tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

4 Απλοί Τρόποι να Προστατεύσεις το Σπίτι σου από Διαρρήκτες

Μία σοβαρή ανησυχία που κατατρώει πολλούς ανθρώπους είναι η πιθανότητα του να μπουν κλέφτες στο σπίτι τους. Δεν πρόκειται για έναν παράλογο φόβο, καθώς δεν είναι λίγα τα περιστατικά για κλοπές που ακούμε από γνωστούς και στις ειδήσεις καθημερινά. Ειδικά, μάλιστα, αν έχεις πέσει θύμα διάρρηξης, γνωρίζεις τον πανικό και την ξαφνική έλλειψη ασφάλειας που νιώθεις μέσα στο σπίτι, βλέποντας αποδείξεις της άνομης εισόδου ενός αγνώστου μέσα σε αυτό.

Για να μην χρειαστεί να νιώσεις (ξανά) αυτό το απαίσιο αίσθημα, θα βρεις παρακάτω 4 απλούς και λειτουργικούς τρόπους για να αποτρέψεις πιθανούς κλέφτες να εισέλθουν στο σπίτι σου.

  1. Συναγερμός

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κάνεις τους πιθανούς διαρρήκτες να μην προτιμήσουν το δικό σου σπίτι είναι να βάλεις συναγερμό. Ένα καλό σύστημα συναγερμού από τη Karagiannis Security Systems που θα χτυπήσει και θα ξεσηκώσει την γειτονιά μόλις κάποιος άγνωστος προσπαθήσει να μπει παράνομα στο σπίτι είναι ικανό να κάνει ανθρώπους να βγουν στα μπαλκόνια τους και να πιάσουν τους κλέφτες στα πράσα.

Με την ίδια λογική, μια κάμερα γύρω από τις πιθανές εισόδους του σπιτιού μπορεί να αποτρέψει τους εγκληματίες, καθώς θα υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία της ενοχής τους, που συμβάλλουν στο να πιαστούν και να φυλακιστούν, που φυσικά είναι κάτι που προσπαθούν να αποφύγουν.

  1. «Είναι κανείς εδώ;»

Κανένας απλός διαρρήκτης δεν θέλει φασαρίες — θέλουν να μπουν, να πάρουν ό,τι πολύτιμο βρουν και να φύγουν. Οι επαφές με ενοίκους ή γειτόνους είναι επικίνδυνες, γιατί μπορεί να τους αναγνωρίσουν, ενώ παράλληλα χάνουν χρόνο και χρήμα. Για αυτό τον λόγο συνήθως βεβαιώνονται ότι όλοι απουσιάζουν από το σπίτι την ώρα που μπουκάρουν. Αν, όμως, δημιουργήσεις την εντύπωση ότι κάποιος είναι μέσα, ακόμα και όταν δεν είναι κανείς, ίσως να σώσεις την περιουσία σου. Πώς θα το κάνεις αυτό; Άφησε τα φώτα, την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο ανοιχτά αν πρόκειται να λείψεις για μερικές ώρες. Ειδικά μάλιστα, αν έχεις ένα οικονομικό πρόγραμμα από την Volton δεν χρειάζεται να ανησυχείς ούτε και για τον λογαριασμό ρεύματος.

  1. Ψάξε, ψάξε

Όπως είπαμε είναι σημαντικό για τους διαρρήκτες να τελειώσουν γρήγορα την δουλειά τους, ώστε να μειώσουν τις πιθανότητες να συλληφθούν. Το πρώτο μέρος που πηγαίνουν για να βρουν κάτι πολύτιμο είναι η κρεβατοκάμαρα. Εκεί, σε κάποιο συρτάρι, κάτω από το στρώμα ή μέσα στην ντουλάπα, είναι η πιο συχνή κρυψώνα χρημάτων και κοσμημάτων. Μην τους το κάνεις, λοιπόν, τόσο εύκολο και κρύψε ό,τι αντικείμενο αξίας έχεις σε άλλους χώρους του σπιτιού, όπως είναι η κουζίνα, το μπάνιο ή κάποια αποθήκη.

  1. Κλείδωσες;

Ένας τελευταίος τρόπος για να δυσκολέψεις τους διαρρήκτες είναι με τις κλειδαριές. Φυσικά, όποτε φεύγεις από το σπίτι, θα πρέπει να κλειδώνεις όσες πιο πολλές φορές γίνεται. Αν έχεις και πόρτα ασφαλείας ακόμα καλύτερα. Αλλά και όταν είσαι μέσα, πέρα του ότι πάλι είναι συνετό να κλειδώσεις, και βοηθάει ακόμα περισσότερο αν έχεις προσθέσει κάποιο σύρτη ασφαλείας. Τέλος, μην ξεχνάς να ασφαλίζεις τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες, ιδίως αν μένεις στο ισόγειο ή τον πρώτο όροφο μιας πολυκατοικίας ή μονοκατοικίας

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69