tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εσωτερική κριτική στην ΑΔΕΔΥ Ημαθίας για διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος

Για διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος κατηγορούν το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ημαθίας, επειδή φέτος θα κάνει διαφορετική πρωτομαγιάτικη εκδήλωση από την ΕΛΜΕ, τα εκλεγμένα μέλη Βασίλης Κωνσταντινόπουλος, Αντώνης Τολιόπουλος. Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσαν:

"Με έκπληξη διαβάσαμε το δελτίο τύπου του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας (30/4) για την απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 6 Μάη που γίνεται για να τιμήσουμε τους αγώνες των εργαζομένων και να αντισταθούμε στα σχέδια της κυβέρνησης που φέρνει προς ψήφιση νομοσχέδιο – Αρμαγεδώνα για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Η Ε.Ε. (Εκτελεστική Επιτροπή) της ΑΔΕΔΥ πολύ έγκαιρα (από 15 Απριλίου) προκήρυξε πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για την 6η Μαΐου και καλούσε τις ομοσπονδίες, τα σωματεία και τα κατά τόπους Ν.Τ. να οργανώσουν τις δράσεις τους.

Το προεδρείο (ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ) του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ημαθίας όλο αυτό το διάστημα τηρούσε σιγή ιχθύος! Καμία ανακοίνωση, κανένας σχεδιασμός, καμία πρόσκληση στα σωματεία. Και μόνο όταν ένα από τα μαζικότερα πρωτοβάθμια σωματεία – μέλη του (η ΕΛΜΕ Ημαθίας), εξαντλώντας κάθε όριο αναμονής (Μ. Τετάρτη), πήρε πρωτοβουλία να ορίσει τον τόπο και την ώρα της κινητοποίησης (όπως ΠΑΝΤΑ στην πλατεία Δημαρχείου, 11:00 π.μ.), κόντρα στην αδράνεια του Ν.Τ., τότε (ανήμερα Μ. Παρασκευής!) ξαφνικά κινητοποιήθηκε αστραπιαία! Και τι έκανε; Αποφάσισε να πάει κόντρα στον ίδιο του τον εαυτό, να ορίσει ως τόπο συγκέντρωσης για πρώτη φορά την πλατεία Εληάς(!) και να έχουμε, επίσης για πρώτη φορά, δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις εργαζομένων για τα ίδια αιτήματα.

Επιπροσθέτως και κυρίως, το έκανε αυτό χωρίς να τηρήσει ΚΑΜΙΑ διαδικασία λήψης απόφασης (δια ζώσης, τηλεδιάσκεψη, email) έστω για τα προσχήματα και αγνοώντας το δικαίωμα των μελών του, να συζητήσουν και να αποφασίσουν. Εμείς ως μέλη του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ μαθαίνουμε την επιλογή του προεδρείου από τα μέσα ενημέρωσης τη Μ. Παρασκευή 30/4!

Μετά από αυτά :

  • καταγγέλλουμε τον αντιδημοκρατικό, αντισυνδικαλιστικό και αντισυναδελφικό τρόπο με τον οποίο πάρθηκε αυτή η απόφαση. Θεωρούμε ότι τέτοιες πρακτικές οδηγούν στη διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος προς όφελος της κυβέρνησης.
  • καλούμε τους συνάδελφους και όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία και να δώσουν δυναμικό παρών σε οποιαδήποτε απεργιακή συγκέντρωση γίνεται στη Βέροια με τα παραπάνω αιτήματα, για να μη ψηφισθεί και να μείνει στα χαρτιά ο αντεργατικός, αντισυνδικαλιστικός νόμος της κυβέρνησης της Ν.Δ".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69