Μαάιτα: "Με όχημα την φαρμακευτική κάνναβη προσπαθούν να αποποινικοποιήσουν τα ναρκωτικά" (βίντεο)

Δούρειο Ίππο χαρακτήρισε την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης ο Οδυσσέας Μαάιτα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, και εξήγησε ότι μέσω αυτής προωθείται η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών. Το στέλεχος του ΚΚΕ περιόδευσε στην Ημαθία με αφορμή το ότι στην περιοχή επιχειρήσεις που ασχολούνται με την καλλιέργεια της “ιατρικής” κάνναβης έχουν ήδη βρει τα στρέμματα στα οποία θα ξεκινήσει η παραγωγή.

Ο κ. Μαάιτα τόνισε ότι το θέμα είναι σοβαρό και αφορά τους πάντες. Σημείωσε ότι κυβερνητικά στελέχη τοποθετούνται θετικά και προπαγανδίζουν τα οφέλη της καλλιέργειες ενός "αθώου και παρεξηγημένου φυτού". Σπέρνουν ειδήσεις ότι η καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης θα φέρει δισεκατομμύρια ευρώ, τόνισε ο κ. Μαάιτα, και πρόσθεσε ότι δεν αποκλείουν την χρήση ψυχαγωγικής κάνναβης.

"Στην Ημαθία βλέπουμε τη στάση του δημάρχου της Νάουσας που ανακοίνωσε το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής να ενοικιάσει για 30 χρόνια δημοτική έκταση 1.000 στρεμμάτων σε πολυεθνική εταιρεία για την καλλιέργεια "φαρμακευτικής" κάνναβης, στις θέσεις Ρουντίνα Επισκοπής και Πολυπλάτανου, ενώ κάνει λόγο για "εξαιρετική ευκαιρία" είπε ο κ. Μαάιτα.

Ο κ. Μαάιτα είπε ακόμη ότι:

"Βασικό στοιχείο της επιχειρηματολογίας των υπέρμαχων της “θεραπευτικής” χρήσης της κάνναβης είναι τα οικονομικά οφέλη που θα έχουν οι αγρότες, οι εργαζόμενοι και τελικά το κράτος από την καλλιέργειά της.

Ταυτόχρονα, υπάρχει μεγάλη φιλολογία σε σχέση με τις “ευεργετικές και θεραπευτικές” ιδιότητες της κάνναβης. Ορισμένοι φτάνουν να μιλάνε για θεραπεία ακόμα και του καρκίνου. Υπάρχουν μία σειρά από ιστοσελίδες που προωθούν την παραπάνω επιχειρηματολογία προβάλλοντας τάχα “επιστημονικές” έρευνες και μελέτες. Την ίδια στιγμή, προσπαθούν να δώσουν και ένα ριζοσπαστικό στοιχείο στη συζήτηση βάζοντας το επιχείρημα ότι η “ιατρική” χρήση της κάνναβης απαγορεύεται γιατί τάχατις έχουν αντίθετα συμφέροντα οι πολυεθνικές του φαρμάκου.

Mε όχημα τη "φαρμακευτική" τάχα χρήση της κάνναβης, επιχειρείται η πλήρης αποποινικοποίηση των ναρκωτικών.

Με ασαφή και ανυπόστατα πολλές φορές "επιστημονικά" δεδομένα προσπαθούν να αποκρύψουν το γεγονός ότι η όλη προσπάθεια στοχεύει στην επιδίωξη για γρήγορη καπιταλιστική ανάπτυξη. Μία ανάπτυξη που θα βασίζεται στην άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων ή των αγροτών, εκείνων που θα μετατραπούν σε εργάτες γης πολυεθνικών εταιρειών καλλιέργειας "φαρμακευτικής" κάνναβης.

Οι μοναδικές ιδιότητες της κάνναβης που είναι κοινά αποδεκτές από όλους τους ειδικούς - όπως η αντιεμετική της δράση και η επίδραση της στα κέντρα διαχείρισης του πόνου (και όχι αυτού καθαυτού του πόνου), δεν μπορούν από μόνες τους να δικαιολογούν αυτήν τη βιασύνη της κυβέρνησης, πολιτικών προσώπων ή δυνάμεων και πολυεθνικών για την καλλιέργεια και προώθηση της.

Τα οικονομικά και πολιτικά "λόμπι" που τάσσονται υπέρ της ελεύθερης χρήσης ναρκωτικών διασυνδέονται άμεσα με πολυεθνικούς ομίλους - κολοσσούς, καθώς τα κέρδη που φέρνει η υπόθεση των ναρκωτικών για λογαριασμό του κεφαλαίου είναι πολυεπίπεδα, είτε από την παράνομη είτε από τη νόμιμη αγορά: Μόνο στην Ευρώπη, η κάνναβη αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μερίδιο (38%) της λιανικής αγοράς παράνομων ουσιών, με αξία η οποία εκτιμάται μέχρι και 12,9 δισ. ευρώ το χρόνο.

Ο λαός και η νεολαία στη χώρα μας έδειξαν ισχυρά αντανακλαστικά, γι' αυτό σήμερα χρησιμοποιούν το "Δούρειο Ίππο" της "θεραπευτικής” χρήσης της κάνναβης για να δρομολογήσουν εκ νέου τη νομιμοποίηση της χρήσης.

Δεν νοιάζονται για τη θεραπεία των ασθενών αυτοί που διέλυσαν τη Δημόσια Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, αυτοί που μετέτρεψαν τα φάρμακα σε πανάκριβα εμπορεύματα! Ακόμα και αν κάποιο συστατικό απομονωθεί και μπορεί να αξιοποιηθεί ιατρικά, δεν χαρακτηρίζεται "θεραπευτικό" κανένα ναρκωτικό. Το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την επιστημονική έρευνα για ιατρικούς σκοπούς υπάρχει από χρόνια. Με το να ζητούν απελευθέρωση της παραγωγής και διάθεσης της κάνναβης αυτό που κάνουν είναι να διαφημίζουν μια ουσία που προκαλεί εξάρτηση και "κοινωνικό θάνατο".