tsakiridis

banner mourtzilas 3

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

xatzogloy

Στην απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς συμμετέχει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βέροιας

Τη συμμετοχή του στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Παρασκευής 1ης Μαΐου 2026 ανακοίνωσε η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βέροιας, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και τιμώντας την ιστορική παρακαταθήκη των εργατικών αγώνων.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Εργατική Πρωτομαγιά δεν αποτελεί αργία, αλλά ημέρα μνήμης και αγώνα, υπενθυμίζοντας ότι οι κοινωνικές και εργασιακές κατακτήσεις προήλθαν μέσα από συλλογικές διεκδικήσεις. Το Κέντρο τονίζει ότι οι εργαζόμενοι σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρές προκλήσεις, όπως το αυξημένο κόστος ζωής και τη στεγαστική κρίση, την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, την εντατικοποίηση και την ανασφάλεια στην εργασία, καθώς και τους χαμηλούς μισθούς που δεν επαρκούν για την κάλυψη βασικών αναγκών. Παράλληλα, γίνεται λόγος για διεύρυνση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποστέλλεται σαφές μήνυμα ότι η εργασία οφείλει να βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής και κοινωνικής ατζέντας. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βέροιας δηλώνει ότι στηρίζει και διεκδικεί, μεταξύ άλλων, ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, την επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την ενίσχυση της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, καθώς και μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της στεγαστικής κρίσης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται επίσης στη διαφάνεια, την αξιοκρατία και τη μείωση των κοινωνικών και εκπαιδευτικών ανισοτήτων, καθώς και στην προστασία των δημόσιων αγαθών και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Κάλεσμα απευθύνεται προς όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους και τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις, με το μήνυμα ότι «η συμμετοχή όλων είναι η δύναμή μας».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στις 11:30 το πρωί στο άγαλμα της οδού Πιερίων στη Βέροια, έναν χώρο που –όπως υπογραμμίζεται– συμβολίζει τους αγώνες για ειρήνη και ελευθερία.

Με σύνθημα «Απεργούμε και διαδηλώνουμε για όσα χάθηκαν και για όσα πρέπει να κατακτηθούν», το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βέροιας καλεί σε δυναμική παρουσία, ώστε να ακουστεί δυνατά η φωνή της εργασίας.

color feel banner

meta morfo22

kyriazis

sidiropoulos

studio 69