tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αντλίες θερμότητας: Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον

Οι αντλίες θερμότητας τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετά δημοφιλείς ως μια οικονομικά αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον λύση για θέρμανση και ψύξη στο σπίτι και την επιχείρηση. Υπάρχουν αρκετοί επιτακτικοί λόγοι για να σκεφτείτε να εγκαταστήσετε μια αντλία θερμότητας στο σπίτι σας, μερικούς από τους οποίους θα περιγράψουμε παρακάτω.

Ενεργειακή απόδοση

Οι αντλίες θερμότητας έχουν μεγάλη ενεργειακή απόδοση. Λειτουργούν μεταφέροντας θερμότητα από τον αέρα στο περιβάλλον ή κάτω από το έδαφος, αντί να καίνε πετρέλαιο, αέριο ή ρεύμα για να τη δημιουργήσουν. Το ρεύμα που καταναλώνεται για να παραχθεί θέρμανση και ψύξη από την αντλία είναι πολύ λίγο, κάτι που την καθιστά πολύ αποδοτική σε σχέση με άλλα συστήματα θέρμανσης και ψύξης.

Λιγότερη κατανάλωση ρεύματος

Αν και το αρχικό κόστος ενός συστήματος αντλίας θερμότητας μπορεί να είναι υψηλότερο από τα παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης και ψύξης, η σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας στους λογαριασμούς ρεύματος θα αντισταθμίσει το αρχικό κόστος με την πάροδο του χρόνου. Πολλές κυβερνήσεις στην Ευρώπη λόγω της κλιματικής αλλαγής προσφέρουν γενναίες επιδοτήσεις σε πολλά νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα προκειμένου να προσχωρήσουν στην ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού τους.

Φιλικό προς το περιβάλλον

Οι αντλίες θερμότητας είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική ενέργεια, δεν εκπέμπουν άμεσα αέρια θερμοκηπίου που συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή. Σε συνδυασμό με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η ηλιακή ή η αιολική ενέργεια, οι αντλίες θερμότητας μπορεί να είναι εντελώς ουδέτερες από τις εκπομπές άνθρακα.

Δυνατότητες ψύξης

Εκτός από τη θέρμανση του σπιτιού σας κατά τους ψυχρούς μήνες, οι περισσότερες αντλίες θερμότητας μπορούν επίσης να παρέχουν κρύο αέρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτή η διπλή λειτουργία παρέχει έλεγχο του εσωτερικού κλίματος του σπιτιού όλο το χρόνο και μπορεί να εξαλείψει την ανάγκη για ξεχωριστό σύστημα κλιματισμού, μειώνοντας το κόστος στην κατανάλωση ρεύματος.

Ποιότητα αέρα

Οι αντλίες θερμότητας μπορούν επίσης να βελτιώσουν την ποιότητα του εσωτερικού αέρα καθώς διαθέτουν φίλτρα που αφαιρούν τη σκόνη, τις οσμές και άλλα σωματίδια από τον αέρα. Αυτό μπορεί να είναι αρκετά καλό σε άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες και αναπνευστικά χρόνια προβλήματα και απαιτείται να βρίσκονται σε ένα περιβάλλον με καθαρό αέρα.

Μεγάλη διάρκεια ζωής και χαμηλή συντήρηση

Οι αντλίες θερμότητας έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Ένα καλά συντηρημένο σύστημα μπορεί να το έχετε για πολλά χρόνια. Επιπλέον, απαιτούν λιγότερη συντήρηση από τα συστήματα θέρμανσης πετρελαίου, αερίου ή πέλλετ.

Αξία ακίνητης περιουσίας

Η εγκατάσταση μιας αντλίας θερμότητας μπορεί να αυξήσει την αξία του σπιτιού σας. Καθώς τα ενεργειακά αναβαθμισμένα σπίτια προτιμούνται όλο και περισσότερο, η εγκατάσταση μιας αντλίας θερμότητας μπορεί να είναι ένα σημαντικό ατού στην πώληση εάν αποφασίσετε να πουλήσετε το ακίνητό σας στο μέλλον.

Συνδυασμός με άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Οι αντλίες θερμότητας λειτουργούν καλά σε συνδυασμό με άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Π.χ τα ηλιακά πάνελ μπορούν να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία της αντλίας θερμότητας, καθιστώντας το σύστημα ακόμα πιο ενεργειακά αποδοτικό και οικονομικό.

Συνολικά, οι αντλίες θερμότητας παρέχουν μια σύγχρονη, αποτελεσματική και φιλική προς το περιβάλλον επιλογή για θέρμανση και ψύξη του σπιτιού ή της επιχείρησης. Η τεχνολογία είναι αρκετά δοκιμασμένη και μπορεί να προσφέρει υψηλή απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69