Νάουσα: Chef Workshop με τον Κώστα Ιωακειμίδη
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας, το Επιμελητήριο Ημαθίας, η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και η Soulfood Thessaloniki, στο πλαίσιο του Naoussa Street Food Festival 2025 – Wine Edition, θα φιλοξενήσουν έναν από τους πιο ταλαντούχους και δημιουργικούς Έλληνες σεφ, τον Κώστα Ιωακειμίδη, σε ένα μοναδικό Chef Workshop, το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας.
Ο καταξιωμένος σεφ, γνωστός για τη βαθιά του γνώση στην ελληνική γαστρονομία αλλά και για τον καινοτόμο τρόπο με τον οποίο αναδεικνύει τις παραδοσιακές γεύσεις, θα μοιραστεί με το κοινό μυστικά, τεχνικές και εμπειρίες από τη διαδρομή του στη μαγειρική. Στο workshop, ο Κώστας Ιωακειμίδης θα δημιουργήσει πιάτα εμπνευσμένα από τα τοπικά προϊόντα της Νάουσας, αναδεικνύοντας τον πλούτο της περιοχής και τη στενή σύνδεση της γαστρονομίας με το ξακουστό κρασί Ξινόμαυρο.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ζωντανά τη διαδικασία, να αλληλεπιδράσει με τον σεφ και να γνωρίσει καλύτερα πώς η σύγχρονη γαστρονομία μπορεί να στηρίζεται στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της τοπικής παραγωγής.
Ο γαστρονομικός παλμός του Φεστιβάλ
Το Naoussa Street Food Festival – Wine Edition αποτελεί φέτος ένα τριήμερο αφιερωμένο στο φαγητό, το κρασί και τη μουσική, που θα μετατρέψει το Δημοτικό Πάρκο Νάουσας σε ένα μεγάλο γαστρονομικό και ψυχαγωγικό σημείο συνάντησης. Μέσα από ξεχωριστές δράσεις όπως το Chef Workshop του Κώστα Ιωακειμίδη, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν, να μάθουν και να διασκεδάσουν σε μια μοναδική εμπειρία που αναδεικνύει τη Νάουσα ως προορισμό γαστρονομίας και οινοτουρισμού.
Λίγα λόγια για τον Κώστα Ιωακειμίδη
Με πολυετή εμπειρία στον χώρο της εστίασης, συνεργασίες με κορυφαία εστιατόρια και εμφανίσεις σε σημαντικά γαστρονομικά projects, ο Κώστας Ιωακειμίδης έχει ξεχωρίσει για την ικανότητά του να συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη κουζίνα, παραμένοντας πάντα πιστός στις αυθεντικές γεύσεις και στις ελληνικές πρώτες ύλες.
Το Chef Workshop του Κώστα Ιωακειμίδη είναι ανοιχτό για το κοινό του Φεστιβάλ και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες τη δημιουργική πλευρά της ελληνικής γαστρονομίας, συνδυασμένη με το τοπικό κρασί και τα προϊόντα της Νάουσας.