tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μάθε πώς μπορείς να καταπολεμήσεις παράσιτα και τρωκτικά, κάνοντας τη δική σου απολύμανση χώρου

Σίγουρα όλοι έχουμε σκεφτεί να κάνουμε μία απολύμανση στο σπίτι μας και ειδικά όταν η κατοικία είναι αρκετά παλιά και δεν έχει ανακαινιστεί ποτέ. Την τελευταία διετία όλο και περισσότερα νοικοκυριά ψάχνουν να βρουν λύσεις σε εταιρείες που ασχολούνται με την απολύμανση κατοικιών. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η περίπτωση του κορονοϊού που απασχόλησε όλες τις χώρες διεθνώς το τελευταίο χρόνια. Η καθαριότητα ως πρόληψη από ασθένειες,  δεν αφορά μόνο την προσωπική υγιεινή του καθενός, αλλά και του χώρου που κατοικούμε. 

Εμείς ψάξαμε και ρωτήσαμε ορισμένες εταιρείες, προκειμένου να βρούμε τρόπους πιο οικολογικούς και πιο ωφέλιμους προς το περιβάλλον, για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και το χώρο μας, από διάφορα παράσιτα και μικροοργανισμούς, που εισβάλλουν καθημερινά στην ζωή μας χωρίς να γίνονται αντιληπτά. Μία εταιρεία που αναλαμβάνει απολυμάνσεις στην Κόρινθο δέχθηκε να μας δώσει τις περισσότερες πληροφορίες για οικολογικούς μεθόδους απολύμανσης και απαλλαγής, από διάφορα παράσιτα και τρωκτικά.

Υπάρχουν πολλές οικολογικές μέθοδοι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι για να καθαρίσουν τα σπίτια τους από βακτήρια. Μερικές από τις πιο κοινές μεθόδους περιλαμβάνουν:

  • Η ανάμειξη ξιδιού και μαγειρικής σόδας δημιουργεί ένα φυσικό διάλυμα καθαρισμού που μπορεί να σκοτώσει αποτελεσματικά τα βακτήρια.
  • Ορισμένα αιθέρια έλαια, όπως το έλαιο τεϊόδεντρου, ο ευκάλυπτος και το έλαιο λεμονιού, έχουν φυσικές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό και την απολύμανση επιφανειών στο σπίτι σας.
  • Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ένα φυσικό αντισηπτικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό και την απολύμανση επιφανειών στο σπίτι σας.
  • Το κανονικό σαπούνι και το ζεστό νερό μπορούν να απομακρύνουν αποτελεσματικά τη βρωμιά, τη βρωμιά και τα βακτήρια από τις επιφάνειες του σπιτιού σας.
  • Τα πανιά από μικροΐνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό επιφανειών και την αποτελεσματική αφαίρεση βακτηρίων χωρίς την ανάγκη σκληρών χημικών ουσιών.
  • Ο βόρακας είναι ένα φυσικό προϊόν καθαρισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό και την απολύμανση επιφανειών στο σπίτι σας.
  • Ο χυμός λεμονιού είναι ένα φυσικό αντισηπτικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό και την απολύμανση επιφανειών στο σπίτι σας. Απλώς ανακατέψτε το χυμό λεμονιού με νερό και χρησιμοποιήστε ένα πανί ή σφουγγάρι για να καθαρίσετε τις επιφάνειες.
  • Το σαπούνι Καστίλλης είναι ένα φυσικό και βιοδιασπώμενο σαπούνι που παρασκευάζεται από φυτικά συστατικά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό και την απολύμανση επιφανειών και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε το δικό σας διάλυμα καθαρισμού.
  • Η ανάμειξη βόρακα και ξιδιού δημιουργεί ένα διάλυμα καθαρισμού που μπορεί να σκοτώσει αποτελεσματικά τα βακτήρια και να αφαιρέσει τη βρωμιά.
  • Ο καθαρισμός με ατμό είναι ένας φιλικός προς το περιβάλλον και αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τις επιφάνειες του σπιτιού σας. Μς την θερμότητα σκοτώνει  τα βακτήρια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες επιφάνειες, όπως χαλιά, ταπετσαρίες και δάπεδα.
  • Η ισοπροπυλική αλκοόλη, είναι ένα φυσικό αντισηπτικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό και την απολύμανση επιφανειών στο σπίτι σας. Απλώς ανακατέψτε αλκοόλ με νερό και χρησιμοποιήστε ένα πανί ή μπουκάλι με σπρέι για να καθαρίσετε τις επιφάνειες.
  • Το λευκό ξύδι είναι ένα φυσικό αντισηπτικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό και την απολύμανση επιφανειών στο σπίτι σας. Απλώς ανακατέψτε το ξύδι με νερό και χρησιμοποιήστε ένα πανί ή μπουκάλι με σπρέι για να καθαρίσετε τις επιφάνειες. 

Μερικά δημοφιλή βότανα χρησιμοποιούνται επίσης για τον έλεγχο των παρασίτων 

Η λεβάντα έχει ένα δυνατό, ευχάριστο άρωμα που απωθεί τους σκώρους, τις μύγες, τα κουνούπια και άλλα έντομα. Η μέντα απωθεί πολλά παράσιτα, όπως τα μυρμήγκια, τα ποντίκια και τις αράχνες. Το δεντρολίβανο είναι φυσικό αποτρεπτικό για παράσιτα όπως τα κουνούπια, οι μύγες και οι σκώροι. Το θυμάρι είναι αποτελεσματικό στην απώθηση μιας ποικιλίας παρασίτων, συμπεριλαμβανομένων των λευκών μυγών και του λαχανόσκωρου.

Αυτά τα αρωματικά βότανα είναι ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος για να φτιάξετε δικά σας προϊόντα, για να απολυμάνετε το χώρο σας και να καταπολεμήσετε τα διάφορα παράσιτα. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε ένα απλό εντομοκτόνο σπρέι αναμειγνύοντας φρέσκα ή αποξηραμένα βότανα με νερό. Στραγγίστε το μείγμα και προσθέστε μερικές σταγόνες σαπούνι πιάτων για να το βοηθήσετε το μίγμα να κολλήσει στα παράσιτα. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα απωθητικό λάδι, αναμειγνύοντας διάφορα βότανα με ένα αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε ένα πανί ή μπάλες βαμβακιού για να εφαρμόσετε το μείγμα σε περιοχές όπου κατοικούν παράσιτα και έντομα. 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69