tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Διαδικτυακή εκδήλωση της Τοπικής Ομάδας Βέροιας της Διεθνούς Αμνηστίας με θέμα "Πανδημία και πρόσβαση στην υγεία: Δικαίωμα ή προνόμιο;"

Διαδικτυακή εκδήλωση της Τοπικής Ομάδας Βέροιας της Διεθνούς Αμνηστίας με τίτλο «Πανδημία και πρόσβαση στην υγεία: Δικαίωμα ή προνόμιο;» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Μαΐου και ώρα 18:30.

Έπειτα από έναν χρόνο στη δίνη της πανδημίας, το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στην υγεία για όλες και όλους αποδεικνύεται κομβικής σημασίας, όχι μόνο για την αντιμετώπιση του COVID-19 και την επαρκή προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας. Η περίθαλψη, η ψυχική υγεία, καθώς και η πρόσβαση όλων στα εμβόλια, είναι αναγκαίο να βρίσκονται στο επίκεντρο μιας υγειονομικής διαχείρισης με γνώμονα τη διασφάλιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Η πανδημία βρήκε το σύστημα υγείας στην Ελλάδα αποδυναμωμένο μετά από μία δεκαετία κρίσης και λιτότητας, κατά τη διάρκεια της οποίας το δικαίωμα στην υγεία περιορίστηκε σημαντικά. Αυτό κατέδειξε η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2020 «Ανάνηψη τώρα: Το ελληνικό σύστημα υγείας μετά από μια δεκαετία λιτότητας».

Στο πλαίσιο της εκστρατείας για την ενίσχυση του συστήματος υγείας, τα μέλη της τοπικής ομάδας ακτιβιστριών/στών Βέροιας, οι καλεσμένες/οι ομιλητές/ήτριες και η υπεύθυνη Ακτιβισμού του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας συζητούν για την πρόσβαση στο σύστημα υγείας και τα υπαρκτά εμπόδια αναφορικά τόσο με την πρωτοβάθμια φροντίδα όσο και με τα νοσοκομεία, για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία και τις συνέπειες του αποκλεισμού, καθώς και για τη διαμόρφωση νέων μορφών ανισότητας σε τέτοιες συνθήκες. Σε αυτό το πλαίσιο, αναζητούνται και οι αλλαγές που είναι απαραίτητες για την ενίσχυση του συστήματος υγείας και την προάσπιση του δικαιώματος στην υγεία για όλες και όλους.

Ομιλήτριες/ές:

  • Σίσσυ Γεωργοπούλου, δικηγόρος, μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας και συντονίστρια της Τοπικής Ομάδας Βέροιας.
  • Αθανάσιος Δάλλας, ψυχολόγος, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Βέροιας.
  • Κώστας Ιωακείμ, γιατρός, ειδικευόμενος Γενικής Παθολογίας στο ΓΝΘ Παπαγεωργίου.
  • Χαρά Καραγιαννάκη-Μιχάλογλου, υπεύθυνη Ακτιβισμού του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας

🔗 https://zoom.us/j/94439491204

Meeting ID: 944 3949 1204 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69