tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δήμος Βέροιας: "Περί αποκατάστασης της (δημοσιογραφικής) αλήθειας"

Σε απάντησή του για κεντρικό θέμα Αθηναϊκής εφημερίδας που κατήγγελε λειτουργία χωματερών δίπλα στους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Βεργίνας, ο δήμος Βέροιας αναφέρει ότι χρησιμοποιήθηκαν φωτογραφίες του 2021 από πρώην ΧΑΔΑ Ριζωμάτων. Αναλυτικά η ανακοίνωση - απάντηση αναφέρει:

"Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε την επαναδημοσίευση θέματος αθηναϊκής εφημερίδας σε συγκεκριμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπου μετά λύπης διαπιστώσαμε την έλλειψη στοιχειώδους διασταύρωσης στοιχείων για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι οι παράνομες χωματερές και οι ασυνείδητοι πολίτες που πετούν κυριολεκτικά όπου βρουν μπάζα, σκουπίδια και λαχανικά.

Η εντονότατη απογοήτευσή μας -για το πλαίσιο δεοντολογίας όπου ασκήθηκε η δημοσιογραφία- είναι έκδηλη, καθώς συμπεραίνουμε πως πρόκειται για πυροτέχνημα εντυπώσεων, την ώρα που ως δημοτική αρχή καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με συχνούς επιτόπιους ελέγχους και καθαρισμούς.

Στα κείμενα τόσο του αρχικού δημοσιεύματος όσο και των αναπαραχθέντων σχολίων, αναφέρεται πως δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας επικρατούν απαράδεκτες εικόνες ρύπανσης, την ώρα που δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες μέχρι και από τον πρώην ΧΑΔΑ Ριζωμάτων!

Και επίσης, άξιο απορίας για εμάς, ήταν το γεγονός ότι οι εν λόγω φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν είχαν αποτυπωθεί στον φακό όχι πρόσφατα, αλλά το 2021! Και για του λόγου το αληθές:  Η δημοσίευσή τους έγινε στις 20 Οκτωβρίου του 2021 στην εφημερίδα ΛΑΟΣ της Βέροιας, σε υπογεγραμμένο άρθρο με τον τίτλο «Πανέξυπνη πόλη ή… Και το περιβάλλον;».

Παρ’ όλα τα στοιχεία τα οποία -όπως προκύπτει από τα παραπάνω- βρίσκονται στη διάθεση του καθένα, τα εν λόγω δημοσιεύματα φαίνεται πως έγιναν χωρίς καμία έρευνα, χωρίς διασταύρωση των πληροφοριών και των δεδομένων, χωρίς να έχει υπάρξει καμία επικοινωνία με τους αρμόδιους, ούτε καν η στοιχειώδης αναζήτηση στο αρχείο!

Έτσι μάλλον βόλεψε… Βέβαια για το ποιος εκτέθηκε τελικά; Η απάντηση δόθηκε…"

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69