tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών δήμου Βέροιας στο "Εξ αποστάσεως"

Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών δήμου Βέροιας φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή του Πληροφοριοδότη "Εξ αποστάσεως". Η κοινωνική λειτουργός Χαρούλα Νατσιοπούλου, η ψυχολόγος Έφη Τσαπαροπούλου και η νομική σύμβουλος Σταυρούλα Λυμούση, μίλησαν για την ενδοοικογενειακή βία και αναφέρθηκαν στην παροχή βοήθειας που προσφέρει το κέντρο στις γυναίκες που το χρειάζονται αλλά και στις υπόλοιπες δράσεις του.

Μιλώντας για την ενδοοικογενειακή βία, σημείωσαν ότι αφορά περιστατικά που συμβαίνουν εντός της οικογένειας και αφορούν την σωματική, ψυχολογική, λεκτική, οικονομική βία και μέσα υπολογίζεται και η παραμέληση παιδιών ή ηλικιωμένων. Επίσης, το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε αύξηση φαινομένων εξακολουθητικής παρακολούθησης.

Αναφορικά με τα περιστατικά σε συνθήκες καραντίνας, υποστήριξαν ότι αυξήθηκαν σημαντικά οι κλήσεις για βοήθεια αλλά ο εγκλεισμός δεν είναι η αιτία αλλά το στοιχείο που ενισχύει μια υπάρχουσα κατάσταση.

Οι τρεις κυρίες, μίλησαν και για το αντικείμενο του κέντρου. Όπως τονίστηκε, το Κέντρο δεν δίνει κατευθύνσεις στις γυναίκες που απευθύνονται σε αυτό. Βοηθά τις γυναίκες να διαπιστώσουν ότι είναι θύματα και τις ενημερώνει για τις επιλογές που έχουν. Το Κέντρο παρέχει τις υπηρεσίες του σε γυναίκες όλης της Ημαθίας αλλά και γειτονικών νομών.

Τα τρία στελέχη του Κέντρου εξήγησαν πως παρεμβαίνουν στα περιστατικά και τόνισαν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα των γυναικών είναι ότι δεν αναγνωρίζουν τον εαυτό τους ως θύματα και πρόσθεσαν ότι θέλει πολύ θάρρος μια γυναίκα για να μιλήσει. "Οι γυναίκες πρέπει να μιλάνε" τόνισαν τα τρία στελέχη και πρόσθεσαν ότι οι γυναίκες φοβούνται τα αντίποινα αλλά και το τι θα πει ο περίγυρος. 

Εκτός από τα συμβάντα βίας, το Κέντρο πραγματοποιεί ενημερώσεις σε φορείς, δράσεις πρόληψης, ευαισθητοποίησης αλλά και εκπαίδευσης φορέων.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69