tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ποιες ώρες μπαίνουν οι κλέφτες στα σπίτια

Η σύγχρονη εγκληματικότητα δεν είναι μόνο όλο και πιο συχνά εμφανιζόμενη στην καθημερινότητα μας αλλά φαίνεται να ξετυλίγει ένα πιο σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο για όσους πέφτουν θύματα της.

Με αυτό ως δεδομένο, η πλειοψηφία των σύγχρονων ανθρώπων είναι πλέον υποψιασμένοι ότι δεν ζουν στο απυρόβλητο οπότε ενδιαφέρονται έντονα για θέματα που μπορούν να τους βοηθήσουν να αποφύγουν μια ενδεχόμενη παραβίαση στο σπίτι τους ή τον επαγγελματικό τους χώρο.

Τα παρακάτω γενικά στοιχεία τα οποία φαίνεται να σκιαγραφούν την παραβατική συμπεριφορά κλεφτών και διαρρηκτών είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικά και μπορούν να σας βοηθήσουν αρκετά προς αυτή την κατεύθυνση.

Πλούσιες και φτωχές περιοχές είναι εξίσου επιρρεπής στην παραβατικότητα.

Μια από τις πρώτες στερεοτυπικές αντιλήψεις που αποδεικνύεται λανθασμένη για την δράση των σύγχρονων δραστών είναι ότι επιλέγουν να δρουν μόνο σε περιοχές στις οποίες οι κάτοικοι χαρακτηρίζονται για την άνετη οικονομική τους επιφάνεια. Αυτό στις μέρες μας είναι ξεκάθαρα ανακριβές.

Οι ευημερείς οικονομικά περιοχές φυσικά συνεχίζουν να αποτελούν επιθυμητούς στόχους για τους σύγχρονους παραβάτες αλλά αυτό σίγουρα δεν τους εμποδίζει να εποφθαλμιούν και λιγότερο πλούσιες ή ακόμα και φτωχές κατοικήσιμες περιοχές που πιθανόν να τους αποφέρουν αισθητά μικρότερη λεία.

Οι σύγχρονοι διαρρήκτες φαίνεται να έχουν αντιληφτεί καλά ότι όσο πιο μεγάλη και ακριβή είναι η λεία που κρύβει ένας πιθανός στόχος τόσο περισσότερα είναι τα μέτρα προστασίας που θα την διαφυλάττουν και άρα μεγαλύτερα τα εμπόδια που θα συναντήσουν στην δράση τους. Έτσι φαίνεται να επεκτείνονται και σε φτωχότερες περιοχές με λιγότερη φύλαξη οι οποίες είναι πιο εύκολοι στόχοι ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι η λεία τους θα είναι μικρότερη.

Στο φως της μέρας επιλεγούν να μπαίνουν οι κλέφτες στα σπίτια.

Οι πλειοψηφία των ανθρώπων είναι λογικό και επόμενο να πιστεύει ότι οι νυχτερινές ώρες κατά τις οποίες ο κόσμος κοιμάται είναι εκείνες που ευνοούν την παράνομη δράση των διαρρηκτών.

Σύμφωνα όμως με επίσημα στατιστικά στοιχεία της σύγχρονης εποχής οι περισσότερες κλοπές και παραβιάσεις δεν συμβαίνουν κατά την διάρκεια της νύχτας. Οι κλέφτες σήμερα προτιμούν να ασκούν την παράνομη δράση τους στο φως της μέρας και μάλιστα με αισθητά μεγαλύτερη προτίμηση στο χρονικό διάστημα μεταξύ 10:00 το πρωί με 15:00 το μεσημέρι.

Στην σύγχρονη εποχή φαίνεται ότι οι διαρρήκτες που προγραμματίζουν την έφοδο τους και δρουν οργανωμένα θα προτιμήσουν να εισβάλλουν σε ένα σπίτι αυτές τις ώρες της ημέρας που για τους περισσοτέρους είναι εργάσιμες οπότε τα σπίτια είναι άδεια και θα μπορέσουν να δράσουν απερίσπαστοι.

Μέτρα προστασίας που καθυστερούν την είσοδο των κλεφτών είναι αποτρεπτικά.

Είναι γεγονός ότι για τους περισσότερους διαρρήκτες τα μέτρα προστασίας ενός ιδιωτικού χώρου είναι και εκείνα που θα κρίνουν κατά πολύ την απόφαση τους αν θα εισέλθουν παράνομα στο χώρο ή όχι.

Υπάρχουν μέτρα προστασίας που για τους παραβάτες είναι εύκολο να απενεργοποιηθούν και αλλά που σίγουρα θα χρειαστούν επιμονή και περισσότερο χρόνο για να καταφέρουν να εισέλθουν παραβιάζοντας τα.

Στην περίπτωση των χώρων στους οποίους η παραβίαση είναι χρονοβόρα ή και ανέφικτη συνήθως ο εκάστοτε ιδιοκτήτης έχει διερευνήσει στοχευμένα τις ερωτήσεις που του τέθηκαν κατά την αγορά των μέτρων ασφάλειας όπως για παράδειγμα « ποια πόρτα ασφάλειας χρειάζεται ο χώρος μου;» ή « τι κάγκελα ασφάλειας να διαλέξω;» οπότε και έκανε την σωστότερη επιλογή για τις ανάγκες του χώρου του.

Αυτή η σοφή επιλογή φαίνεται πως είναι ικανή τελικά να αποτρέψει ενδεχόμενους παραβάτες όχι απολυτά επειδή είναι απαραβίαστη αλλά κυρίως γιατί απαιτεί πολύτιμο χρόνο που συνήθως οι διαρρήκτες δεν μπορούν να διαθέσουν.

Είναι σαφές λοιπόν μετά από όλα αυτά ότι η παραβατική συμπεριφορά των σύγχρονων διαρρηκτών και κλεφτών έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Στις μέρες μας όπως φάνηκε οι κλέφτες δεν κάνουν διακρίσεις ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των θυμάτων τους και επιλεγούν να δρουν στο φως της μέρες χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό. Μια τέτοια προκλητική εγκληματική συμπεριφορά για να αναχαιτιστεί αποτελεσματικά απαιτεί από σας ως ιδιοκτήτες την μελετημένη και συνδυαστική εγκατάσταση στοχευμένων μέτρων ασφαλείας και όχι μια επιπόλαιη και γρήγορη επιλογή της στιγμής.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69