Γέμισε ηλεκτρικά πατίνια η Βέροια
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης

Μια νέα εικόνα συναντούν τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι και επισκέπτες της Βέροιας, καθώς ηλεκτρικά πατίνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε διάφορα σημεία της πόλης. Όπως μας ανέφεραν αναγνώστες μας, τα πατίνια βρίσκονται σταθμευμένα σε πλατείες, πεζοδρόμους και γωνίες δρόμων, με την παρουσία τους να προκαλεί εντύπωση αλλά και ερωτήματα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για πρωτοβουλία ιδιωτικής εταιρείας, η οποία αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στη Βέροια, εντάσσοντας την πόλη στο δίκτυο μικροκινητικότητας που κερδίζει έδαφος σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας των πατινιών, όπως οι όροι χρήσης, οι τιμές, οι κανόνες ασφαλείας και οι περιοχές κυκλοφορίας.
Από τη Δημοτική Αστυνομία Βέροιας μάθαμε ότι η ιδιωτική εταιρεία ήρθε σε επαφή με την Υπηρεσία, ζητώντας άδεια για την τοποθέτηση των πατινιών σε διάφορα σημεία της πόλης. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχει υπάρξει οκ από την πλευρά του δήμου ενώ η Δημοτική Αστυνομία έχει τις επιφυλάξεις της.
Η παρουσία των πατινιών προκαλεί ανάμεικτες αντιδράσεις: άλλοι βλέπουν με θετικό μάτι την εισαγωγή ενός φιλικού προς το περιβάλλον μέσου μετακίνησης, ενώ άλλοι εκφράζουν επιφυλάξεις για ζητήματα ασφάλειας.