tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

10 συμβουλές για την αγορά Vintage ανταλλακτικών αυτοκινήτων από το Διαδίκτυο

Η αγορά vintage ανταλλακτικών δεν είναι εύκολη υπόθεση, πόσω μάλλον όταν πρόκειται να αγοράσετε τα εξαρτήματα που σας ενδιαφέρουν μέσω Διαδικτύου. Εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές για να διαλέξετε σωστά και να απολαύσετε όμορφες βόλτες με το αγαπημένο σας όχημα.

1. Θα πρέπει να γίνετε εσείς ο ίδιος ο ειδικός
Αν και κάποιοι πωλητές είναι ειδικοί, πολλοί από αυτούς δεν είναι. Για να εξασφαλίσετε ότι το ανταλλακτικό που πωλείται είναι το κατάλληλο για το όχημά σας θα πρέπει να κάνετε την έρευνά σας και στη συνέχεια να ζητήσετε πληροφορίες από τον πωλητή σχετικά με τους αριθμούς χύτευσης ή τα άλλα αναγνωριστικά που εμφανίζονται πάνω στο εξάρτημα που σας ενδιαφέρει.

2. Κωδικοί και ημερομηνίες
Η αναζήτηση των κωδικών και άλλων προσδιοριστικών στοιχείων θα σας βοηθήσει να μάθετε αν το ανταλλακτικό ταιριάζει στο αυτοκίνητό σας. Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις όπου κωδικός του ανταλλακτικού και ο αριθμός χύτευσης ή σφράγισης δεν είναι ο ίδιος. Εάν έχετε ήδη το ανταλλακτικό και θέλετε απλά να το αντικαταστήσετε, αναζητήστε τον κωδικό ή άλλα διακριτικά και στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι αυτό που θέλετε να αγοράσετε έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτό που έχετε στα χέρια σας. Εάν, ωστόσο, προσπαθείτε να αγοράσετε ένα ανταλλακτικό που δεν το έχετε στη διάθεσή σας, δοκιμάστε το εξής: πληκτρολογήστε το όνομα του εξαρτήματος, καθώς και το έτος και το μοντέλο του αυτοκινήτου σας σε μια online μηχανή αναζήτησης. Αναζητήστε στον κωδικό που βλέπετε στις φωτογραφίες που εμφανίζονται στα αποτελέσματα της αναζήτησής σας. Μόλις τον βρείτε, επαναλάβετε την αναζήτηση χρησιμοποιώντας το όνομα και τον κωδικό αυτό.

3. Φωτογραφίες
Ανάλογα με το πού ψωνίζετε, μπορεί να υπάρχει μία φωτογραφία, 10 φωτογραφίες ή καθόλου φωτογραφίες του αντικειμένου που σας ενδιαφέρει. Προφανώς, όσο περισσότερες φωτογραφίες τόσο το καλύτερο. Αν αυτές που έχουν δημοσιευθεί δεν σας καλύπτουν, επικοινωνήστε με τον πωλητή και ζητήστε περισσότερες. Αν το αίτημά σας γίνει αποδεκτό, τότε θα έχετε ό, τι χρειάζεστε για να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση. Αν ο πωλητής δεν ανταποκριθεί, τότε μάλλον δεν θα πρέπει να συναλλαχτείτε μαζί του ούτως ή άλλως.

4. Προτιμάτε ολοκληρωμένα συστήματα
Αγοράζοντας ένα ανταλλακτικό που έχει μαζί τα επιπλέον εξαρτήματα που χρειάζεστε θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα. Για παραδείγματα ένας πίνακας ελέγχου θερμαντήρα θα πρέπει να περιλαμβάνει και τα καλώδια κλπ. Αν αγοράσετε αυτά τα πρόσθετα εξαρτήματα ξεχωριστά από διαφορετικούς πωλητές, πιθανόν θα κοστίσουν περισσότερο και θα πρέπει να πληρώσετε και μεταφορικά για το καθένα ξεχωριστά.

5. Μην αγοράσετε το πρώτο εξάρτημα που βλέπετε
Αναζητήστε και συγκρίνετε όλες τις προσφορές στα ανταλλακτικά αυτοκινήτων που σας ενδιαφέρουν και αγοράστε αυτό στο οποίο συναντάται η καλύτερη συνάρτηση ποιότητας και τιμής.

6. Buy It Now ή Bid ;
Μερικοί πωλητές σε ιστοσελίδες δημοπρασιών προσφέρουν την επιλογή υποβολής προσφοράς (Bid) σχετικά με το προϊόν ή απλώς την άμεση αγορά (Buy It Now). Το πλεονέκτημα της άμεση αγοράς είναι ότι εγγυημένα θα αποκτήσετε το προϊόν που σας ενδιαφέρει, δεδομένου ότι δεν θα κινδυνεύετε να το χάσετε μετά από μια «μάχη» προσφορών στο τέλος της δημοπρασίας. Επίσης, θα παραλάβετε το προϊόν σας πιο γρήγορα επειδή δε χρειάζεται να περιμένετε πολλές μέρες μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της δημοπρασίας. Το μειονέκτημα ωστόσο είναι ότι μπορεί να πληρώσετε περισσότερα από ό, τι εάν το αγοράζατε σε δημοπρασία.

7. Ασφάλιση Αποστολής
Ορισμένες μεταφορικές εταιρίες ασφαλίζουν τα πακέτα μέχρι ενός ποσού αυτόματα. Λάβετε υπόψη την τιμή του προϊόντος, το κόστος αποστολής του και το ποσό ασφάλισης. Ασφαλίζετε πάντοτε τα προϊόντα που αγοράζετε. Θα σας σώσει από την ταλαιπωρία της αναζήτησής του και τους τσακωμούς με τους υπεύθυνους για τη μεταφορά του.

8. Κόστος αποστολής
Τα έξοδα αποστολής μπορεί να διαφέρουν σημαντικά από εταιρία σε εταιρία. Κατά συνέπεια, μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιοριστεί εάν η τιμή είναι δίκαιη, αλλά υπάρχουν φορές που είναι προφανές ότι τα έξοδα αποστολής είναι υπέρογκα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είτε ο πωλητής επέλεξε τη λάθος μεταφορική εταιρεία ή προσπαθεί να δελεάσει τους αγοραστές προσφέροντας μια χαμηλή τιμή για το προϊόν και στη συνέχεια προσπαθεί να «ρεφάρει» με την προσθήκη υψηλών εξόδων μεταφοράς.

9. Επιστροφές
Να είστε βέβαιος ότι έχετε ενημερωθεί για την πολιτική επιστροφής εκ των προτέρων. Αν ο πωλητής δέχεται επιστροφές, τότε είστε ήσυχοι ότι μπορείτε να επιστρέψετε το προϊόν σας αν είστε δυσαρεστημένοι με αυτό.

10. Προσοχή στα έξοδα επιστροφής
Μερικές φορές χρεώνεται ένα τέλος για την επιστροφή ενός προϊόντος που αγοράσατε αλλά δεν επιθυμείτε να το κρατήσετε. Αυτό γίνεται για να καλύψει ο πωλητής το χρόνο που δαπανάται για την προετοιμασία και τα έξοδα αποστολής για την επιστροφή. Κάποιες φορές το ποσό αυτό είναι δίκαιο, αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι τόσο υψηλό όπως το 25% της τιμής του προϊόντος ή και περισσότερο.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69