tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισκέφτηκε το Σπίτι της Βεργίνας

Την Κυριακή  12 Σεπτεμβρίου 2021 επισκέφτηκε το Σπίτι της Βεργίνας ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Αναδοχής και Υιοθεσίας (ΕΣΑΝΥ), κύριος Γεώργιος Σταμάτης. Τον κύριο Γενικό υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Καρατόλιος, το μέλος κ. Μάνος Βαρακλής, ο Γενικός Διευθυντής της Πρωτοβουλίας για το Παιδί κ. Βαλάντης Καραγιάννης, η Διευθύντρια της Δομής κ. Ελίζα Καραβασίλη, ο Κοινωνικός Λειτουργός του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας  κ. Μιλτιάδης Μελιόπουλος, ο Παιδαγωγός κ. Κώστας Μακρίδης και οι Φροντίστριες των παιδιών.

Η συνάντηση άρχισε με την ενημέρωση  του Γενικού Γραμματέα για τις τρέχουσες συνθήκες λειτουργίας των τεσσάρων Δομών του Οργανισμού (στοχοθεσία, προσωπικό, φιλοξενούμενα παιδιά, λοιποί εξυπηρετούμενοι, αξιολογήσεις, εποπτεία κλπ).

Στη συνέχεια τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν τον Οργανισμό, αλλά και θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος και έγινε διεξοδική ανάλυσή τους, όπως:

  • Το νομικό καθεστώς εργασίας των οικόσιτων παιδοκόμων-φροντιστριών.
  • Η πορεία του μεταρρυθμιστικού προγράμματος του ΥΕΚΑ για την παιδική προστασία, με έμφαση σε θέματα προώθησης του θεσμού της αναδοχής και υιοθεσίας.
  • Η αναγκαία μετεξέλιξη των Δομών μακράς φιλοξενίας παιδιών (και ιδίως αυτών που ακολουθούν το οικογενειακό μοντέλο), σε συνθήκες small group homes”.
  • Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει το Κέντρο θεραπείας τραύματος (ΚΕΘΕΤ), ιδίως ως προς τη διεξαγωγή της δικανικής συνέντευξης.
  • Η συνέχιση του προγράμματος για την αναγνώριση στο πεδίο των μεγάλων προβλημάτων της νεανικής παραβατικότητας και της κακομεταχείρισης παιδιών και εφήβων, μέσα από συντονισμένες και νεωτερικές δράσεις του ΚΕΘΕΤ, με σκοπό την καταγραφή, την αποτίμηση, την ενημέρωση και την παροχή υποστήριξης, για την κοινωνική ενσωμάτωση των υποκείμενων του προβλήματος.
  • Τα οικονομικά προβλήματα που προκύπτουν για τον Οργανισμό, στο μεσοδιάστημα από την λήξη του ΕΣΠΑ 2014-2020,έως την έναρξη του νέου προγράμματος.
  • Η δημιουργία τάξης υποδοχής στο Δημοτικό Σχολείο Βεργίνας.
  • Η ένταξη των Δομών παιδικής προστασίας στα υποχρεωτικά μέτρα κατά του Covid-19.
  • Άλλα θέματα γενικού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Σταμάτης (γνώστης από παλαιότερα των θεμάτων του Οργανισμού και των συνθηκών στο Σπίτι της Βεργίνας)  επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον  για όσα διαμείφθηκαν και περιηγήθηκε  στις εγκαταστάσεις της Δομής, γνωρίζοντας τα καινούργια παιδιά που εντάχθηκαν. Η επίσκεψη έληξε με την επαναβεβαίωση της εκατέρωθεν διάθεσης για στενή συνεργασία, συνθήκη που αποβαίνει ευεργετική στην υπόθεση της παιδικής προστασίας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69