tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Street food αλά ποντιακά στη Νάουσα

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Στράτας Φαείν, από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης», το απόγευμα της 1ης Απριλίου, αφήνοντας στο κοινό τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις.

Ένα διαφορετικό γαστρονομικό ταξίδι στον Πόντο έφτασε στο τέλος του, με την chef Αφροδίτη Γεωργιάδου και τους σπουδαστές του Δ.Ι.Ε.Κ. Βέροιας, να ετοιμάζουν εκατοντάδες street food πιάτα βασισμένα στην ποντιακή μαγειρική, συναρπάζοντας τους ουρανίσκους όλων.

Η πλατεία της Νάουσας γέμισε ζωή, γεύσεις και αρώματα, ενώ όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να γευτούν: i. Σαλάτα με ευριστό, πετιμέζι από φρέσκια ρίγανη, πασκιτάν με μυρωδικά και καπνιστό νερό ντομάτας με πελίτια, ii. Τραχανότο μαγειρεμένο σε ζωμό από στύπα κρεμμυδάκια, εποχιακά λαχανικά, τσορτάν με ψητά σκορδά και θόγαλα, iii. Πουρμά γεμιστό με αγριογούρουνο μαγειρεμένο στο λάκκο για 16 ώρες, κρέμα από ματζάνα και σάλτσα από πρόβειο γιαούρτι, iv. Ωτία με κρέμα από γαΐς τυρι, πετιμέζι από μασούρες και πούδρα από δεντρισάκι. Την βραδιά συνόδευσαν οι μουσικοί της Λέσχης, Θωμάς Μπούκτης και Αλέξανδρος Φειδάντσης.

Αξίζει να αναφερθεί πως όλες οι συσκευασίες και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν φιλικά προς το περιβάλλον, ενισχύοντας την περιβαλλοντική δράση του Σωματείου. Επίσης, κατά την διάρκεια της διοργάνωσης τηρήθηκαν πλήρως όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς της νόσου Covid-19.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Τόλκας, ο Δήμαρχος Ηρωικής Πόλης Νάουσας κ. Καρανικόλας, οι Αντιδήμαρχοι Νάουσας κ. Τριανταφύλλου και κα. Μπαλτατζίδου, ο Αντιδήμαρχος Βέροιας κ. Ασλανίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νάουσας κ.κ. Κουτσογιάννης, Καραγιαννίδης, Φουντούλης και Χατζηιωαννίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Βέροιας κ. Μαρκούλης, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Νάουσας και Βέροιας κ.κ. Χατζηστυλλής και Τσιλογιάννης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Μάντσιος, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ κ. Πασχούλας, ο υποδιοικητής της ΠΑΠ Λευκαδίων κ. Αναγνωστόπουλος , εκπρόσωποι του Λυκείου Ελληνίδων Νάουσας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωρίου «Κομνηνοί», του Ωδείου Ναούσης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς», του Συλλόγου Νέας Νικομήδειας «Αριστοτέλης», του Ομίλου «Αράπιτσα» και των Φίλων Καρναβαλιού Νάουσας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση της Νάουσας και των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69