tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

4 χρήσιμα πράγματα που μπορείς να κάνεις στο διαδίκτυο

Πηγή φωτογραφίας: Christin HumeUnsplash

Το διαδίκτυο αποτελεί αναμφίβολα μία τεράστια δεξαμενή πληροφοριών και γνώσεων και έχει μπει για τα καλά τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο καθημερινά, τόσο για την εργασία τους όσο και για να «σκοτώσουν» τον ελεύθερό τους χρόνο. Ωστόσο παρά τον πλουραλισμό στις επιλογές διασκέδασης που προσφέρει το ίντερνετ οι περισσότεροι χρήστες καταλήγουν να ξοδεύουν περισσότερη ώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνοντας ένα ατελείωτο scrolling. Η αλήθεια είναι όμως πως υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που μπορεί να κάνει ένα χρήστης online, για να περάσει πιο δημιουργικά και παραγωγικά τον χρόνο του.

#1. Εκπαίδευση

Εάν πάντα θέλατε να μάθετε μία νέα ξένη γλώσσα, να εκπαιδευτείτε πάνω σε ένα πρόγραμμα ή να παρακολουθήσετε κάποιο σεμινάριο, στο διαδίκτυο μπορείτε να τα βρείτε όλα αυτά μαζί και μάλιστα ακόμη και δωρεάν. Διαδικτυακές πλατφόρμες όπως το Edx ή το Coursera σας δίνουν τη δυνατότητα να κάνετε εγγραφή σε χιλιάδες διαδικτυακά μαθήματα τα οποία προσφέρουν καταξιωμένα και παγκοσμίως αναγνωρισμένα πανεπιστήμια και να εκπαιδευτείτε στον τομέα της αρεσκείας σας. Μάλιστα τα περισσότερα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν ή έναντι μικρής χρηματικής αμοιβής, ενώ παράλληλα έχετε τη δυνατότητα να λάβετε και σχετική πιστοποίηση.

#2. Διασκέδαση

Η διασκέδαση που μπορεί κανείς να απολαύσει στο διαδίκτυο δεν περιορίζεται στα social media. Μπορείτε να περάσετε μερικές ξέγνοιαστες στιγμής χαλάρωσης παίζοντας διαδικτυακά παιχνίδια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε μία σχετική σελίδα, να κάνετε εγγραφή και να απολαύσετε ατελείωτες ώρες παιχνιδιού. Φυσικά δεν χρειάζεται να το παρακάνετε, αλλά να επιλέξετε μία συνετή χρήση τέτοιων ιστοσελίδων, ενώ παράλληλα υπάρχει και η δυνατότητα να παίξετε κάποιο διαδικτυακό παιχνίδι μαζί με τους φίλους σας και να περάσετε μερικές ώρες online διασκεδάζοντας με την παρέα σας. Μάλιστα η τεχνολογία έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που πλέον μπορείτε να απολαύσετε παιχνίδια υψηλής ανάλυσης και γραφικών, βιώνοντας μια όσο το δυνατόν καλύτερη εμπειρία του online gaming.

#3. Ντοκιμαντέρ ή ταινίες

Στο διαδίκτυο είναι πολύ εύκολο να βρείτε πλατφόρμες στις οποίες υπάρχουν ταινίες, σειρές ή ντοκιμαντέρ. Μπορείτε συνεπώς να συνδυάσετε ενημέρωση, ψυχαγωγία και εκπαίδευση παρακολουθώντας κάποιο σχετικό οπτικοακουστικό υλικό. Στο Vimeo για παράδειγμα μεταφορτώνονται καθημερινά χιλιάδες ντοκιμαντέρ ή ταινίες μικρού μήκους που μπορούν να σας βοηθήσουν να περάσετε δημιουργικά τον χρόνο σας στο διαδίκτυο, καθώς θα ενημερωθείτε για κάτι ενδιαφέρον ή μπορεί ακόμη και να βρείτε λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας που σας απασχολούν.

#4. Εθελοντισμός  

Στο ίντερνετ θα βρείτε σίγουρα πολλά πράγματα που μπορείτε να απολαύσετε δωρεάν. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι και εσείς δεν μπορείτε να προσφέρετε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες σας, πάντα για καλό σκοπό. Υπάρχουν μη κυβερνητικές οργανώσεις και φορείς που αναζητούν εθελοντές και σίγουρα θα μπορούσατε να γίνετε μέλη σε μία εξ’ αυτών και να προσφέρετε εθελοντικό έργο μέσα από το διαδίκτυο. Έτσι ο χρόνος που θα αφιερώνετε μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού σας θα είναι κάτι παραπάνω από παραγωγικός και χρήσιμος για την κοινωνία. Για να προσφέρει κανείς άλλωστε εθελοντική εργασία μέσω του διαδικτύου δεν χρειάζεται να διαθέτει ειδικές γνώσεις ή δεξιότητες. Αρκεί να έχει διάθεση για προσφορά.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69