tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βοργιαζίδης: Αυξήσεις τελών προ των πυλών

Τα νέα οικονομικά δεδομένα οδηγούν μαθηματικά σε αυξήσεις δημοτικών τελών, ανέφερε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης. Όπως είπε από μια η κυβέρνηση από την μια αυξάνει την χρηματοδότηση στους δήμους αλλά από την άλλη, παίρνει πίσω τα χρήματα που δίνει. Αυτό σε συνδυασμό με την αύξηση του ενεργειακό κόστος θα οδηγήσουν τους δήμους σε αυξήσεις τελών.

«Ακούμε ότι η οικονομία μας αναπτύσσεται συνεχώς. Από την μια η κυβέρνηση δίνει δίνει στους δήμους 203 επιπλέον εκατομμύρια ευρώ και από την άλλη μας παίρνει 210 εκ. Μας κοροϊδεύουν. Αναφορικά με το τέλος ταφής απορριμάτων, οι δήμοι δεν απέδωσαν τα «πέναλτι» για το 2022 και το 2023 και πιστεύω ότι θα ζητηθούν. Αυτά μαζί με το ενεργειακό κόστος, θα επιφέρουν αυξήσεις στα δημοτικά τέλη. Δεν μας αποδίδονται χρήματα που πρέπει να μας αποδοθούν και από την άλλη έχουμε μπροστά μας την αύξηση του ενεργειακού κόστους. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει τι θέλει. Θέλει τους δήμους με αναπτυξιακή προοπτική ή να τους δίνει μόνο αρμοδιότητες χωρίς πόρους» σημείωσε ο κ. Βοργιαζίδης.

pavlidis 09909

Σχολιάζοντας την δήλωση του δημάρχου, ο κ. Παυλίδης σημείωσε: «Εμείς εδώ ερχόμαστε και για το τι θα σχεδιάσουμε στον δήμο. Οι δήμοι στο μέλλον θα χρηματοδοτούνται σύμφωνα με ένα point system. Ανάλογα με την συνέπειά τους. Αυτό πρέπει να το σχεδιάσουμε».

«Η βαθμολόγηση δεν έχει ένα να κάνει με την χρηματοδότηση. Απλά θα υπάρχει ένα μπόνους για τους δήμους με άριστη βαθμολόγηση. Μιλάμε για 1000 ευρώ μπόνους για το μέγεθος του δήμου Βέροιας» απάντησε ο δήμαρχος.

"Είναι επιλογή της κυβέρνησης να συνδέσει την χρηματοδότηση των δήμων με την αξιολόγησή τους σε κάποιυς δείκτες. Στην αρχή το μπόνους μπορεί να είναι μικρό αλλά στην πορεία μεγαλύτερο" σχολίασε η κ. Τζήμα.

"Πρώτα πρέπει να ακούσει την αυτοδιοίκηση και μετά να πάρει μέτρα" σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69