tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 70% ενέργεια με θερμομόνωση ταράτσας

Εάν πληρώνετε μόνοι σας τους λογαριασμούς ενέργειας, δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσουμε ότι οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης κατοικιών συνήθως αυξάνονται τους χειμερινούς μήνες. Το ίδιο συμβαίνει και με τη μέση τιμή ηλεκτρικής ενέργειας, οπότε και το καλοκαίρι η συνεχής λειτουργία των κλιματιστικών… θα φανεί στο λογαριασμό σας.

Η θέρμανση και η ψύξη αντιπροσωπεύουν το 50% έως 70% της ενέργειας που χρησιμοποιείται στο μέσο ελληνικό σπίτι. Εάν θέλετε να μειώσετε σημαντικά το κόστος ενέργειας, πρέπει να ξεκινήσετε μειώνοντας την ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για τη θέρμανση και την ψύξη του σπιτιού σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τον τρόπο που η θερμομόνωση θα σας βοηθήσει να το πετύχετε.

monosi taratsas1

Που οφείλεται η απώλεια ενέργειας;

Η ταράτσα, οι τοίχοι και τα δάπεδα που δεν έχουν μονωθεί είναι ένας τεράστιος παράγοντας που συμβάλλει στην απώλεια ενέργειας στο εσωτερικό ενός κτιρίου.

Ειδικότερα, έως και 50% της ενέργειας χάνεται μέσω της ταράτσας, η οποία έχει είτε παλιά μόνωση σε κακή κατάσταση είτε καθόλου. Έτσι, οι ιδιοκτήτες κτιρίων μπορεί να βρεθούν να σπαταλούν μεγάλες ποσότητες ενέργειας λόγω των απωλειών που προκύπτουν όταν δεν υπάρχει κατάλληλη μόνωση στην ταράτσα.

Για το λόγο αυτό, όπου είναι δυνατόν, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να εγκαταστήσουν επαρκή μόνωση για να εξασφαλίσουν ότι τα κτίρια τους είναι όσο το δυνατόν πιο ενεργειακά αποδοτικά.

monosi taratsas3

Γιατί να επενδύσετε στη θερμομόνωση ταράτσας

Όσον αφορά τη θερμομόνωση, τα νεότερα κτίρια είναι γενικά καλύτερα μονωμένα από τα παλαιότερα επειδή οι ενεργειακοί κώδικες κτιρίων βελτιώνονται σταδιακά με τα χρόνια. Εάν έχετε ένα παλαιότερο σπίτι, πιθανότατα γνωρίζετε ότι πρέπει να επενδύσετε για την κατάλληλη μόνωσή του. Αν λοιπόν, δεν είστε από τους λίγους τυχερούς που το κτίριο τους κατασκευάστηκε με ιδιαίτερη προσοχή στην ενεργειακή απόδοση, η εφαρμογή θερμομόνωσης στην ταράτσα της κτιριακής σας κατασκευής θα μειώσει κατά πολύ τα ποσά που πληρώνετε στους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας. Έτσι, η αρχική σας επένδυση θα σας επιστραφεί στο ακέραιο ενώ ταυτόχρονα θα έχετε και κέρδος, καθώς οι σύγχρονες μέθοδοι θερμομόνωσης χαρακτηρίζονται από πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής.

monosi taratsas

Εξοικονόμηση ενέργειας έως και 70%

Όταν η ταράτσα του κτιρίου σας είναι επαρκώς μονωμένη, μπορείτε να μειώσετε τους λογαριασμούς ενέργειας, να περιορίσετε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, να ενισχύσετε τα επίπεδα άνεσης στους εσωτερικούς χώρους και να εξαρτάστε πολύ λιγότερο από το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια.

Στην πραγματικότητα, η θερμομόνωση ταράτσας ισοδυναμεί με εξοικονόμηση ενέργειας που φτάνει έως και το 70%.

Ακόμη, προσφέρει επιπλέον οφέλη, όπως:

*  Άνετη θερμοκρασία όλο το χρόνο

*  Περιορισμό της ηχορύπανσης

*  Βελτίωση της γενικής οικιακής και ενεργειακής απόδοσης

*  Εξοικονόμηση χρημάτων στους λογαριασμούς ενέργειας

*  Μείωση του αποτυπώματος άνθρακα του κτιρίου καθώς σπαταλάται λιγότερη ενέργεια

*  Περιορισμό στη συσσώρευση υγρασίας

* Προστασία της υγείας από παράγοντες συσσώρευσης υγρασίας, μούχλας και άλλων τοξικών σωματιδίων

Για να εξοικονομήσετε έως και 70% από την ενεργειακή σας κατανάλωση, η επένδυση σε μια νέα θερμομόνωση για την ταράτσα του σπιτιού σας είναι η ιδανική λύση. Γιατί να μην μάθετε περισσότερα για τις διάφορες επιλογές μόνωσης που υπάρχουν στη διάθεσή σας σήμερα;

Μονώσεις Monotica - Μονώσεις ταρατσών

Μυριοφύτου 30, Αιγάλεω

τηλ. 2102381855

https://www.monoseis-monotica.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

monosi taratsas7

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69