tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εκδρομή στην θαλάσσια περιοχή Κλειδίου πραγματοποίησε το 3ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Βέροιας

Την Κυριακή 13 Ιουνίου το 3ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Βέροιας πραγματοποίησε εκδρομή στις ακτές Ημαθίας (θαλάσσια περιοχή Κλειδίου).

Στην εκδρομή συμμετείχαν Πρόσκοποι, αλλά και Λυκόπουλα που σύντομα θα ανέβουν στην Ομάδα Προσκόπων, καθώς και Βαθμοφόροι, Ανιχνευτές, και μέλος του Προσκοπικού Δικτύου. Ο καιρός ήταν σύμμαχος μας και σε αυτήν την Δράση. Το πρόγραμμα μας ήταν πραγματικά γεμάτο!

"Ξεναγηθήκαμε στο διασωζόμενο τόξο της Ρωμαϊκής γέφυρας, από τον Πρόεδρο Κλειδίου κ. Χαράλαμπο Τσολάκη, με τον οποίο συζητήσαμε τις προοπτικές αξιοποίησης της περιοχής. Μελετήσαμε την, τόσο σημαντική για την περιοχή μας, καλλιέργεια ρυζιού. Επισκεφτήκαμε παραποτάμιες και παραθαλάσσιες περιοχές του νόμου μας.

Ενημερωθήκαμε για την μυδοκαλλιέργεια από τους ίδιους τους εργαζομένους αυτού του τομέα, και είχαμε επικοινωνία με την κ. Σπορέλα - Δαμασιώτη, Διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας της Περιφερειακής ενότητας Ημαθίας. Μάθαμε την μέθοδο ψαρέματος καβουριού, ως μέσο παρατήρησης της συμπεριφοράς των προσφιλών αυτών ζώων, πάντα με μεγάλη προσοχή, χωρίς να τα βλάψουμε.

Παίξαμε και διασκεδάσαμε με τον προσκοπικό τρόπο. Και συμβάλαμε έμπρακτα στην προστασία του περιβάλλοντος, και στους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, συλλέγοντας 30 μεγάλες (70-λιτρες) σακούλες απορρίμματα από την Ημαθιώτικη όχθη του ποταμού Λουδία. Ναι, χωρίς αμφιβολία, σωματικά κουραστήκαμε, αλλά κυρίως γαλήνεψε η ψυχή και ο νους μας!!!" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το 3ο Σύστημα Δασοπροσκόπων.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69