tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το 3ο Σύστημα Προσκόπων Βεροίας έκοψε την βασιλόπιτα

Σε εξαιρετική ατμόσφαιρα πραγματοποίησε την Ετήσια Κοπή της Βασιλόπιτας του το 3ο Σύστημα Προσκόπων Βεροίας, το πρωί της Κυριακής 26 Ιανουαρίου 2020 στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Βεροίας. Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκε το επετειακό σήμα των 100 Χρόνων λειτουργίας του Συστήματός.  Ο ενθουσιασμός όλων των μελών, Λυκόπουλων, Πρόσκοπων, Ανιχνευτών, Προσκοπικού Δικτύου,  Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης και Βαθμοφόρων ήταν έκδηλος, με αποτέλεσμα η δράση να έχει ως βασικό συστατικό τα προσκοπικά τραγούδια τα οποία πλαισίωσαν την προβολή του πλούσιου ενημερωτικού υλικού για την πορεία του 3ου Συστήματος κατά την προηγηθείσα χρονιά. 

"Εκλάβαμε την ευλογία του εκπροσώπου της Μητρόπολης και παλαιού προσκόπου πατέρα Καλλίνικου, και μας τίμησαν με την  παρουσία τους ο Βουλευτής κ Μπαρτζώκας, ο Διοικητής της Ι Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Κολοκούρης, ο Δήμαρχος Βεροίας και παλαιός Πρόσκοπος κ Βοργιαζίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ Κούγκας, ο Διοικητής της ΒΜΚ και παλαιός βαθμοφόρος Αντισυνταγματάρχης Αναστασιάδης. Από πλευράς της ηγεσίας των Προσκόπων παρόντες ήταν  ο Περιφερειακός Έφορος Κεντρικής Μακεδονίας κ Πιστοφίδης, οι παλαιοί Έφοροι κ. Πυρινός, κ. Τελίδης, κ. Δημόπουλος , η ΕΚΣ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αρχηγός της ΕΠΠ κ Ουσουλτζόγλου, και οι Υπαρχηγοί ΕΠΠ κ Οικονομίδης και κ Τσέλιος, καθώς και πλήθος παλαιών Βαθμοφόρων. Στην εκδήλωση συμμετείχαν  ικανός αριθμός Παλαιών Προσκόπων και φυσικά, οι οικογένειες των μελών μας.

Αναμνηστικό του 3ου Συστήματος, μαζί με τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας για την διάθεση της αίθουσας έλαβε ο Υποστράτηγος Κολοκούρης, αναμνηστική μαντήλα του 3ου Συστήματος έλαβε ως αναγνώριση της αρωγής του στην εφαρμογή της μεθοδολογίας, ο παλαιός πρόσκοπος Υπαρχηγός Σωτήρης Τσέλιος, και τιμητική πλακέτα το παλαιό μέλος της ΕΚΣ Αναστάσιος Στογιαννόπουλος ο οποίος υπήρξε ο πρωτεργάτης του σχηματισμού των ομάδων Ρομποτικής του 3ου Συστήματος.

Ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε η στιγμή κατά την οποία εκχωρήθηκε από την οικογένειά Σούμπουρου, η στρατιωτική πλακέτα του αδικοχαμένου παλιού μας φίλου και προσκόπου Μιχάλη Σούμπουρου, προς έκθεση στο Μουσείο Προσκόπων Βεροίας. Ο  Μιχάλης Σούμπουρος προ 30 ετών έχασε την ζωή του στην Σομαλία ενώ βρισκόταν σε ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ, ως Έλληνας στρατιωτικός.  Η τιμητική αυτή πλακέτα θα τοποθετηθεί σε ειδική προθήκη στο Μουσείο Προσκόπων.   

Με προσμονή τονίζω ότι η Κοπή της Βασιλόπιτας δεν αποτελεί παρά την αρχή σειράς δράσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων του 3ου Συστήματος Προσκόπων Βεροίας, που θα διεξαχθούν κατά την διάρκεια της χρονιάς" αναφέρει η ανακοίνωση του Συστήματος.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69