tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ξεκίνησε η νέα κατηχητική χρονιά στην ενορία Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης (φωτογραφίες)

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, τηρώντας όλα τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ενορίας του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης – Οσίου Νικοδήμου στην Βέροια συγκεντρώθηκαν παιδιά όλων των ηλικιών με αφορμή την έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς.

katixitiko ag konst1 8

Ο εφημέριος του Ναού π. Ιερεμίας τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό, ο οποίος ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία και ζήτησε να υπάρχει συνέπεια στην παρακολούθηση της κατηχητικής χρονιάς.

Στη συνέχεια η κατηχήτρια Μαρία Παλαμούτη μίλησε στα παιδιά, αλλά και τους γονείς που παραβρέθηκαν στην τελετή, για το κατηχητικό έργο αλλά και για την επέτειο της απελευθέρωσης της Βέροιας.

katixitiko ag konst1 9

Αναφέρθηκε στην 15η Οκτωβρίου 1912 που όλοι οι Βεροιείς ήταν στην Αγρυπνία στον Άγιο Αντώνιο προσευχόμενοι, ενώ την 16η Οκτωβρίου ακολούθησε η παρέλαση του Ελληνικού στρατού. «Οι γυναίκες, τους υποδέχονταν με ροδοπέταλα και κουφέτα, φώναζαν Χριστός Ανέστη, ενώ οι άνδρες έσκιζαν τα φέσια», είπε.

katixitiko ag konst1 2

Έπειτα ακολούθησε ένα αλληγορικό παιχνίδι. Η κα. Παλαμούτη κάλεσε 3 παιδιά να φυσήξουν σε 3 ρεσό κεράκια. Οι φωτιές έσβησαν. Μετά έβαλε αναμμένα ρεσό μέσα σε φανάρακια, τους είπε να φυσήξουν πάλι και οι φωτιές δεν έσβησαν βέβαια. «Οι φωτιές ήταν η σπίθα της πίστης στη πατρίδα και στο Χριστό. Το φανάρι ήταν οι διδάσκαλοι του Γένους όπως ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, που αφύπνισε ολόκληρη την Ελλάδα εν μέσω Τουρκοκρατίας. Και αφού ένας Άγιος Κοσμάς μπόρεσε αυτό... εμείς που είμαστε τόσοι θα αφήσουμε να αφανιστεί ο Χριστός και η Ελλάδα;», είπε μεταξύ άλλων. Στο τέλος τα παιδιά έφυγαν με σημαίες και με αναμμένα φαναράκια, αφού πρώτα τραγούδησαν τραγούδια κι έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

katixitiko ag konst1 7

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι τα εξής:

Για μαθητές Α, Β, Γ Δημοτικού 4μμ – 5μμ

Για μαθητές Δ, Ε, ΣΤ Δημοτικού 5μμ – 6μμ

Για μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου 6μμ – 7μμ

katixitiko ag konst1 6

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69