tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κινητοποίηση συνταξιούχων στη Νάουσα με αίτημα την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί με παρουσία έξω από το νοσοκομείο της Νάουσας και το κέντρο υγείας Νάουσας κινητοποίηση των σωματείων συνταξιούχων ΙΚΑ & ΟΑΕΕ της Νάουσας.  Παραδόθηκε και σχετικό υπόμνημα προς τον ΕΦΚΑ με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των σωματείων.

 Στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης, Ο Γιάννης Διάκογλου μέλος του ΔΣ του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας τόνισε τα εξής:

"Η κινητοποίηση αυτή έχει διπλό χαραχτήρα αφού διαμαρτυρόμαστε για την τραγική κατάσταση στις δομές υγείας εν μέσω πανδημίας αλλά και για τις ξεδιάντροπές περικοπές συντάξεων, καθώς και συντάξεων χηρείας και αναπηρίας. Την  επικίνδυνη πολιτική της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που έχουν αποδεκατίσει τα δημοσία νοσοκομεία και τις δομές υγείας, κλείνοντας νοσοκομεία, εφαρμόζοντας τις συμπράξεις ιδιωτικού- δημοσίου τομέα, μειώνοντας για άλλη μια φορά την χρηματοδότηση για την υγεία, κρατώντας σε αναστολή χιλιάδες υγειονομικούς με το πρόσχημα του εμβολιασμού.

Διεκδικούμε:

  • Γενναία χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημοσίου τομέα της υγείας, των νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ για όλο τον πληθυσμό
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς με ευθύνη του ΕΟΔΥ
  • Ενίσχυση του προγράμματος μαζικών εμβολιασμών. Πλατιά οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

Όχι στις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων και την ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Επίσης δήλωσε την στήριξη του σωματείου στον πολύμηνο αγώνα που δίνουν απλήρωτοι εργαζόμενοι στην επιχείρηση Βάρβαρέσος. Καθώς και στους 24 απολυμένους  εργαζόμενους  στα πετρέλαια Καβάλας,  και τον  απολυμένο πρόεδρο της ΣΕΜΛΑ από τα μεταλλεία της Χαλκιδικής.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε μπροστά από το κέντρο υγείας Νάουσας όπου παραδόθηκε υπόμνημα με τις διεκδικήσεις των σωματείων. Οι συνταξιούχοι δεσμεύθηκαν να μην επιτρέψουν καμία αντιλαϊκή περικοπή στις συντάξεις , έχουν ήδη υποστεί πολλές, θα δώσουν μάχη για να μην εφαρμοστούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.»

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69