Ανοικτό Βιωματικό Εργαστήριο Ενηλίκων: «Θυμός και Επιθετικότητα: Μια βιωματική διαδρομή από τον μύθο στην επεξεργασία»
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης
Ένα ιδιαίτερο ανοικτό βιωματικό εργαστήριο ενηλίκων διοργανώνει ο ΣΟΦΨΥ Ημαθίας, με θέμα τον θυμό και την επιθετικότητα, προσεγγίζοντας τις δύο αυτές έντονες ψυχικές καταστάσεις μέσα από μια δημιουργική και θεραπευτική διαδρομή που συνδέει τον μύθο με τη σύγχρονη ψυχολογική επεξεργασία.
Το εργαστήριο με τίτλο «Θυμός και Επιθετικότητα: Μια βιωματική διαδρομή από τον μύθο στην επεξεργασία» επιχειρεί να φωτίσει τον τρόπο με τον οποίο ο θυμός εκφράζεται, μετασχηματίζεται και τελικά μπορεί να κατανοηθεί και να ενταχθεί λειτουργικά στην καθημερινότητα του ανθρώπου, μέσα από βιωματικές τεχνικές και αφήγηση.
Κεντρικό ρόλο στην εκδήλωση έχει η αφήγηση παραμυθιών από τη Ροδάνθη Δημητρέση, αφηγήτρια, εικαστικό, εκπαιδεύτρια ενηλίκων και ιδρυτικό μέλος της Action Art, η οποία θα οδηγήσει τους συμμετέχοντες σε μια συμβολική προσέγγιση συναισθημάτων και συμπεριφορών μέσα από τον κόσμο του μύθου και της αφήγησης.
Στο δεύτερο μέρος της δράσης θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση και βιωματικό εργαστήριο από τις ψυχολόγους Ελένη Τανούσα και Χρύσα Μπέκα, με στόχο την κατανόηση των μηχανισμών του θυμού, καθώς και την επεξεργασία και διαχείρισή του μέσα από σύγχρονες ψυχολογικές προσεγγίσεις και τεχνικές.
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2026, στις 18:30, στην αίθουσα “SALA” της «ΕΛΗΑΣ» και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Η δράση εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας για την ευαισθητοποίηση και την ψυχοεκπαίδευση του ενήλικου πληθυσμού, μέσα από ανοιχτές, συμμετοχικές και βιωματικές διαδικασίες που ενισχύουν την ψυχική υγεία και την κοινωνική συνοχή.














