tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Στην τελική ευθεία είναι το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ - Οι θέσεις της Ημαθίας

Προ των πυλών είναι η έκδοση της δημόσιας πρόσκλησης του ΟΑΕΔ για την κοινωφελή εργασία που αναμένεται να δημιουργήσει 25.000 νέες θέσεις εργασίας σε Δήμους, Περιφέρειες και άλλους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2021 δημοσιεύθηκε το σχετικό ΦΕΚ και τώρα έχει σειρά ο ΟΑΕΔ, οποίος πρέπει να καταρτίσει και δημοσιεύσει τη Δημόσια Πρόσκληση του προγράμματος. Οι αιτήσεις θα γίνουν με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr.

Το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, που απευθύνεται σε 25.000 ανέργους, υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ και τη Γενική Γραμματεία του υπουργείου Εργασίας και περιλαμβάνει:

  • Τοποθέτηση σε συγκεκριμένη θέση απασχόλησης για 8 μήνες σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς και Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων.
  • Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης έως 150 ωρών, το οποίο θα οδηγεί στην πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.

Ο μισθός των απασχολούμενων ορίζεται στα 569,39 και διαμορφώνεται με βάση τον νέο κατώτατο μισθό των 663 ευρώ που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2022.

οι 25.000 προσλήψεις της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ κατανέμονται ως εξής:

  • Οι 20.397 θέσεις αφορούν Δήμους.
  • Οι 2.566 θέσεις αφορούν Περιφέρειες
  • Οι 1.689 θέσεις αφορούν λοιπούς φορείς και Υπουργεία (Εργασίας, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ναυτιλίας, και Εκκλησία)
  • Οι 348 θέσεις αφορούν Αποκεντρωμένες Διοικήσεις (πρώην Νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις).

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο αριθμός θέσεων είναι 367.

Στους δήμους της Ημαθίας ο αριθμός θέσεων είναι 245.

Πηγή: https://www.proson.gr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69