tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Στο «σκοτάδι» ξανά τα Ριζώματα – Έντονη αγανάκτηση για τις αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος

Ενοχλημένοι από τις συχνές διακοπές ρεύματος είναι οι κάτοικοι της κοινότητας Ριζωμάτων, κι εκφράζουν νέντονη οργή και αγανάκτηση για την κατάσταση που, όπως καταγγέλλουν, έχει γίνει πλέον επαναλαμβανόμενο φαινόμενο.

Η σημερινή διακοπή ηλεκτροδότησης στη δυτική πλευρά του χωριού, η οποία ξεκίνησε από τις 02:00 τα ξημερώματα και διήρκεσε για πολλές ώρες, αποτέλεσε την αφορμή για νέες αντιδράσεις. Σύμφωνα με τους κατοίκους, από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί περισσότερες από 6-7 διακοπές ρεύματος, είτε ολιγόλεπτες είτε πολύωρες, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους.

Οι συνέπειες, όπως επισημαίνουν, είναι πολλαπλές: ηλεκτρικές συσκευές στα νοικοκυριά κινδυνεύουν από τις αυξομειώσεις της τάσης, οι λέβητες καυσόξυλων σταματούν να λειτουργούν, ενώ βλάβες προκαλούνται και στους κυκλοφορητές, αφήνοντας σπίτια χωρίς θέρμανση. Παράλληλα, διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία των επαγγελματικών δραστηριοτήτων στο χωριό, με καταστήματα να αδυνατούν να εξυπηρετήσουν πελάτες και να υφίστανται οικονομικές απώλειες.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το τραγικό περιστατικό του προηγούμενου μήνα, όταν, μετά από διακοπή ρεύματος, ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της από αναθυμιάσεις που προκλήθηκαν λόγω πυρκαγιάς, στην προσπάθειά της να ανάψει κερί για φωτισμό. Το γεγονός αυτό έχει εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας στην τοπική κοινωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περασμένο καλοκαίρι πραγματοποιήθηκε αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ηλεκτροδότησης με νέο, ωστόσο – όπως τονίζουν οι κάτοικοι – ούτε τότε αποφεύχθηκαν οι πολύωρες διακοπές, ακόμη και εν μέσω καύσωνα, με διάρκειες που έφτασαν τις 8 και 10 ώρες.

Οι κάτοικοι των Ριζωμάτων ζητούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις, προειδοποιώντας πως εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, η προσφυγή στη Δικαιοσύνη αποτελεί πλέον μονόδρομο.

color feel banner

meta morfo22

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69