Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης
Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει με όλα της τα μέσα (ανθρώπινα και μηχανικά) το επερχόμενο έκτακτο καιρικό φαινόμενο. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία για την αντιμετώπισή του, με μοναδικό μέλημα την προστασία των ανθρώπων, του περιβάλλοντος, των ιδιοκτησιών και των υποδομών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ημαθίας κ. Κων/νος Καλαϊτζίδης, με απόφασή του αύξησε το επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Επίσης, προς ενίσχυση της επιφυλακής και της πρόληψης, και με αφορμή το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 27-11-2025 και ώρα 09:00 το πρωί, έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ημαθίας (ΠΕΣΟΠΠ) με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.














