tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βέροια: Οι δέκα τοπικές ειδήσεις που έκαναν αίσθηση το 2020

Το 2020 ανήκει στο παρελθόν. Το 2021 ανέτειλε και όλοι ευχόμαστε η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη και να μας φέρει πίσω όλα όσα μας στέρησε το 2020. Με αφορμή την αλλαγή του χρόνου, και αφήνοντας στην άκρη ειδήσεις που επηρέασαν όλη την χώρα όπως το πρώτο lockdown, η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία κ.α., θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω τις 10 αμιγώς τοπικές ειδήσεις που έκαναν αίσθηση μέσα στο 2020.

Η είδηση που σόκαρε κυριολεκτικά την κοινωνία της Βέροιας ήταν η δολοφονία 43χρονης γυναίκας έξω από γυμνάσιο της πόλης. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε στις 3 Μαρτίου στην περιοχή του 6ου Γυμνασίου (απέναντι από το σχολείο) νεκρή στο χαντάκι, μόνο με εσώρουχα. Τη νεκρή γυναίκα είδαν πρώτοι περαστικοί και κάλεσαν την αστυνομία. Θυμίζουμε ότι οι δυο δράστες βρέθηκαν από την αστυνομία και οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη.

Στις μεγάλες ειδήσεις της χρονιάς είναι τα εγκαίνια της Γέφυρας Κούσιου και η παράδοση του έργου για χρήση στην τοπική κοινωνία. Μετά από δέκα χρόνια, το έργο ολοκληρώθηκε και από την Πέμπτη 23 Ιουλίου χρησιμοποιείται από τους πολίτες.

Το Σάββατο 16 Μαΐου, η Βέροια "παγώνει" στο άκουσμα μιας είδησης. Ο προπονητής του Φιλίππου Δημήτρης Γκίμας, βρέθηκε νεκρός το πρωί στο σπίτι του από τον πρόεδρο του τμήματος Ηλία Λαζό και τον στενό του συνεργάτη Χρήστο Μπλατσιώτη. Ο 55χρονος τεχνικός υπέστη οξύ έμφραγμα και άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του.

Ένα συμβάν που προκάλεσε αίσθηση, ήταν ο θάνατος 48χρονου αστυνομικού από παθολογικά αίτια. Συγκεκριμένα, στις 25 Μαρτίου, νεκρός από ανακοπή καρδιάς έπεσε ο 48χρονος αστυνομικός Λάμπρος Δημητρουλάκος στην Βέροια. Το συμβάν συνέβη στο σπίτι του. Άμεσα κλήθηκε το ΕΚΑΒ αλλά παρά τις προσπάθειες των διασωστών δεν κατέστη εφικτό να μείνει στην ζωή.

Ένα θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε την Κυριακή 7 Ιουνίου στην ΠΕΟ Βέροιας - Κοζάνης, μετά την Καστανιά αναστατώνει την τοπική κοινωνία. Νεκρός ανασύρεται ο 34χρονος Παύλος Κιζιρίδης, ο οποίος εργαζόταν πολλά χρόνια στο ψητοπωλείο "Γιάννης". Ο 34χρονος οδηγός ΙΧ, για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, βγήκε από τον δρόμο και έπεσε σε χαράδρα ύψους 150 μέτρων. Από την πτώση στην χαράδρα έχασε την ζωή του ο 34χρονος Βεροιώτης οδηγός.

Την Τρίτη 5 Μαΐου, κρεμασμένος, με θηλιά στο λαιμό και σε προχωρημένη αποσύνθεση βρέθηκε 54χρονος άνδρας στην περιοχή των τενεκτζίδικων της Βέροιας (πίσω από την Δημοτική Αγορά), σε εγκαταλελειμμένο σπίτι. Μετά από λίγες μέρες αναγνωρίστηκε ο 54χρονος. Ήταν ο Κωνταντίνος Καρατζάς, υδραυλικός στο επάγγελμα, που είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος.

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Βέροιας διαδραματίζονται σκηνές...άγριας δύσης. Μια παρέα Ρομά που βρισκόταν σε ταβέρνα της οδού Μητροπόλεως, δέχθηκε επίθεση με ρόπαλα από άλλη παρέα Ρομά. Ποτήρια, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα άρχισαν να εκτοξεύονται εντός κι εκτός του καταστήματος και γρήγορα δημιουργήθηκε σκηνικό... πολέμου. 

Άδοξο τέλος είχε την 1η Φλεβάρη η συνάντηση του Υπουργού Μάκη Βορίδη με τους αγρότες του Δήμου Βέροιας. Συγκέντρωση φίλων του ΠΑΟΚ κάτω από το Επιμελητήριο ανάγκασαν τον κ. Βορίδη να αποχωρήσει πριν πάρει τον λόγο και απαντήσει στα ζητήματα που έθεσαν οι αγρότες.  "Δεν θα κάτσω να παίξω ξύλο με τους Παοκσηδες" σχολίασε φεύγοντας. Θυμίζουμε ότι οι φίλοι του ΠΑΟΚ διαμαρτύρονταν για ποινή αφαίρεσης βαθμών που επιβλήθηκε στην ομάδα τους.

Αρχές Αυγούστου, τυχερός από τη Βέροια αγόρασε ξυστό και βρέθηκε από τη μία στιγμή στην άλλη με… 100.000 ευρώ. Όπως μας ενημέρωσε ο ΟΠΑΠ, μεταξύ των μεγάλων νικητών ήταν ένας τυχερός παίκτης στη Βέροια, ο οποίος κέρδισε 100.000 ευρώ στο παιχνίδι «10 ΤΟ ΚΑΛΟ».

Σεισμική δόνηση που "τράνταξε" για λίγα δευτερόλεπτα την Βέροια τρομάζει τους Βεροιώτες το πρωί της Παρασκευής 29 Μαΐου. Το μέγεθος ήταν 3,9 ρίχτερ και το επίκεντρο μεταξύ Νικομήδειας - Σταυρού - Μακροχωρίου. Η δόνηση έγινε αισθητή σε όλο το νομό. 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69