανε τα Χριστούγεννα γιατί προβλέπαμε ότι θα τα αμολύσουν όλα μέσα στο ποτάμι" είπε ο κ Ασλάνογλου και πρόσθεσε ότι η μέθοδός του απέτυχε και ότι ο κ. Γκανάττσιος διαχειρίζεται μόνο τον βιολογικό της Βέροιας και κανέναν άλλο. Κλείνοντας ο κ. Ασλάνογλου είπε ότι η ΔΕΥΑ πρέπει να κηρύξει έκπτωτο τον . Γκανάτσιο, ότι έκαναν και οι άλλες πόλεις και να λειτουργήσει η ΔΕΥΑΒ τον βιολογικό.

Στο βιντεο οι απαντήσεις της ΔΕΥΑ

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69