tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Προαστιακός, αγροτικά θέματα, τουρισμός, εκπαίδευση και λακκούβες στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Αρκετά ενδιαφέροντα θέματα αναδείχθηκαν στην προ ημερησίας συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Ο προαστιακός, ζητήματα εκπαίδευσης, αγροτικά θέματα, λακκούβες και άλλα ζητήματα συζητήθηκαν . Ας δούμε τι συζητήθηκε:

Στις προ ημερησίας αναφορές του ο δήμαρχος Βέροιας έκανε αναφορά στην συνάντηση της Νάουσας, που αφορούσε τον προαστιακό σιδηρόδρομο και ανέφερε την διάσταση απόψεων που υπάρχει στο θέμα με κάποιους φορείς της Πέλλας. «Αν δεν μπει μεγάλος επενδυτής δεν μπορεί να γίνει ο προαστιακός. Επίσης οι πιθανότητες είναι να γίνει από την Ημαθία». «Πολύ δύσκολο να υπάρξει γραμμή στην Πέλλα. Να πρέπει να διεκδικήσουμε τον εκσυγχρονισμό γραμμών και λειτουργίας του ΟΣΕ» τόνισε ο κ. Μαρκούλης. «Την πατρότητα αυτής της ιδέας την είχε ο Άγγελος Τόλκας ως νομαρχιακός σύμβουλος» είπε ο κ. Κούτρας.

Επίσης σημείωσε ότι προχωράνε οι αρχαιολογικές ανασκαφές στον ανοιχτό χώρο στάθμευσης κάτω από την Ελιά, χωρίς να έχει βρεθεί κάτι μέχρι σήμερα.

Ο δήμαρχος είπε ακόμη ότι έγινε επαφή με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και δεν έχει εγκριθεί η απόφαση για τον κανονισμό χρήσης παραχωρούμενων χώρων που θα λύσει το πρόβλημα με τα τραπεζοκαθίσματα.

Ο κ. Βοργιαζίδης σημείωσε ότι μετά από τρία χρόνια, η Εγνατία θα δημοπρατήσει τις αποκαταστάσεις των χωματερών της Ημαθίας. «Από τότε υπήρξε μια ασυνεννοησία και γραφειοκρατία και φτάσαμε σήμερα να γίνεται η δημοπράτηση. Υπάρχει ένα αδύνατο σημείο, η αποπεράτωση του έργου 6 εκατομμυρίων σε έξι μήνες» σημείωσε ο δήμαρχος.

Τέλος ο κ. Βοργιαζίδης τόνισε ότι αναδείχθηκε ανάδοχος για την αποκατάσταση των δρόμων από τις λακκούβες. Μέχρι το τέλος του μήνα θα πιάσει δουλειά με στόχο να καλύψει όλες τις λακκούβες. «Το οδόστρωμα είναι 40 ετών και το κλείσιμο δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση. Αλλά για να αλλάξουμε τον τάπητα δεν υπάρχουν χρήματα» είπε ο κ. Βοργιαζίδης.

Ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης ενημέρωσε το σώμα ότι έγινε μια συνάντηση των εκπροσώπων των Ομάδων Παραγωγών του νομού με τον Ιβάν Σαββίδη και υπάρχει ενδιαφέρον να βοηθήσει τις εξαγωγές προς την Ρωσία.

Ο κ. Καραπαναγιωτίδης η γραμμοχάραξη να μην γίνει από τους ιδιοκτήτες των καφετεριών αλλά να την κάνει ο δήμος. «Έτσι περιγράφεται, να γίνεται από τους καταστηματάρχες με την επίβλεψη του δήμου» απάντησε ο δήμαρχος.

Ο Γιάννης Παπαγιάννης ρώτησε ποια μέτρα τουριστικής προβολής έχει προγραμματίσει ο δήμος Βέροιας. «Να αξιοποιήσουμε τα Θρησκευτικά μας μνημεία και να βρούμε τρόπους να προβάλλουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα» είπε ο κ. Παπαγιάννης. Απαντώντας ο Βασίλης Λυκοστράτης είπε ότι θα γίνουν ενημερωτικά κιόσκια σε Βεργίνα και Βέροια, πινακίδες σήμανσης, σχεδιάζονται τουαλέτες για το Βήμα Αποστόλου Παύλου, θα δημοπρατηθεί το πάρκινγκ της Βεργίνας, ζητήθηκαν κλειδιά από όλες τις εκκλησίας από την Αρχαιολογία, έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τουρ οπερέιτορ και φιλοξενίες ξένων δημοσιογράφων, συναντήσεις με μεγάλα τουριστικά πρακτορεία και άλλα πολλά. «Ασχολούμαστε με πάρα πολλά πράγματα κι όχι μόνο με τον θρησκευτικό τουρισμό» σημείωσε ο κ. Λυκοστράτης. «Δεν είναι κακό να πούμε ότι ακόμη βρισκόμαστε σε νηπιακή ηλικία στο κομμάτι του τουρισμού. Ο αντιδήμαρχος είναι άμισθος και προσφέρει πολλά» απάντησε ο δήμαρχος.

Επίσης ο κ. Παπαγιάννης ρώτησε αν υπάρχει στο πλάνο του δήμου Βέροιας η προβολή των τοπικών αγροτικών προϊόντων.

«Να συστεγαστούν λύκεια κι όχι γυμνάσια στα Γιοτζαλίκια και να δούμε τι θα γίνει με τους Οίκους Ανοχής» σημείωσε ο κ. Παπαγιάννης. Απαντώντας ο Στέλιος Ασλάνογλου είπε ότι μόνο ένας Οίκος Ανοχής έχει άδεια λειτουργίας αυτή την στιγμή αλλά είναι πάνω από 200 μέτρα. «Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου το έχει καταλάβει ότι το κτίριο είναι για άλλη χρήση» σχολίασε. «Το 2ο Λύκειο και το 5ο Γυμνάσιο λειτουργούν μαζί. Εδώ θα έχουμε δυο διαφορετικές αυλές. Στην Αλεξάνδρεια έχουμε γυμνάσιο και λύκειο στην ίδια αυλή. Η εμμονή να μπαίνει τέτοιο θέμα συνέχεια δεν βοηθάει. Το θέμα είναι να ολοκληρωθούν οι εργασίες για να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο» σχολίασε ο κ. Σοφιανίδης. «Βγαίνει μια μιζέρια για το σχολείο. Όχι είναι μικρή η αυλή, όχι δεν έχει γυμναστήριο. Αυτό ήταν το οικόπεδο, αυτό το σχολείο έγινε» απάντησε ο δήμαρχος.

Ο κ. Παπαγιάννης έθιξε ξανά το θέμα ανάδειξης του αρχαιολογικού οικισμού Ν. Νικομήδειας. «Δεν είναι στις προτεραιότητες της αρχαιολογίας» απάντησε ο δήμαρχος και θύμισε αυτό που είπε η κ. Κοτταρίδου «αφήστε τον αρχαιολογικό οικισμό να κοιμάτε».

Ο κ. Παπαγιάννης ρώτησε τι ενέργειες έγιναν για τους ψεκασμούς από τα κουνούπια. «Είναι ντροπή τόσο για την πολιτεία όσο και για την Περιφέρεια αυτή η ολιγωρία» είπε ο κ. Κούτρας. «Υπάρχουν διαγωνισμού της Περιφέρειας που τρέχουν και υπάρχει η πρόβλεψη να υπογράψει σύμβαση αρχές Ιουλίου. Το μόνο καλό είναι ότι η σύμβαση θα είναι διετής και του χρόνου θα γίνουν νωρίς. Θα κάνουμε κι εμείς με υπόδειξη του αναδόχου παρεμβάσεις. Αλλά μέχρι τότε πρέπει να περιμένουμε την υπογραφή της σύμβασης» απάντησε ο Θεόφιλος Κορωνάς.

Ο κ. Μπέκης μετέφερε τις διαφωνίες της ΕΛΜΕ για την στέγαση του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής στις εγκαταστάσεις της ΕΠΑΣ. «Να γίνει μια ανοιχτή συζήτηση για να βρεθεί η καλύτερη λύση στέγασης του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής. Μυρίζει σκάνδαλο, φαίνεται ότι το ΤΕΕ λειτουργεί από το 2011 και έχει  χρηματοδοτήσεις. Τα παίρνει κάποιος αυτά τα χρήματα;» τόνισε ο κ. Μπέκης. «Αυτοί που πήραν αυτή την απόφαση δεν πήγαν εκεί και δεν ξέρουν τι γίνεται εκεί. Είναι μικρός ο χώρος. Επίσης εκεί γίνονται συνέχεια καταλήψεις και δεν θα εξυπηρετηθούν τα παιδιά του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής» πρόσθεσε ο Αντώνης Καγκελίδης. Απαντώντας για το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής ο κ. Σοφιανίδης σημείωσε: «Το ΚΕΔΥΥ είναι θετικό το να στεγαστεί στην ΕΠΑΣ το ΤΕΕ. Μας ζήτησε η Δευτεροβάθμια μας ζήτησε το κτίριο και το παραχωρήσαμε. Η Δευτεροβάθμια πιστεύει ότι μπορεί να λειτουργήσει εκεί. Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με το ΕΠΑΛ πρέπει να το δει το θέμα. Δεν είναι θέμα δήμου» σχολίασε ο κ. Σοφιανίδης.

Ο κ. Μαρκούλης αναφέρθηκε στα εγκαίνια του αιμοδυναμικού εργαστηρίου και πρόσθεσε ότι υπάρχουν μελανά σημεία στην εξυπηρέτηση πολιτών χωριών όπως για παράδειγμα στον Άγιο Γεώργιο. «Λίγη υπομονή για τους κατοίκους της ενότητας Δοβρά, έχει προκηρυχθεί η θέση» απάντησε η Μαρία Παπαϊωάννου.
Για την αναφορά του Ανθρώπινου Δυναμικού, ο κ. Μαρκούλης είπε ότι υποδείξεις οι σύμβουλοι δεν μπορούν να δεχθούν από κανέναν.

Ο Ζήσης Πατσίκας ρώτησε αν θα είναι τελικά φυλασσόμενο το πάρκινγκ κάτω από την Ελιά. «Για να είναι φυλασσόμενο πρέπει να υπάρχει αντίτιμο. Να είναι ανταποδοτικό για να πληρώνονται οι εργαζόμενοι» σχολίασε ο δήμαρχος. Επίσης σημείωσε ότι οι διαβάσεις στο κέντρο της πόλης δεν πληρούν της προδιαγραφές. «Δεν είναι τελειωμένη υπόθεση οι διαβάσεις. Ξέβαψαν με την υγρασία, θα βαφτούν ξανά» σχολίασε ο κ. Λαζαρίδης. Ακόμη επανέφερε το ερώτημα τι γίνεται με την ιστοσελίδα του δήμου. Κλείνοντας άσκησε κριτική για τους κάδους, το αμαξοστάσιο και την αστική ανάπλαση. «Από το 2013 έχει υποβάλλει πρόγραμμα για υπογειοποίηση και ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων. Αν μπορούσε να τα χρηματοδοτήσει η πολιτεία το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων θα έπεφτε στο μισό» απάντησε ο Βασίλης Παπαδόπουλος και πρόσθεσε για το αμαξοστάσιο είναι φορτωμένο και στριμωγμένο αλλά δεν μοιάζει με σκουπιδότοπο. «Αυτές τις εγκαταστάσεις βρήκαμε και τις βελτιώσαμε. Πράγματι όμως είναι μικρός. Υπάρχει στόχος να αγοράσουμε ένα χώρο εγκαταλελειμμένου εργοστασίου για να κάνουμε εκεί ένα αμαξοστάσιο» είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο Γιώργος Γουλτίδης αναφέρθηκε σε κλοπές που γίνονται στα αρδευτικά του αγροκτήματος Βεργίνας. Ρώτησε ακόμη που βρίσκεται η αρχαιολογική έρευνα στο πάρκο των Αγίων Αναργύρων. «Είναι ένα πρόβλημα που το βρήκα. Εμφανίστηκε και φέτος. Πήραμε κάποια μέτρα αλλά έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες κλέφτες. Άνοιξαν τοίχο αντλιοστασίου και με γερανό σήκωσαν μοτέρ» είπε ο κ. Σιδηρόπουλος. «Για το πάρκο των Αγίων Αναργύρων, η αρχαιολογία έχει μπει για τα καλά και μας έχει παραχωρήσει και ένα τμήμα» απάντησε ο Άρης Λαζαρίδης.

Ο Γιώργος Σοφιανίδης τόνισε ότι οι σχολικοί φύλακες πρέπει να εργάζονται τις απογευματινές ώρες που τα σχολεία είναι κλειστά και ανέφερε ένα παράδειγμα με σχολικό φύλακα που ενοχλούσες με την παρουσία του εξωσχολικούς και δέχθηκε επίθεση.

Λύση στο θέμα των προβλημάτων αγροτικής οδοποιίας ζήτησε ο κ. Καραγιάννης, πρόεδρος του Τριλόφου. «Ο κ. Καραγιάννης είναι λίγο ανυπόμονος. Τα μηχανήματα εργάζονται, είναι πολλές οι δημοτικές κοινότητες. Το επόμενο δεκαήμερο πιστεύω ότι θα παρέμβουμε στο κομμάτι του Τριλόφου» απάντησε ο κ. Σιδηρόπουλος.

Ο Μάκης Αγγελίνας αναφέρθηκε σε αγροτικά ζητήματα και κυρίως στις εξαγωγές των επιτραπέζιων στην Ρωσία. «Γίνεται λάθος προσέγγιση στο θέμα. Τα επιτραπέζια έχουν πρόβλημα κι όχι τα βιομηχανικά».

Ο Νίκος Μαυροκεφαλίδης ενημέρωσε για την επίσκεψη αντιπροσωπείας του δήμου Βέροιας στην Προύσα, μαζί με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Σταυρού και Ασωμάτων.

Ο Νίκος Μωυσιάδης ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία των κατοίκων του Προμηθέα, επειδή άργησε το συνεργείο να ολοκληρώσει την βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης.

«Δεν έκανα καμιά αξιολόγηση στον κ. Παπαγιαννούλη. Είναι μια προσπάθεια φίμωσης από κάποιους που θεωρούν εαυτούς θεματοφύλακες της ηθικής» απάντησε ο κ. Κούτρας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος τόνισε ότι έγινε μια συνάντηση με τους προέδρους των δημοτικών διαμερισμάτων Μακεδονίδος για αγροτικά ζητήματα. «Δεν μπορεί να γίνει τώρα ο καθαρισμός δεξαμενών και κάποιες επεκτάσεις. Αυτό θα γίνει όταν τελειώσει η αρδευτική περίοδος» είπε ο κ. Σιδηρόπουλος.

Να τεθεί το συνέδριο λοιμοξιολογίας υπό την αιγίδα του δήμου Βέροιας πρότεινε ο Χρήστος Κούτρας και ο δήμαρχος συμφώνησε με την πρόταση.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69