tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Προβλήματα στην μόνωση ταρατσών και πως μπορούν να αποφευχθούν

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε έρθει αντιμέτωποι με ένα τέτοιο σοβαρό πρόβλημα που αφορά την μόνωση της ταράτσας. Ειδικά όταν κατοικούμε σε ένα παλιό σπίτι,  η φθορά του χρόνου γίνεται αισθητή από την πρώτη υγρασία που θα μπει στην κατοικία μας. Προβλήματα μόνωσης ταράτσας μπορεί να προκύψουν για διάφορους λόγους, όπως η κακή εγκατάσταση, ο κακός αερισμός και η συσσώρευση υγρασίας. Μερικά από τα προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν την διαρροή υγρασίας αναφέρονται παρακάτω.

Στις κεραμοσκεπές των ταρατσών που έχουν κεραμίδι μπορεί η μόνωση να χάνει το σχήμα της και να ανοίγει. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί με τη χρήση μονωτικών υλικών υψηλής πυκνότητας, την κατάλληλη εγκατάσταση και στερέωση της μόνωσης και τη διασφάλιση ότι η μόνωση διαθέτει κατάλληλο αερισμό. Η συσσώρευση υγρασίας μπορεί να προκαλέσει μούχλα, ωίδιο και σήψη, τα οποία μπορούν να βλάψουν τη μόνωση και τη δομή της οροφής. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί με την εξασφάλιση του κατάλληλου αερισμού, τη χρήση μεμβρανών για τον έλεγχο της υγρασίας και τη διόρθωση τυχόν διαρροών στην οροφή αμέσως μόλις εντοπιστούν.

Η κακή εγκατάσταση της μόνωσης μπορεί να προκαλέσει κενά στην στεγανοποίηση της ταράτσας. Για να αποφύγετε αυτό, φροντίστε να προσλάβετε έναν επαγγελματία εργολάβο στέγης που να έχει εμπειρία στην εγκατάσταση μόνωσης ταράτσας. Η μόνωση της ταράτσας μπορεί να μετατοπιστεί με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία κενών. Για να αποφύγετε αυτό, φροντίστε να στερεώσετε σωστά τη μόνωση και να αποφύγετε να πατήσετε πάνω της.

Η τιμή R της μόνωσης αναφέρεται στην αντίστασή της στη ροή θερμότητας. Εάν η μόνωση έχει ανεπαρκή τιμή R, δεν θα παρέχει επαρκή προστασία από την απώλεια θερμότητας. Για να αποφύγετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μόνωση με την κατάλληλη τιμή R για το κλίμα και την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται το κτίριο πού θέλετε να μονώσετε.

Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες, μπορείτε να αποφύγετε κοινά προβλήματα στις μονώσεις ταρατσών και να διασφαλίσετε ότι θα έχουν καλή ενεργειακή απόδοση και θα είναι ανθεκτικές στον χρόνο. Εάν η μόνωση έχει καταστραφεί από υγρασία ή άλλους παράγοντες, ίσως χρειαστεί να αντικατασταθεί. Αυτό γίνεται καλύτερα από έναν επαγγελματία εργολάβο στέγης που μπορεί να αφαιρέσει την παλιά μόνωση, να γίνει εκ νέου στεγανοποίηση σε τυχόν ζημιές στη δομή της ταράτσας  και να τοποθετήσει νέα μόνωση. Εάν η μόνωση είναι ανεπαρκής, μπορεί να προστεθεί ένα νέο στρώμα μόνωσης πάνω από το υπάρχον, συμπληρώνοντας τυχόν κενά στην υπάρχουσα μόνωση.

Ο σωστός αερισμός μιας ταράτσας με κεραμίδι, μπορεί να βοηθήσει την αποφυγή συσσώρευσης υγρασίας και να μειώσει τον κίνδυνο ζημιάς στη μόνωση. Η βελτίωση του αερισμού μπορεί να περιλαμβάνει την προσθήκη αεραγωγών ή την εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού για την αύξηση της ροής του αέρα. Εάν υπάρχουν διαρροές στην οροφή, θα πρέπει να επισκευαστούν το συντομότερο δυνατό για να αποφευχθεί η είσοδος υγρασίας στη μόνωση και η πρόκληση ζημιάς. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει επισκευή ή αντικατάσταση κατεστραμμένων υλικών στέγης. Εάν υπάρχουν κενά στη μόνωση της ταράτσας, θα πρέπει να σφραγιστούν για να αποφευχθεί η διαφυγή θερμότητας. Αυτό μπορεί να γίνει με αφρό ψεκασμού.

Είναι σημαντικό τα προβλήματα μόνωσης ταράτσας να αντιμετωπίζονται μόλις ανακαλυφθούν, για να αποφευχθούν περαιτέρω ζημιές στο διαμέρισμα η το κτήριο. Συμβουλευτείτε έναν έμπειρο τεχνίτη που ασχολείται με τις μονώσεις ταρατσών και τις στεγανοποιήσεις για να διορθώσετε το πρόβλημα με τον καλύτερο τρόπο.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69