tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ενημέρωση για τον εμβολιασμό σε εργαζομένους του Βαρβαρέσου

Σύσκεψη με εργαζόμενους πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο του Βαρβαρεσου με πρωτοβουλία του επιχειρησιακού σωματείου και του Εργατικού Κέντρου Νάουσας με θέμα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση προς τους εργαζόμενους από την Μπακιρλή Ελένη (νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ,μέλος της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ) που έθεσε το ζήτημα της υποχρεωτικότητας ως άλλοθι για την κυβέρνηση για να κρύψει τις τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία , που διογκώνονται με την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής των υγειονομικών που τόσο καιρό έδωσαν την άνιση μάχη με τον κορονοϊό. Αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ένα πρόγραμμά καθολικού εμβολιασμού που θα στηρίζεται όμως σε επιστημονική ενημέρωση και τεκμηρίωση της αναγκαιότητας του εμβολιασμού , στην λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας στα νοσοκομεία στα ΜΜΜ , στους χωρίς δουλειάς στα σχολεία για να αποφευχθεί η διάδοση γιατί ο εμβολιασμός από μόνος του δεν μπορεί να σταματήσει την μετάδοση , και φυσικά στην ενίσχυσή του δημόσιου συστήματος υγείας που βάλλεται ακόμα περισσότερο από την κυβερνητική πολιτική που πετάει το μπαλάκι της ευθύνης στους υγειονομικούς και την ίδια στιγμή δίνει δωράκια στους κλινικάρχες. Τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει οργανωμένη απάντηση μέσα από τα σωματεία που μπορούν να βάλουν φρένο στα μέτρα της κυβέρνησης με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις διεκδικήσεις του επιχειρησιακού σωματείου που απαίτησε από την αρχή της πανδημίας να παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας μέσα στον χώρο της δουλειάς , και κατάφερε ακόμα και σήμερα που η κυβέρνηση υποχρέωσε τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους να πληρώνουν τα τεστ από την τσέπη τους , να υποχρεώσει την επιχείρηση να αναλάβει το κόστος.

"Ακoλούθησε συζήτηση με τους εργαζόμενους , τέθηκαν ερωτήματα και προβληματισμοί και φόβοι σχετικά με το εμβόλιο και το μέτρο της υποχρεωτικότητας. Επισημάνθηκε πως οι παλινωδίες της κυβέρνησης στην όλη διαχείριση της πανδημίας είναι που έχουν δημιουργήσει σύγχυση στους εργαζόμενους , και τώρα προσπαθούν να στρέψουν τον εργαζόμενο απέναντι στον συνάδελφό του. Εμείς δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα της διχόνοιας που προσπαθούν να σπείρουν ανάμεσα στους εργαζόμενους , προκαλώντας κάλπικα διλήμματα που δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές μας ανάγκες. Αλλά να δώσουμε την μάχη μέσα από τα ταξικά σωματεία , για να ενισχυθεί το σύστημα υγείας , για να παρθούν τώρα όλα τα μέτρα προστασίας , να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική , διεκδικώντας τις σύγχρονές ανάγκες μας.

Η συζήτηση κατέληξε σε πλατύ κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην αγωνιστική κινητοποίηση της ΔΕΘ στις 11 Σεπτέμβρη για να γίνει η δίκαιή οργή δύναμή οργάνωσης και αγώνα, γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό" αναφέρει η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69