tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Καθ’ oδόν για του Αγίου Βαλεντίνου

Η κινητήριος δύναμη του κόσμου είναι η αγάπη: άπειρα τραγούδια έχουν γραφτεί για αυτήν, πολλά ποιήματα την έχουν εξυμνήσει, από κωμικές μέχρι δραματικές ταινίες την έχουν ως κεντρικό θέμα, ατέλειωτες λέξεις σε βιβλία αφηγούνται την ιστορία της. Η αγάπη κάθε μέρα ζει μέσα από τα συναισθήματα και τις πράξεις μας, οπότε το επόμενο λογικό βήμα ήταν να αφιερωθεί μια μέρα στον εορτασμό της. Και αυτή η μέρα των ερωτευμένων ορίστηκε η 14 Φεβρουαρίου, όπου προσωποποιήθηκε η αγάπη στον Αγ. Βαλεντίνο.

Δώρα Ερωτευμένων

Η πραγματική αγάπη λέγεται κρατάει αιώνια και είναι αλήθεια για όσους το πιστεύουν. Υπάρχουν όμως φορές που δεν συμβαίνει αυτό, όπως στην ιστορία δύο ερωτευμένων από την Σερβία, της Νάντιας και του Ρέζλα, όπου ο Β’  παγκόσμιος πόλεμος θα τους χώριζε, ήθελαν να πιστεύουν, πρόσκαιρα. Τα ραντεβού τους τα έδιναν σε μια γέφυρα και την τελευταία φορά που βρεθήκαν (στην ίδια γέφυρα φαντάζεται η ρομαντική ψυχή μου), ορκίστηκαν μεταξύ τους αιώνια αγάπη και πίστη. Η κατάληξη όμως της ιστορίας τους δεν ήταν αυτή που περίμεναν: ο πόλεμος έστειλε τον Ρέζλα στην Κέρκυρα όπου και ερωτεύθηκε, με την Νάντια να το μαθαίνει λίγο καιρό αργότερα και να πεθαίνει από την στεναχώρια της.

Και κάπως έτσι λένε ξεκίνησε ο άτυπος συμβολισμός με τα λουκέτα που κρεμάνε οι ερωτευμένοι σε γέφυρες μεγάλων πόλεων -της Σερβίας, της Ρώμης, του Παρισιού, της Λάρισας. Χαράσσουν τα αρχικά τους πάνω στο σίδερο και πετάνε στο ποτάμι το κλειδί και τότε το κλειδωμένο λουκέτο πάνω στην γέφυρα έχει ασφαλίσει την αγάπη τους.

Ευφάνταστα είδη έχουν φτιαχτεί με τα σύμβολα της αγάπης και τα οποία οι ερωτευμένοι τα δωρίζουν μεταξύ τους εκείνη την μέρα. Το μεγάλο ενδιαφέρον τους, τους κάνει παρόλα αυτά να αναρωτιούνται αν μπορούν να ευχαριστήσουν ακόμα περισσότερο το ταίρι τους.

Όσοι χρειάζονται κάτι παραπάνω από ένα συμβολικό δώρο, υπάρχουν άπειρες επιλογές από ρούχα, αξεσουάρ, έμπνευση από χόμπυ και ασχολίες, για να διαλέξουν το καλύτερο που επιθυμούν για το άλλο τους μισό. Κι αν τα κούριερ είναι φορτωμένα λόγω συνθηκών, υπάρχει πάντα η επιλογή για παραγγελίες μέσα από ένα κατάστημα e-shop, όσο είναι νωρίς.

Ιδέα: Μιας και γέφυρα μπορεί να μην υπάρχει κοντά για να ανταλλάξουν τα δώρα τους οι ερωτευμένοι, μπορούν να χτίσουν συμβολικά την δική τους: να μοιράσουν «δύο μισά» σε δύο κοσμήματα για το λαιμό, όπως μια καρδιά που της λείπει ένα κομμάτι παζλ στον έναν, με ένα κομμάτι παζλ στον άλλον.

Λόγια και ταξίδια Αγάπης

Μέσα στις δύσκολες συνθήκες των ημερών, ευτυχώς που αυτή η γιορτή είναι για δύο και θα μπορέσουν οι ερωτευμένοι να την ζήσουν όμορφα και θα κάνουν ό,τι καλύτερο για αυτό. Ιδέες υπάρχουν πολλές, να μείνουν μέσα ή να πάνε μια όμορφη κοντινή βόλτα. Σε ότι αποφασίσουν, θα είναι ρομαντικό να προϋπαντήσουν ο ένας τον άλλον κρατώντας  μπαλόνια και κάρτες γεμάτες ευχές, που κυκλοφορούν σε άπειρα σχέδια και χρώματα, με τα λόγια της μέσα να αντικατοπτρίζουν την αγάπη τους.

Ιδέα: Ταξίδια αυτή την περίοδο δεν γίνονται, νοητά όμως πάμε παντού. Βρείτε μια πόλη που θέλετε να επισκεφτείτε και γράψτε στην κάρτα που θα δώσετε στο έτερον ήμισυ, ταξιδιωτικά στοιχεία ως ένα εισιτήριο προορισμού. Μέχρι να το επιτρέψουν πάλι οι καιροί, ταξιδέψτε εκείνη την μέρα με τις ευκολίες που παρέχει το ίντερνετ: μαθαίνοντας πληροφορίες, διαβάζοντας ιστορίες και την ιστορία τους, «περπατώντας» live σε δρόμους μέσα από εφαρμογές, ακούγοντας μουσική, βλέποντας έργα τέχνης.

Περισσότερες ιδέες για την γιορτή των ερωτευμένων: Ιδέες για του Αγίου Βαλεντίνου

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69