tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Από την κωμωδία στο δράμα, ούτε ένα τσιγάρο δρόμος …

Γράφει ο Γιάννης Καμπούρης

Το δράμα που βιώνει σήμερα η Ουκρανία ήταν λίγο έως πολύ, αναμενόμενο. Ο αφελής, ανεπαρκέστατος και κωμικοτραγικός Ζελένσκι, οδήγησε τη χώρα του στο χάος και τη συμφορά, με το να πιστεύει στα παχιά λόγια που αφειδώς τον τάιζαν οι δυτικοί. Δεν κατάλαβε ότι δεν ήταν παρά ένα πιόνι στα σχέδια των δυτικών να «πυροβολήσουν» την Ρωσία. Ζούσε το μύθο του, πιστεύοντας ότι ήταν «κάποιος», αφού είχε την ευκολία να σηκώνει το τηλέφωνο λχ και να μιλά με τον Μπάιντεν.

Μάλιστα βρήκε ο τραγικά ηλίθιος, συμπαραστάτες στον σκοπό του αυτό, τους νεοναζιστές που τον διευκόλυναν στην «υπέρτατη» αποστολή του, να αμφισβητήσει τη ρωσική επιρροή, μέσα στην αυλή τους !

Έτσι με αιχμή τα νεοναζιστικά μορφώματα της Ουκρανίας που είναι και επίσημα τμήματα του Ουκρανικού στρατού, θεώρησε ότι θα μπορούσε να ανατρέψει τα δεδομένα στην ανατολική Ουκρανία και γιατί όχι και στην Κριμαία, υπονομεύοντας τις συμφωνίες του Μινσκ.

Έπρεπε να φτάσουν οι Ρώσοι έξω από το Κίεβο για να ξυπνήσει από την ονείρωξή του και να αρχίσει τουλάχιστον να υποψιάζεται, ότι οι δυτικοί μάλλον τον δουλεύουν και απλά τον χρησιμοποίησαν. Ας τους χαίρεται λοιπόν, που σε ένα κρεσέντο αμοραλισμού, οι τύποι για οικονομική βοήθεια τον παρέπεμψαν στο ΔΝΤ, ναι καλά διαβάζετε στο ΔΝΤ !!!

Το όλο σχέδιο πρέπει να ομολογήσουμε ότι ήταν πολύ καλά μελετημένο από τους Αμερικανούς. Η ιδέα όσων το εκπόνησαν, πήγασε από την εκτίμηση εκείνης της αλεπούς της διεθνούς διπλωματίας Κίσινγκερ, ότι η Ρωσία δεν θα άφηνε για κανένα λόγο την Ουκρανία να πάει στο μαντρί των δυτικών. Οπότε με αιχμή την Ουκρανία προκάλεσαν τους Ρώσους, μη αφήνοντας τους παράλληλα πολλές δυνατότητες επιλογής σε ότι αφορά την αντίδρασή τους.

Έτσι φθάνοντας οι Αμερικανοί το παιχνίδι με την Ουκρανία στα όριά του, οι Ρώσοι είχαν μόνο δύο επιλογές. Είτε θα έμεναν απαθείς αποδεχόμενοι ένα μαχαίρι στα πλευρά τους, είτε θα εισέβαλαν σε αυτήν με ανυπολόγιστό όμως κόστος, όπως και έγινε.

Και γιατί η Ουκρανία ήταν ένα μαχαίρι στα πλευρά των Ρώσων. Με μια απλή ανάγνωση του Ευρωπαϊκού χάρτη γίνεται κατανοητό ότι η Ρωσία και δικαιολογημένα, εκτιμά ως ζωτικό χώρο για την ασφάλειά της στον Ευρωπαϊκό χώρο, τις χώρες με τις οποίες συνορεύει προς δυσμάς - από το νότο προς το βορά - Ουκρανία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Φιλανδία και Σουηδία.

Δεν προβληματίστηκε στο ελάχιστο ο Ζελένσκι από τη στάση των Σουηδών, όταν δηλώνουν ότι δεν έχουν κανένα λόγο να μπούνε στο ΝΑΤΟ. Και γιατί δε σήκωσε το τηλέφωνο να τους ρωτήσει, γιατί ρε παιδιά δεν θέλετε να μπείτε στο ΝΑΤΟ ;

Όσο για τους αφελείς, ρομαντικούς και ανιστόρητους ας ανατρέξουν στην ιστορία με την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962, για να κατανοήσουν την έννοια του «ζωτικού χώρου» για την ασφάλεια. Ήταν οι Αμερικανοί που διακινδύνευσαν τότε ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα, διαπιστώνοντας ότι οι ρωσικοί πύραυλοι που επρόκειτο να τοποθετηθούν εκεί, θα μπορούσαν να τους πλήξουν αιφνιδιαστικά, αφήνοντας τους ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης.

Και κάποιος πιο μελετηρός, θα μπορούσε να προβλέψει τη συνέχεια της ιστορίας με την Ουκρανία, διαβάζοντας απλά τα πρόσφατα γεγονότα στο Καζακστάν.

Με τούτα και τ’ άλλα, οι Αμερικανοί τελικά πέτυχαν με ένα σμπάρο όχι δύο, αλλά πολλά περισσότερα τρυγόνια. Εκεί που όλοι αναρωτιόμασταν πως και οι Αμερικανοί δήλωσαν κάποια στιγμή,  ΟΚ αποδεχόμαστε την πραγματικότητα του north stream 2, το πρώτο «θύμα» της ιστορίας είναι ο συγκεκριμένος αγωγός. Εδώ μάλιστα πάνε να κόψουν τελείως την προμήθεια φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Ρωσία, με τη Ρωσία να βιώνει μια σοβαρή υστέρηση στα έσοδά της, ενώ οι Αμερικανοί θα μας μοσχοπωλούν το δικό τους υγροποιημένο αέριο κλπ, κλπ.

Και πόσο ψυχροί μπορεί να είναι οι Αμερικανοί που έφτασαν να συζητούν με τη Βενεζουέλα, ναι με τη ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ παρακαλώ, για να υποκαταστήσουν τις ποσότητες πετρελαίου που θα τους λείψουν από τη Ρωσία, με εισαγωγές από αυτήν. Αν έχετε απορίες για ποια Βενεζουέλα και ποιο Μαδούρο μιλάμε, ρωτήστε στον Κούλη. Αλλά ξέχασα, αυτός ίσως ακόμα να αναγνωρίζει ως πρόεδρο της Βενεζουέλας εκείνον τον κλόουν Γκουαϊδό. Είναι που πάντα βρίσκεται στη σωστή μεριά της ιστορίας τρομάρα του. Έτσι τώρα είναι με τη μεριά του Ζελένσκι, αυτού που δεν αναγνωρίζει δια νόμου την ελληνική μειονότητα στην Ουκρανία, αλλά χέρι χέρι με τον Ταγίπ, ανακάλυψε ότι στην Ουκρανία υπάρχει τουρκική μειονότητα οι τουρκογενείς Τάταροι !

Και εδώ που τα λέμε μπορεί να πληγεί η ρωσική οικονομία, αλλά και η Ευρωπαϊκή θα υποστεί ένα αντίστοιχο σοκ. Σοκ και δέος όμως θα υποστούν και οι Ευρωπαίοι πολίτες που θα δουν να εκτινάσσεται ο πληθωρισμός, με αφορμή τις εξωφρενικές τιμές της ενέργειας. Μπορεί να κρυώνουμε, να πεινάμε, αλλά βράχοι εμείς, εκεί με τη σωστή πλευρά της ιστορίας. Και οι Αμερικανοί από αντίπερα θα χασκογελούν και μεταξύ μας δικαιολογημένα με όλα αυτά, αφού θα μας πουλάνε ενέργεια και θα κερδίζουν από τον πόνο μας και από πάνω. Και μη ρωτήσετε αν τα διέβλεπαν αυτά οι ευρωπαίοι ηγέτες – ηγέτες να σου πετύχουν - από ότι φαίνεται όχι. Και στην τελική τι έγινε δηλαδή αν οι ευρωπαίοι πολίτες βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη, αν βέβαια έχει μείνει και τίποτα να πιάσουμε, οι κακοί οι Ρώσοι φταίνε για όλα.

Επανασχεδιάζεται και ο χάρτης της Ευρώπης και λοιπόν, πρώτη φορά θα είναι ;

Στο σχολείο μάθαμε ότι κάποτε η Γιουγκοσλαβία ήταν στην Ευρώπη, ε τώρα δεν είναι, δεν υπάρχει καν και τι έγινε ;

Σημεία των καιρών και οι κυρώσεις. Κυρώσεις από εδώ, κυρώσεις από εκεί, βρέχει παντού κυρώσεις αλλά εκείνοι οι παμπόνηροι Τούρκο ότι καιρό και να κάνει, φαίνεται κρατούν καλή ομπρέλα και δεν τους πιάνει σταγόνα, ότι και αν κάνουν σε Κύπρο, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Είναι που εμείς ως καλά παιδιά σηκώνουμε πρώτοι το χέρι την τάξη για να δείξουμε πόσο καλοί και πειθήνιοι μαθητές είμαστε, αλλά στην τελική άλλοι παίρνουν τα μπράβο. Πάει και ο east med, μούγκα και για την ηλεκτρική σύνδεση με Αίγυπτο κλπ, κλπ και ας ετοιμαστούμε για τα χειρότερα. Να παίρνουμε λχ αέριο από το Ισραήλ μέσω Τουρκίας και δε συμμαζεύεται.

Και για όλα αυτά μη και υπάρχει περίπτωση να υποψιαστούμε τίποτα διαφορετικό, τραβάμε και ένα μαύρο στην εξ ανατολών ενημέρωση και κατεβαίνουμε στο γήπεδο νικητές από τα αποδυτήρια. Αφήστε που αν κάνεις μια διαφορετική εκτίμηση, λίγο πολύ χαρακτηρίζεσαι πράκτορας των Ρώσων. Εδώ μπήκαν στη μαύρη λίστα τα μπαλέτα Μπολσόι και γενικά οτιδήποτε  από τη Ρωσία, με τη Μενδώνη σε λίγο να μας καλεί να κάψουμε στις πλατείες τα έργα των Ρώσων κλασικών της λογοτεχνίας. Που είσαι ρε Μακάρθυ να δεις πως ζήλεψε τη δόξα σου η νέα Ευρώπη και το γνήσιο τέκνο αυτής κ. Μενδώνη.

Και βέβαια το μεγάλο θύμα είναι και παραμείνει ο Ουκρανικός λαός, τους σκοτώνουν, τους ξεριζώνουν από τη γη τους, τους διασκορπούν παντού. Ένας θεός ξέρει πότε και αν θα μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί να ξαναγυρίσουν στον τόπο τους, να ανταμώσουν με τους δικούς τους ανθρώπους, να πάνε στα σπίτια τους.

Ένας λαός θυσία στο βωμό των «ένθεν κακείθεν» ολιγαρχών. Γιατί ο πόλεμος αυτός δεν έχει ιδεολογικό υπόβαθρο. Είναι σύγκρουση συμφερόντων των ολίγων, των στα δάχτυλα του ενός χεριού μετρούμενων. Γιατί Ρωσία, Αμερική αλλά και η Κίνα, είναι άντρα των εκεί γηγενών ολιγαρχών. Χάνουν λέει δισεκατομμύρια, ε και ;

Θα τα ξανακερδίσουν και μάλιστα πολλαπλά εν ευθέτω χρόνο, με το λαό της Ουκρανίας τι θα γίνει ;

Γιάννης Καμπούρης, Βέροια 10 Μαρτίου 2022

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69