Δέσμευση για καμία μεταβολή στον ΕΦΚΑ Νάουσας

Δέσμευση ότι δεν θα υπάρξει καμία υποβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ Νάουσας από 1η Σεπτεμβρίου απέσπασαν από τον Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Νότη Μηταράκη, ο Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, κατά τη συνάντηση της περασμένης Τρίτης στο Υπουργείο.

Παράλληλα, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι θα ληφθεί μέριμνα ώστε, χωρίς καμία μετακίνηση προσωπικού, να εξυπηρετούνται στο κτήριο του ΕΦΚΑ και οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ, προκειμένου να μην μετακινούνται σε Θεσσαλονίκη και Βέροια.

Σημαντική συμβολή στην παραπάνω εξέλιξη είχε και ο Ημαθιώτης Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, που ήταν παρών στη σύσκεψη.

Συμμετείχαν οι φορείς: Εργατικό Κέντρο Νάουσας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΟΑΕΕ, αγροτικός σύλλογος 'Μαρίνος Αντύπας'.

«Φορείς της πόλης και διοίκηση πετύχαμε μια ακόμη θετική εξέλιξη για τη Νάουσα. Ευχαριστώ θερμά τους εκπροσώπους των φορέων για το άριστο πνεύμα συνεργασίας, τον υπουργό κ. Βεσυρόπουλο για την καταλυτική βοήθεια και παρουσία του, καθώς και τον υπουργό κ. Μηταράκη και τους συνεργάτες του για την πρωτόγνωρη υποδοχή και την αντίληψη της κρισιμότητας του θέματος» δήλωσε για το θέμα ο Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης.

Ακολούθησε επίσκεψη του Δημάρχου και των φορέων στο Υπουργείο Υγείας και συνάντηση με τον κ. Δημόπουλο, Γ. Γραμματέα του Υπουργού Β. Κικίλια. Εκεί τέθηκαν ζητήματα για το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου και του ΕΦΚΑ, την αποσύνδεση των μονάδων Βέροιας και Νάουσας, καθώς και τη διασφάλιση της διαδικασίας τοποθέτησης του αξονικού τομογράφου. Ο κ. Δημόπουλος απάντησε ότι θα δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις το συντομότερο δυνατόν.