tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βοργιαζίδης: "Αν η Περιφέρεια θέλει ώριμες μελέτες μας, ας χρηματοδοτήσει την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου"

Στην προ ημερησίας παρέμβασή του ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης απάντησε στα όσα υποστήριξε η Περιφέρεια στην απάντηση της στο θέμα της «μοιρασιάς» του ΕΣΠΑ. Ο κ. Βοργιαζίδης επέμεινε στο θέμα ανισοκατανομής στην τελευταία χρηματοδότηση ενώ στην πρόκληση της Περιφέρειας για κατάθεση ώριμων μελετών για εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων, τόνισε ότι ο δήμος Βέροιας έχει ώριμη μελέτη 15 εκ. ευρώ για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου, μπορεί η Περιφέρεια να το χρηματοδοτήσει.

Στο περί ανικανότητας που του καταλόγισε η Περιφέρεια, ο κ. Βοργιαζίδης υπενθύμισε στην Περιφέρεια το έργο του Καθέτου Άξονα, που η κατασκευή του έχει μπει στην δεύτερη δεκαετία της, παραμένει σε τέλμα και είναι άγνωστο πότε και θα τελειώσει.

Δείτε ολόκληρη την απάντηση 

Ολόκληρη η απαντηση

"Ο κος Περιφερειάρχης ξεκίνησε το αφήγημά του λέγοντας ότι οι Δήμοι της Θεσσαλονίκης πρέπει να βαδίσουν προς το 2030 (η Βέροια δηλαδή;). Συνέχισε λέγοντας ότι δημιουργούμε εντυπώσεις για να καλύψουμε αδυναμίες της διοίκησής μας. Για να δούμε λοιπόν…

-Καμία αδικία στη χρηματοδότηση, λέει ο κος Περιφερειάρχης, δηλαδή 10.000.000€=1.500.000€. 10 εκατ. ευρώ για κάθε δήμο της Θεσσαλονίκης ισούται με 1,5 εκατ. ευρώ για την Βέροια! Άρα καμία ανισοκατανομή πόρων… Βέβαια κύριε Περιφερειάρχη έχουμε και ώριμη πρόταση έργου, προϋπολογισμού 15.000.000€ για την ανέγερση Κλειστού Γυμναστηρίου δίπλα στο υπό ανέγερση Διοικητήριο. Κατά τα λεγόμενά σας μπορεί να χρηματοδοτηθεί.

-Κ. Περιφερειάρχη, επιλέξατε την τεράστια αυτή ανισοκατανομή πόρων για τα αστικά κέντρα στα οποία ζει το 70% του πληθυσμού, όπου μάλιστα η χρηματοδότηση είναι δεδομένη ανά Δήμο (δηλαδή 10.000.000€ για τους μεν και 1.500.000€ για τους δε) και μοιράζετε 36.000.000 σε 194 Δημοτικές Κοινότητες χωρίς βέβαια κάποια αναλογία. Όπως βολεύει…

-Μας λέει ο κος Περιφερειάρχης: «Στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 με το νέο πληθυσμιακό κριτήριο των 50.000, ο μόνος λόγος που έχουν ενταχθεί σε ορισμένες Περιφέρειες Δήμοι με μικρότερο των 50.000 κατοίκων πληθυσμό είναι ότι είτε δεν έχουν πόλη με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων, είτε έχουν μόνο μία πόλη και θα δημιουργούνταν συνθήκες στρέβλωσης, κάτι που οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί δεν το επιτρέπουν».

Όσο καλόπιστοι και να είμαστε, δυστυχώς σας διαψεύδει η πραγματικότητα. Παρακολουθείστε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και τον Δήμο Δράμας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Καρδίτσας και πολλές ακόμη.

-Ο Δήμος Βέροιας σε σύνολο προϋπολογισμού 3,63 εκατ. ευρώ, ενέταξε τρία έργα ύψους 3,63 εκατ. ευρώ και όχι 1,213 εκατ. ευρώ, και συμβάσεις σχεδόν 3 εκατ. ευρώ και όχι 1,1131 εκατ. ευρώ. Τα τρία έργα είναι: Α) η Βιοκλιματική Διαδρομή, Β) οι Κυκλικοί Κόμβοι και Γ) οι Πράσινες Σχολικές αυλές. Τα Β και Γ που δεν υπήρχε εμπλοκή (ή αυτή ήταν ελάχιστη) της Εφορείας Αρχαιοτήτων, ολοκληρώθηκαν σε αντίθεση με το Α. Βέβαια, και επειδή ο κος Περιφερειάρχης κάνει λόγο για ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής, ας αναλογιστεί τη Μελέτη του Κάθετου άξονα Πατρίδα – Εγνατία που μπήκε… αισίως στη δεύτερη δεκαετία. Εμείς γνωρίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και γι’ αυτό δεν μιλάμε για ανικανότητα της Περιφέρειας. Τα γνωρίζει επίσης και η Διαχειριστική αρχή η οποία επέτρεψε τη συνέχιση του έργου της Βιοκλιματικής Διαδρομής, όπως παρομοίως έκανε για έργα στην Έδεσσα και τη Νάουσα.

-Τα λογιστικά «τερτίπτια», περί αυξημένης χρηματοδότησης δεν θα τα σχολιάσουμε αφού άλλωστε χρησιμοποιούνται κάποια ιδιόμορφα μαθηματικά (10 εκατ.=1,5 εκατ.) !

-Κ. Περιφερειάρχη, οι Δημότες μας γνωρίζουν καλά ποιοι είμαστε, τη δουλειά μας και την απόδοσή μας. Επίσης γνωρίζουν ότι πρέπει να έχουμε τα μέσα που έχουν και οι άλλοι ισομεγέθεις Δήμοι γιατί και η Βέροια οδεύει προς το 2030 και όχι μόνο οι Δήμοι της Θεσσαλονίκης".

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69