tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

M.Α.μ.Α: Ταξιδεύοντας με τον αυτισμό στο Νυμφαίο

Την Κυριακή 18/07/2021 οι ωφελούμενοι του Κδαπ αμεΑ Μ.Α.μ.Α και του συλλόγου Μ.Α.μ.Α μαζί με τις οικογένειες τους και τους εκπαιδευτές, πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή , σε συνέχεια του project «Ταξιδεύοντας με τον Αυτισμό» το οποίο διακόπηκε λόγω των έκτακτων μέτρων κατά του Covid-19.

Η εκδρομή έλαβε χώρα στο όμορφο χωριό Νυμφαίο της Φλώρινας. Τα παιδιά μας, εξοικειωμένα πλέον στις εξωτερικές δράσεις μέσω των προγραμμάτων κοινωνικοποίησης του συλλόγου , απόλαυσαν τις ομορφιές του χωριού και περιπλανήθηκαν με συνοδεία γονέων και εκπαιδευτών στα πλακόστρωτα δρομάκια. Η ομάδα των εφήβων σε συνομιλία με ντόπιους κατοίκους έμαθε την ιστορία της περιοχής καθώς επίσης και γιατί στο Νυμφαίο υπάρχουν τόσο πολλά αρχοντικά τα οποία και τους έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση.

"Στη συνέχεια οδηγηθήκαμε, ακολουθώντας ένα πανέμορφο μονοπάτι μέσα στο δάσος απολαμβάνοντας τη δροσιά και τον καθαρό αέρα, στο Περιβαλλοντικό Κέντρο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Ωφελούμενοι, γονείς και εκπαιδευτές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον κύριο Βαγγέλη στο πάρκο του Αρκτούρου, να μάθουν για τις δράσεις του, τους λόγους για τους οποίους φιλοξενούνται αρκούδες καθώς και για τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής αυτών των άγριων ζώων στο καταφύγιο. Ενθουσιασμένα πλέον τα παιδιά από το γεγονός ότι είδαν από κοντά αρκουδάκια και μετά από πολύ πολύ περπάτημα η επόμενη στάση δε θα μπορούσε να είναι άλλη από ένα νόστιμο φαγητό και δροσερά αναψυκτικά. Ο δρόμος της επιστροφής ήταν γεμάτος νέες εικόνες και χαρούμενες στιγμές για τα παιδιά μας!

Κάπως έτσι έφτασε το τέλος της εκδρομής μας και η αρχή των σκέψεων για τον επόμενο προορισμό μας!

Απώτερος στόχος μας, μέσω του project «Ταξιδεύοντας με Τον Αυτισμό», να εκπαιδευτούν τα παιδιά μας κατάλληλα προκειμένου κάποια στιγμή στο μέλλον να είναι έτοιμα να ταξιδέψουν μόνα, με τη βοήθεια συνοδών και όχι της οικογένειάς τους.

Απώτερος στόχος μας να δημιουργούμε όμορφες αναμνήσεις στα παιδιά μας" αναφέρει η ανακοίνωση.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69