tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ενημερωτικές δράσεις του «Έρασμου» με αντικείμενο την έμφυλη βία σε σχολεία της Ημαθίας

Ενημερωτικές δράσεις ευαισθητοποίησης μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολείων της Ημαθίας πραγματοποίησε κατά το τρίμηνο Φεβρουαρίου – Απριλίου 2022, η Επιστημονική Ομάδα του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος», με αντικείμενο  την έμφυλη βία και την κακοποίηση σε όλες τους τις εκδοχές (σεξουαλική παρενόχληση – κακοποίηση – βιασμό, ηλεκτρονική βία, σχολικό εκφοβισμό, ενδοοικογενειακή βία κ.ο.κ.).

Στον πυρήνα του ενδιαφέροντος της ενημέρωσης των μαθητών, όπως και στις ελεύθερες συζητήσεις που ακολούθησαν, κυριάρχησε ο προβληματισμός γύρω από την αναγνώριση τρόπων εκδήλωσης της βίας, την εγρήγορση, την ετοιμότητα, την αντιμετώπιση και την έγκυρη πρόληψη με σκοπό την ελαχιστοποίηση ή και την εξάλειψη δυνάμει θυμάτων στο περιβάλλον κοινωνικής δραστηριότητας των μαθητών και των συνομήλικων τους. Ειδική έμφαση δόθηκε στο καίριο πρόβλημα του ηλεκτρονικού εκφοβισμού αλλά και των δεκάδων γυναικοκτονιών, που στις μέρες μας ειδικότερα, έχει αγγίξει και ξεπεράσει τραγικά κάθε όριο.
Παράλληλα, μαθητές και καθηγητές έλαβαν γνώση για το αντικείμενο του έργου του «Έρασμου», τη λειτουργία του Ξενώνα Βραχείας Διαμονής, τις συστηματικές δράσεις Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης (Βιωματικά Σεμινάρια – Σχολές Γονέων κλπ). 

Τις δράσεις επιμελήθηκαν η Ψυχολόγος Ευμορφία Μήτσιου και η Κοινωνική Λειτουργός Ολυμπία Λαζαρίδου, σε συνεργασία με τις εκάστοτε διευθύνσεις των σχολικών μονάδων και τους εκπαιδευτικούς που φιλοξένησαν την ομάδα μας στις σχολικές αίθουσες των περισσότερων τάξεων Γυμνασίων και Λυκείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των σχολείων που επισκέφθηκε η Επιστημονική Ομάδα του «Έρασμου» ήταν και το 3ο ΓΕΛ Βέροιας το οποίο  λαμβάνει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο "Innovative Schools and Creative Approaches".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69