tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κάλεσμα της attack Βέροιας στη ΔΕΘ

Από τους Attack Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: "ΔΕΘ 2016. Μετά από 6 χρόνια κρίσης και υλοποιημένων μνημονίων η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης βρίσκει τη νεολαία και τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με ένα νέο γύρο επιδρομής στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα στο πλαίσιο ενός νέου κύκλου βίαιων μετασχηματισμών υπέρ του κεφαλαίου.

Στους επόμενους μήνες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα προωθήσει αλλαγές – αντίστοιχες με τον εργασιακό νόμο κόλαφο της Γαλλίας - που θα αφορούν αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στον πυρήνα των εργασιακών σχέσεων (κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα, πλήρης απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, μειώσεις στον κατώτατο μισθό) αλλά και περιορισμό μέχρι και κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων (περιορισμό στο δικαίωμα της απεργίας, θεσμοθέτηση του εργοδοτικού lock-out, καμία προστασία της συνδικαλιστικής δράσης).

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενώ έχει συμφωνήσει και υπογράψει το τρίτο μνημόνιο και τις συμφωνίες των Eurogroup, όπου σαφώς καταγράφονται οι δεσμεύσεις της, μάταια προσπαθεί να πείσει για τη φιλολαϊκή μεταστροφή της ΕΕ αλλά και για τις «κόκκινες γραμμές» και τη «σκληρή διαπραγμάτευση» που η ίδια πιστά ακολουθεί.

Είναι γνωστό ότι σήμερα οι νέοι και οι νέες είναι αυτοί που κάθε μήνα αλλάζουν δουλειά και ζουν με τη διαρκή ανασφάλεια της ανεργίας, εργάζονται σε αιματοβαμμένα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, βλέπουν τον εφιάλτη της μετανάστευσης να πλησιάζει κάθε μέρα και πιο κοντά στη πόρτα τους. Η διάλυση της εργατικής νομοθεσίας, νομιμοποιεί την αυθαιρεσία των εργοδοτών εις βάρος των εργαζομένων (π.χ. supermarket Μαρινόπουλος κτλ).

Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας δεν είναι η λύση του προβλήματος της ανεργίας. Είναι αυτά που η σημερινή κυβέρνηση αντί να τα καταργήσει, όπως έλεγε προεκλογικά χαρακτηρίζοντάς τα μαύρη εργασία, τα μετατρέπει από 5μηνα σε 8μηνα δίνοντας ένα πενιχρό αντάλλαγμα για την ανεργία που τα διαδέχεται. Τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ οδηγούν στην ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και αντί για δουλειά με δικαιώματα προσφέρουν προσωρινή απασχόληση με ημερομηνία λήξης.

Στη νέα εργασιακή πραγματικότητα της ανακύκλωσης εργασίας-ανεργίας, της απλήρωτης, ολιγόμηνης, part-time δουλειάς χωρίς δικαιώματα, με αξιώσεις διά βίου επανακατάρτισης, η νέα γενιά συνειδητοποιεί ότι το μέλλον που της ετοιμάζουν, αντί για τις προηγούμενες σταθερές σχέσεις εργασίας, προβλέπει μαύρη εργασία, προγράμματα ελαστικής απασχόλησης-πείνας (voucher, ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ), ανεργία, μετανάστευση κι όλα αυτά με τη δεδηλωμένη ανοχή της χωρίς το δικαίωμα της απεργίας στο τραπέζι. Συνειδητοποιεί ότι έχει όλο και λιγότερα να χάσει, όλο και λιγότερα να την κρατούν δεμένη με την νέα πραγματικότητα που της ετοιμάζουν κυβέρνηση και ΕΕ. Συνειδητοποιεί τελικά ότι είναι η μόνη που με τον αγώνα της μπορεί να αλλάξει τα σχέδιά τους.

Όμως για να είναι αποτελεσματικοί οι αγώνες μας πρέπει να υπερβούμε το «γραφειοκρατικό συνδικαλισμό» που συνεργεί με την κυβέρνηση και νομιμοποιεί την ανεργία και την ελαστική εργασία. Η λογική του «κοινωνικού διαλόγου» και της «κοινωνικής ειρήνης» της ΓΣΕΕ που στήριξε το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, που συνδιαλέγεται με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το πώς τα κέρδη του κεφαλαίου θα εξασφαλιστούν πάνω στη λεηλάτηση της εργατικής τάξης και στη διάδοση της ελαστικής εργασίας, που συνεργεί με εργοδότες και ΣΕΒ για την περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών, είναι η λογική που βάζει τους εργαζόμενους να συνθηκολογήσουν για το λιγότερο κακό και αφήνει στο περιθώριο τους ανέργους. Γι’ αυτό το λόγο εμείς, η γενιά της εργασιακής περιπλάνησης, της ανεργίας και της επισφάλειας, αναγνωρίζουμε ότι είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να συσπειρωθούν όλα τα κομμάτια που δουλεύουν στην επισφάλεια και να συντονιστούν ώστε να βγούν μπροστά πιο μαχητικά, πιο οργανωμένα, πιο αποφασιστικά, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους, σε σύγκρουση με τους γνώριμους δρόμους που μας έφεραν ως εδώ. Με συνδικάτα και αγώνες στα χέρια των εργαζομένων, να παλέψουμε από τη σκοπιά των αναγκών και συμφερόντων όλων των εργαζομένων και των ανέργων.

Με τη μαζική συμμετοχή μας στην πορεία της ΔΕΘ μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία θα δείξουμε στην κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τους πρόθυμους πολιτικούς συμμάχους τους, ότι δεν θα τους επιτρέψουμε να μας γυρίσουν πίσω σε εργασιακό καθεστώς δουλείας και ανασφάλειας. Καλούμε όλο τον κόσμο της ελαστικής εργασίας και της ανεργίας να δώσει ένα μαζικό μήνυμα για να ακουστεί δυνατά η φωνή της νεολαίας, των ανέργων, των μπλοκάκηδων και της νέας εργατικής βάρδιας, των νέων και φτωχομεσσαίων αγροτών ότι δε θα γίνουμε η χαμένη γενιά στο βωμό της σκληρής λιτότητας.

Διεκδικούμε:
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ-ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΣΠΑ, VOUCHER KAI ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Άνεργοι και επισφαλώς εργαζόμενοι μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία και όλα τα μαχόμενα αγωνιστικά κομμάτια του εργατικού – λαϊκού κινήματος, διαδηλώνουμε στη ΔΕΘ, Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, 6.00 μ.μ. Καμάρα

Σύσκεψη των ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων, Κυριακή 11 Σεπτέμβρη, 12.00 μ.μ. στην ΕΔΟΘ (Π. Κορομηλά 51)

Παλεύουμε ενάντια στο νέο εργασιακό νόμο. Ανατρέπουμε την πολιτική Κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ

Δε θα πληρώσουμε την κρίση τους! Δε θα γίνουμε η κερκόπορτα για το νέο εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν! Η ΔΕΘ είναι μόνο η αρχή!".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69