tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πεζοπορία του Κενταύρου Νάουσας στα 2524 μέτρα στο Καϊμάκ Τσαλάν

Παρά τον άστατο καιρό και λαμβάνοντας σοβαρά όλες τις προβλέπεις από διάφορα διαδικτυακά σάιτ καιρού ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ Νάουσας έκανε με επιτυχία την Κυριακή 18 Ιουλίου ανάβαση από το χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα ως την κορυφή Προφήτη Ηλία αλλά και στο Μνημείο των Σέρβων στρατιωτών που έχασαν την ζωή τους εκεί σε μία από της πιο πολύνεκρες μάχες του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου .

Δέκα άτομα ανάμεσα τους και 3 παιδιά παρά το κρύο και την ομίχλη ταξίδεψαν μέσα από τις αφηγήσεις του συνοδού της ομάδας κ. Γιώργου Καισαρίδη πίσω στο χρόνο και στην λαίλαπα του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου .Οι ενήλικες της ομάδας κατέβηκαν στην κρύπτη με τα οστά και όλοι μαζί σε ένδειξη σεβασμού για λίγα δευτερόλεπτα στάθηκαν ακίνητοι με το χέρι στην καρδιά . Μεγάλο δίδαγμα για τα παιδιά , ένα μέρος γεμάτο με χαρακώματα , οβίδες , πέτρινους στρατώνες ,πολυβολεία και το χαρακτηριστικό εκκλησάκι του Πρ.Ηλία χτισμένο με ότι έμεινε από τον πόλεμο .Βουλγάρικα συρματοπλέγματα , Αυστριακές οβίδες και ψυχές που έμειναν να περιπλανιούνται χωρίς να γυρίσουν ποτέ στις οικογένειες τους.

Μετά από μία σύντομη ματιά στην γείτονα χώρα σε ένα άνοιγμα του καιρού και μία φωτογραφία στις χαρακτηριστικές πυραμίδες των συνόρων η ομάδα επέστρεψε πίσω στα αυτοκίνητα πριν βρέξει , μιας και ο Βόρας ή Βορέας ο γιός του Αιόλου δεν αστειεύεται όταν ο καιρός χαλάει.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69