tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των καταγγελιών για περιστατικά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας

Αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των καταγγελιών για περιστατικά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας που δέχεται η γραμμή SOS 15900. Ειδικότερα, η γραμμή 15900 δέχτηκε πάνω από 4.000 κλήσεις το πρώτο εξάμηνο του 2021. Από αυτές, οι 2.869 κλήσεις αφορούσαν σε περιστατικά βίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Παράλληλα, πάνω από 50 γυναίκες – επιζώσες έμφυλης βίας φιλοξενήθηκαν σε χώρους που προσέφερε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος ώστε να απομακρυνθούν άμεσα από την εστία της βίας και να είναι ασφαλείς, έως ότου μεταφερθούν μαζί με τα παιδιά τους στους Ξενώνες Φιλοξενίας της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος φιλοξένησε κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας 23 γυναίκες με 20 παιδιά, ενώ κατά τη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας προσέφερε δωρεάν διαμονή και σίτιση σε 33 γυναίκες με 29 παιδιά. Η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία προσέφερε εξετάσεις στα θύματα βίας και το Χαμόγελο του Παιδιού δωρεάν εξετάσεις στα παιδιά. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας οι γυναίκες φιλοξενήθηκαν πρώτα στα δωμάτια που προσέφερε το ΞΕΕ και στη συνέχεια, αφού πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, κάποιες μεταφέρθηκαν στους ξενώνες φιλοξενίας, ενώ άλλες επέλεξαν να μεταφερθούν σε συγγενικό ή φιλικό τους σπίτι. Τον περασμένο μήνα (Ιούλιος 2021) στους Ξενώνες Φιλοξενίας του Δικτύου της ΓΓΔΟΠΙΦ διέμεναν 63 γυναίκες με 62 παιδιά.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας, δομή που ανήκει στο δίκτυο της ΓΓΔΟΠΙΦ, συνεχίζοντας αδιάκοπα τη λειτουργία του, ενισχύει την ασπίδα προστασίας και παρέχει στις γυναίκες που δέχονται έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία ή που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άνεργες, μονογονείς, προσφύγισσες, μετανάστριες, ΑμΕΑ κ.α.) κοινωνική, ψυχολογική και νομική στήριξη, αλλά και εργασιακή συμβουλευτική.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (2014 -2020). Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Στοιχεία επικοινωνίας:

Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας
Καπετάν Άγρα 3Α, Βέροια
τηλ. επικ.: 2331065304
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δευτ-Παρ: 08:00-16:00

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69