tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Με επιτυχία η ημερίδα-Τηλεκδήλωση του Δήμου Βέροιας για την συμβολή της γυναίκας στην Επανάσταση του 1821

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, ανήμερα της 25ης Μαρτίου στις 18:30 η Διαδικτυακή Επιμορφωτική Ημερίδα-Τηλεκδήλωση του Δήμου Βέροιας με θέμα: Η Συμβολή της γυναίκας στην Επανάσταση του 1821» . Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Βέροιας και το κέντρο Κοινότητας Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με την Εταιρία Μελετών, Ιστορίας και Πολιτισμού του Δήμου Βέροιας, στα πλαίσια του εορτασμού των διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821, υπενθυμίζοντας και τιμώντας την συνεισφορά των Γυναικών στους Αγώνες του Έθνους.

Ομιλήτριες ήταν η κ.  Ιφιγένεια Βαμβακίδου: Καθηγήτρια Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού, της  Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας , η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Φύλο και Ιστορία, οι Γυναίκες στην Επανάσταση του ‘21».  και η κ. Ολυμπία Μπέτσα: Φιλόλογος και Γενική Γραμματέας της Ε.Μ.Ι.Π.Η η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Η προσφορά των γυναικών στα επαναστατικά κινήματα της περιοχής Ημαθίας κατά τον 19 αιώνα»

Παρουσιάστηκε με ιστορικά τεκμηριωμένο και αναλυτικό τρόπο η συνεισφορά των γυναικών , τόσο σε τοπικό επίπεδο (Θυσία Ναουσαίων και Βλάχων Ηρωίδων) όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, φωτίζοντας άγνωστες πτυχές της συνεισφοράς των γυναικών στην επανάσταση. Παράλληλα προβλήθηκε σχετικό βίντεο με υλικό από το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και τη συλλογή Νικόλτσιου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Εθελοντισμού, κ. Γεωργία Μπατσαρά, η αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας των Φύλων, κ. Συρμούλα Τζήμα που είχαν και την ευθύνη της διοργάνωσης, όπως επίσης και ο πρόεδρος της Ε.Μ.Ι.Π.Η. κ. Εμμανουήλ Ξυνάδας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μαγνητοσκοπημένη στο YOU-TUBE κανάλι του Δήμου Βέροιας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69